Slik havner de på TV-skjermen

Tidligere «X Factor»-kjenning får møte deltagere før «Idol»-dommerne du ser på TV. Her får du hele sannheten.

SLO KNALLHARDT TIL: Jenny Marlene Nettum, Isak Knutsen Heim, Biancha Skoglie Lal, Vegard Leite og Maria Mohn har alle imponert dommerne under årets «Idol». Men det er også andre dommere de har måttet overbevise. Foto: TV 2
SLO KNALLHARDT TIL: Jenny Marlene Nettum, Isak Knutsen Heim, Biancha Skoglie Lal, Vegard Leite og Maria Mohn har alle imponert dommerne under årets «Idol». Men det er også andre dommere de har måttet overbevise. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Auditionrundene i «Idol» nærmer seg slutten. Onsdag sendes siste del av auditionrunden i Bergen, og allerede torsdag skal 130 deltagere bli til 40 når de alle samles i Lillestrøm kultursenter.

Totalt var det cirka 5.500 deltagere som meldte seg på TV 2-programmet. Nå kan Seher.no fortelle at bare om lag 400 av disse har fått prøve seg foran de fire dommerne man ser på TV, Marion Ravn, Hans Erik Dyvik Husby, Bertine Zetlitz og Gunnar Greve Pettersen.


- Det stemmer at det er bare en liten andel av deltagerne som har fått prøve seg foran TV-dommerne. Rundt hundre i tallet fra hver by. Absolutt alle som er med i «Idol», bortsett fra de fem gullbillettkandidatene, må gjennom en pre-cast, forteller informasjonsansvarlig for «Idol» i TV 2, Bjarne Laastad, til Seher.no.

Pre-casten finner sted i forskjellige rom der auditionen finner sted, slik at man får flest mulig sangglade deltagere «unna» på kortest mulig tid. I hvert rom sitter det oftest to personer som skal bedømme det de ser.

- Èn av disse representerer TV-bransjen, mens én representerer musikkbransjen - det være seg en plateprodusent eller fra plateselskapet Universal. Når man har sunget for disse, kan det være at deltageren blir innkalt til en ekstrasjekk etterpå, sier Laastad.

Blant disse «dommerne» i pre-casten i år finner man blant andre en tidligere kjenning, nemlig Peter Peters, som var en av de «ekte» dommerne under den første sesongen av «X Factor». Denne gangen har Peters altså en mye mer tilbaketrukket rolle - i hvert fall sett fra TV-seerens synsvinkel.


Av andre personer som bestemmer hvem som skal få møte Marion Ravn, Hans Erik Dyvik Husby, Bertine Zetlitz og Gunnar Greve Pettersen er daglig leder i produksjonsselskapet Monster Trond Kvernstrøm, TV 2s egen prosjektleder for «Idol», Rolf Wenell, platedirektør i Universal, Petter Singsaas og plateprodusent Jørn Dahl.

Totalt er det mellom åtte og ti personer som gjør denne jobben.

- Så disse personene sender altså også videre deltagere som absolutt ikke kan synge?

- Det de gjør er å sørge for at alle dem som har et potensiale til å gå videre, de blir sendt videre fra pre-cast. I tillegg plukker de ut noen ekstra som får være med i programmet for å vise snittnivået - et tverrsnitt - fra hver by. Noen gode, noen midt på treet og noen dårlige. Men disse får ikke plass på bekostning av de andre som er videre, forteller Bjarne Laastad.


Forrige gang «Idol» ble sendt på norske TV-skjermer var i 2007. En av dem som tok seg helt til finalesendingene den gang var Fredrikstad-jenta Isabella Leroy (28). Til Seher.no forklarer den sangglade 28-åringen hvordan alt foregikk da hun var med i programmet.

- Jeg sto i kø i flere timer for å komme inn på en pre-audition. Det var akkurat som en vanlig «Idol»-audition, men dommerne var byttet ut med 3-4 personer fra produksjonen. De stilte ikke så mange spørsmål, men spurte om hvorfor jeg hadde meldt meg på og hva jeg skulle synge, sier hun.

Etter fremføringen diskuterte disse personene om hun skulle få plass i programmet eller ikke.

- Jeg fikk beskjed om at jeg gikk videre til den ordentlige auditionen der og da. Senere fikk jeg en mail om hvilken dag jeg skulle møte opp for å være med på audition med TV-dommerne, forteller Isabella Leroy til Seher.no

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Alt stoppet opp da jeg fikk barn  

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer