Prinsesse Ingrid Alexandra:

- Slik har vi ikke sett prinsessen før

Deler nye bilder.

GAVE: Prinsesse Ingrid Alexandra har mottatt mange gaver opp gjennom tida. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
GAVE: Prinsesse Ingrid Alexandra har mottatt mange gaver opp gjennom tida. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Prinsesse Ingrid Alexandra (19) må som kongelig ofte kle seg ekstra pent for spesielle anledninger, men hun står ikke alltid selv for antrekkene hun har på seg.

Opp gjennom årene har prinsessen mottatt en rekke gaver, som da hun fylte 18 år i fjor. Da fikk hun blant annet Numedalsbunaden, men det er ikke før nå den er blitt ferdigstilt.

Nå har det blitt delt bilder av Ingrid Alexandra iført gaven.

NY BUNAD: Prinsesse Ingrid Alexandra med ordfører Jan Gaute Bjerke og syerske Gunhild Aasen. Foto: Simen Sund/Det kongelige hoff
NY BUNAD: Prinsesse Ingrid Alexandra med ordfører Jan Gaute Bjerke og syerske Gunhild Aasen. Foto: Simen Sund/Det kongelige hoff Vis mer

På bildene poserer hun sammen med syerske Gunhild Aasen, som står bak bunaden. Også Jan Gaute Bjerke, ordfører i Nore og Uvdal kommune, står ved prinsessens side.

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle forteller at bunaden var en gave fra kommunen, der kongefamilien eier en hytte.

STOLT: Bunaden var en gave fra Nore og Uvdal kommune. Foto: Simen Sund/Det kongelige hoff
STOLT: Bunaden var en gave fra Nore og Uvdal kommune. Foto: Simen Sund/Det kongelige hoff Vis mer

- Slik har vi ikke sett prinsessen før! I bunad ja, men denne er splitter ny. Og ut fra bildet ser det ut som hun liker den skikkelig godt, sier Vagle til Se og Hør.

Vagle sier videre at kommunen og området bunaden stammer fra, nok vekker gode minner for Ingrid Alexandra.

- Her har hun kjørt mang en tur ned fjellene på ski, noe hun setter stor pris på. Prinsessen har så vidt jeg vet til sammen fem bunader, alle fra steder hun er spesielt knyttet til. En fra morens hjemtrakter, en fra Asker og en fra Telemark - hvor dronning Sonja har røtter, forteller hun.

Prinsesse Ingrid Alexandra er godt i gang med russetiden. Kronprinsparet kjenner de gleder seg ekstra til 17. mai i år. Video: Nora Skavland. Vis mer

I tillegg har hun altså nå fått denne Numedalsbunaden, og en Oslos jubileumsdrakt fra Oslo kommune.

LES OGSÅ: Reagerer på dette: - Uheldig

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer