Prins Harry og Meghan Markle:

Slik har prins Harry gått fra skandaløs til gentleman

Rasismekritikk, rehab og sexskandaler. «Ingen» hadde sett for seg at partyprinsen skulle slå seg til ro.

FLERDIMENSJONAL: Prins Harry ble i sin ungdom kjent som litt av en partyprins, og skapte gjerne presseoppslag med utagerende festning, modellkjærester og internasjonale reiser. Mye har skjedd siden den gang. Foto: NTB scanpix
FLERDIMENSJONAL: Prins Harry ble i sin ungdom kjent som litt av en partyprins, og skapte gjerne presseoppslag med utagerende festning, modellkjærester og internasjonale reiser. Mye har skjedd siden den gang. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Ti på halv fem på ettermiddagen den 15. september i 1984 kunne prins Charles og Diana av Wales glede seg over en familieforøkelse. Prins Henry hadde kommet til verden.

Han skulle senere bli kjent som prins Harry (33) rundt om i verden, og i tenårene levde han utagerende med festing, modellkjærester og reising, som resulterte i ukentlige skandaløse presseoppslag. Hvorvidt han var den verste i vennegjengen blir det fortsatt sådd tvil om, men på grunn av hans status som potensiell tronarving, var det få som lot partyprinsens oppførsel gå forbi i stillhet.

Den raffinerte, dresskledde mannen som mandag annonserte at han skal gifte seg med den amerikanske skuespilleren Meghan Markle (36), står i sterk kontrast til han som i 2005 kledde seg ut som nazist.

Slik gikk prins Harry fra å være kongehusets sorte får og uslåelige ungkar til å bli gentlemannen som sjarmerte en amerikansk stjerne i senk.

Tragisk start

Prinsens ble døpt Henry Charles Albert David, og vokste opp i rolige omgivelser i London. Da han ble født, var han tredjemann i arverekken til den britiske tronen - rett bak storebroren William og prins Charles.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer