<strong>«MYK» MAMMA:</strong> Skiløper Marit Bjørgen åpner seg overfor Dagbladet om hvordan morsrollen har endret henne. Her er hun og sønnen Marius (i vogna) på pressemøte under VM i skiskyting i Oslo i våres. Foto: NTB scanpix
«MYK» MAMMA: Skiløper Marit Bjørgen åpner seg overfor Dagbladet om hvordan morsrollen har endret henne. Her er hun og sønnen Marius (i vogna) på pressemøte under VM i skiskyting i Oslo i våres. Foto: NTB scanpix Vis mer

Slik har morsrollen endret Bjørgen

Det er ikke bare søvnrytmen og treningsrutinene som er blitt forandret etter at sønnen Marius ble født.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: To dager etter julaften kunne langrennsstjernen Marit Bjørgen (36) og Fred Børre Lundberg (46) juble over at sønnen Marius (8 mnd.) hadde kommet til verden.

Skidronningen har ikke latt seg stoppe av familieforøkelsen, og hun har både holdt seg aktiv gjennom svangerskapet og hatt med seg sin førstefødte på jobb.

Etter fødselen har hun imidlertid slitt med et tretthetsbrudd i bekkenet, og hun har ikke lagt skjul på at søvnmønster og treningsrutiner har måttet endre seg.

Overfor Dagbladet røper Bjørgen at hun også gråter mer enn tidligere.

- Ja, det gjør jeg. Absolutt. Det å være ute på trening og komme hjem til en sønn som ligger og spreller fordi han er glad for å se mammaen sin, er godt for mammahjertet. Det er helt fantastisk. Det er litt slitsomt innimellom, men man glemmer det fort når man får et smil eller noe annet skjer, sier skistjernen til Dagbladet Pluss.

Saken fortsetter under bildet.

<strong>AKTIV MOR:</strong> Marit Bjørgen håper på å prestere under Lahti-VM i februar og mars neste år. Her er hun avbildet på Oslo Skishow 2016 i Holmenkollen i sommer, der hun ikke kunne delta på grunn av skade.  Foto: NTB scanpix
AKTIV MOR: Marit Bjørgen håper på å prestere under Lahti-VM i februar og mars neste år. Her er hun avbildet på Oslo Skishow 2016 i Holmenkollen i sommer, der hun ikke kunne delta på grunn av skade. Foto: NTB scanpix Vis mer

Marit Bjørgen, som nylig var med på langrennskvinnenes treningssamling i Lillehammer, forteller at hun blir fortere rørt etter at hun ble mor. En gripende film på TV kan være nok til å få frem tårene.

- Jeg kan for eksempel ikke se på at et barn har det vondt. Slik har det endret seg, sier hun til Dagbladet Pluss.

Se Marit Bjørgen snakke om graviditeten sin i videoen nedenfor:

Sporty mamma

Tirsdag kunne Se og Hør avsløre at Bjørgens tidligere langrennskollega Kristin Størmer Steira (35) venter sitt første barn med ektemannen Devon Kershaw (33). Størmer Steira valgte å trappe ned karrieren for å fokusere på å bli mor, men Bjørgen vil satse videre i skisporet.

Langrennsstjernen Therese Johaug (28) har tidligere sagt til Dagbladet at lagvenninnen blir en slags «prøvekanin» som hun kan lære nyttige triks fra når hun selv en dag ønsker å få barn.

- Det vil på en måte vise hva som kan funke og ikke funke. Om det lar seg gjøre, da. Så er det opp til en selv om en vil ha et toppidrettsliv samtidig som man er mor, eller om en har lyst til å gi seg og så bli mor. Det er veldig vanskelig å føle på her og nå. Det må man nesten se litt an, sa Johaug til Dagbladet i slutten av juni.

I slutten av november 2014 bekreftet Therese Johaug at hun hadde blitt kjæreste med topproer Nils Jakob Hoff (31), som nylig var i aksjon under sommer-OL i Rio de Janeiro.

Saken fortsetter under bildet.

<strong>NÆRT FORHOLD:</strong> Marit Bjørgen og Therese Johaug er både langrennskolleger og venninner. Her er de avbildet sammen under Ski-VM i Falun i fenruar 2015, der de begge tok flere gjeve medaljer. Foto: NTB scanpix
NÆRT FORHOLD: Marit Bjørgen og Therese Johaug er både langrennskolleger og venninner. Her er de avbildet sammen under Ski-VM i Falun i fenruar 2015, der de begge tok flere gjeve medaljer. Foto: NTB scanpix Vis mer

Kjærkommen familieforøkelse

I tiden før hun ble gravid, snakket Marit Bjørgen åpent om ønsket om å få barn.

Våren 2015 sa Bjørgen i NRK-programmet «Skavlan» at hun ikke bestemt seg for om eller når hun skulle legge skikarrieren på vent for å prioritere familieforøkelse:

- Jeg har nok gjort meg opp noen tanker, men nei, jeg har ikke bestemt meg for når jeg skal legge opp. Men det er jo andre ting i livet også. Jeg håper jo på å få barn jeg og, sa hun den gang.

Få måneder senere kunne Bjørgen avsløre at hun ventet barn.

Saken fortsetter under bildet.

<strong>LYKKELIGE FORELDRE:</strong> Marit Bjørgen og samboer Fred Børre Lundberg avbildet sammen under Idrettsgallaen 2011, der Marit vant prisen for «Årets kvinnelige utøver».  Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
LYKKELIGE FORELDRE: Marit Bjørgen og samboer Fred Børre Lundberg avbildet sammen under Idrettsgallaen 2011, der Marit vant prisen for «Årets kvinnelige utøver». Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

Marit Bjørgens førstefødte kom til verden tre dager etter termin, 26. desember 2015. Samboer Fred Børre Lundberg var til stede under fødselen og kunne bekrefte at alt gikk på skinner. Kun timer etter sin egen fødselsdag, ble Fred Børre pappa til den lille gutten.

– Marit og vår nyfødte sønn har det bra, sa den glade pappaen den gang.

Marit på sin side holdt heller ikke gleden tilbake. 

– Han er verdens nydeligste litjgut, og vi er så stolte foreldre, sa mamma Marit Bjørgen etter fødselen.

LES OGSÅ: Var nær ved å trekke seg fra «Skal vi danse»

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer