Tom Stiansen:

Slik holder de liv i ekteskapet

- Vi tar godt vare på hverandre og er rause og inkluderende.

GODT GIFT: «71 grader nord»-programleder Tom Stiansen og kona Hanne Eline Stiansen kunne feire tjue år som mann og kone i år. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
GODT GIFT: «71 grader nord»-programleder Tom Stiansen og kona Hanne Eline Stiansen kunne feire tjue år som mann og kone i år. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer
Publisert

I september var programleder Tom Stiansen (50) ferdig med nok en innspillingsrunde av «71 grader nord». Den rutinerte programlederen har til sammen ledet 27 sesonger av det populære realityprogrammet - 15 «vanlige» og tolv kjendisversjoner.

Likevel går ikke eksalpinisten lei av å lede realityen.

- Jeg er ikke lei. Det er såpass artig og variert arbeid. Også er det morsomme og kreative folk å jobbe med. Det synes jeg er helt topp, sier han til Se og Hør.

- Jeg er nesten litt stolt over at jeg har holdt på så lenge og fått fornyet tillit hvert år. Det er bare hyggelig å bli spurt, legger han til.

Det er imidlertid ikke bare i programlederrollen Stiansen er en dreven fyr - han har også god erfaring i å være gift. Han og kona Hanne Eline Stiansen ga hverandre sine ja i 2000, og 1. juli i år kunne de feire 20 år som mann og kone.

TUNGEKYSS: I «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» får Jon Almaas et litt annerledes møte med ulv. Video: Dplay/ Rød Løper Vis mer

Må tenne lys

Jubileet ble imidlertid av det rolige slaget.

- Vi fikk feiret det, men det var ikke noe storslåtte greier, på grunn av corona. Vi får ta igjen de tingene når det roer seg. Vi har 50-årsdager å ta igjen også, forteller programlederen til Se og Hør.

Ekteparet har holdt sammen siden 1991, og sammen har de sønnene Tinus og Bo. Stiansen sier at han og kona er flinke til å ta vare på hverandre i hverdagen, noe som bidrar til å holde på gnisten i forholdet.

MANN OG KONE: Tom Stiansen og kona kan i år feire tjue år som gift. Hvert år er de nøye med å feire bryllupsdagen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
MANN OG KONE: Tom Stiansen og kona kan i år feire tjue år som gift. Hvert år er de nøye med å feire bryllupsdagen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Vi tar godt vare på hverandre og er rause og inkluderende.

«71 grader nord»-programlederen har også tips til hva man bør gjøre for å ta vare på romantikken etter mange års ekteskap.

- Man må tenne stearinlys til frokosten og gjøre det hyggelig, deler han, og innrømmer at han er den ivrigste til å tenne lys hjemme.

SPESIELL CAST: Den vanlige utgaven av «71 grader nord» har i høst med seg flere kjente ansikter. Video: Rød Løper/Dplay/Viafree Vis mer

Stiansen er en svært aktiv mann, og har vært verdensmester i slalåm. I coronatiden har 50-åringen fått mer enn nok av tid til å pleie sine gamle hobbyer.

- Jeg er veldig glad i å vindsurfe, så jeg surfet senest i går, på Larkollen. Også er jeg jo glad i å stå på ski ennå, og så spiller jeg litt golf. Jeg har ikke vært flink til å finne på noe nytt, men jeg har vært flink til å ta vare på de hobbyene jeg har, sier han til Se og Hør.

Julefeiring på hytta

Nå ser Stiansen fram til julefeiring på hytta i Nesbyen. Her har familien feiret hver eneste jul de siste 20 årene, en tradisjon de fortsetter å holde i hevd.

- Så for vår del blir ikke «coronajula» så veldig annerledes, for vi farter ikke så veldig mye fra det ene juleselskapet til det andre. Men vi har vår egen lille julefeiring på hytta.

I et intervju med Her og Nå i 2015, takket Stiansen kona for alt hun har gjort for ham.

BLIR SYK: Helene Hima kjemper seg opp fjelltoppene i «71 grader nord», men det er ikke like enkelt å holde motet oppe når hun blir syk. Video: Dplay / Rød Løper Vis mer

- Klart at Hanne har vært veldig tålmodig og verdens beste mot meg. Det er hun som er klippen i familien. Uten henne hadde jeg aldri kunnet gjort det jeg gjør nå, skrøt han til ukebladet den gang.

Året etter kunne han fortelle at duoen holdt på romantikken ved å alltid sørge for at de feiret bryllupsdagen.

Han sa også at de var flinke til å sette av tid til kos og hygge i hverdagen.

- Levende lys på bordet hører med, både til frokost og middag, slo han fast også den gang.

LES OGSÅ: Denne detaljen vekker oppsikt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer