Demi Lovato:

Slik har hun kjempet seg tilbake

Letter på sløret om den tøffe tiden etter innleggelsen.

KJEMPER: Demi Lovato har slitt med rusproblemer gjennom hele sitt voksenliv. Foto: NTB Scanpix
KJEMPER: Demi Lovato har slitt med rusproblemer gjennom hele sitt voksenliv. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

2018 ble et tøft år for Demi Lovato (27), preget av svært mye smerte og vonde minner.

Etter først å ha feiret seks år som edru i mars, sjokkerte hun en hel verden da hun ble hastet til sykehus fire måneder senere, etter det som ble omtalt som en angivelig overdose. Først i august ble hun skrevet ut fra sykehuset, og derfra dro hun direkte til avrusning.

Kort tid etter åpnet sangstjernen seg om den dramatiske hendelsen for første gang:

- Jeg har alltid vært åpen om min reise med avhengighet. Det jeg har lært, er at denne sykdommen ikke er noe som forsvinner eller gir seg med tiden. Den er noe jeg må fortsette å kjempe mot for å beseire, noe jeg ennå ikke har gjort, skrev hun i et innlegg på Instagram, hvor hun har 75 millioner følgere.

«Lyver ikke til seg selv»

Under Teen Vogue Summit i Los Angeles nylig, fortalte «Confident»-stjernen hvordan veien tilbake til livet som edru har vært. I en samtale med magasinets sjefredaktør om styrke og kjærlighet til seg selv, delte Lovato følgende fra scenen:

- Vi hører hele tiden begrepet «å ha et positivt kroppsbilde». For å være ærlig, så føler jeg meg ikke alltid positiv til kroppen min. Noen ganger liker jeg ikke det jeg ser, men jeg sitter ikke og dveler ved det. Jeg lyver heller ikke til meg selv, forklarte hun, ifølge Us Weekly.

Videre fortalte 27-åringen om hvor mye perspektivet hennes har forandret seg det siste året, og at hun nå er klar til å bli den mest ekte versjonen av seg selv - i stedet for å forandre seg for å passe et bestemt image.

Smuglet kokain

Demi Lovato har tidligere vært åpen om sine problemer med rus og psykiske problemer. Hun har dessuten uttalt at hun trodde hun skulle være død før hun fylte 21.

DEMI LOVATO: Stjernen har slitt med personlige problemer i mange år. Her er hun avbildet i London i 2015. Foto: Beretta/ Sims/ REX/ NTB scanpix
DEMI LOVATO: Stjernen har slitt med personlige problemer i mange år. Her er hun avbildet i London i 2015. Foto: Beretta/ Sims/ REX/ NTB scanpix Vis mer

I 2012 hevdet hun imidlertid at hun var blitt rusfri etter et lengre opphold på en avrusningsklinikk, men fem år senere røpet hun derimot i en dokumentarfilm at dette var løgn.

- Jeg fulgte ikke programmet mitt, jeg var ikke klar for å bli edru, sa hun i «Demi Lovato: Simply Complicated».

På dette tidspunktet var hun så avhengig av narkotiske midler at hun smuglet med seg kokain hvor enn hun skulle.

- Jeg sneik det med meg på fly, jeg sneik det til meg på toaletter, jeg tok det i skjul gjennom hele kvelden … Jeg var ruset i typ to måneder, der jeg brukte det hver dag, sa hun i dokumentaren.

«Jeg ser en sterk kvinne»

På Teen Vogue-arrangementet forrige helg reflekterte den tidligere barnestjernen rundt hvordan det å vokse opp i rampelyset hadde vært. Hun kjente på presset, blant annet fordi hun følte et ansvar som rollemodell for unge kvinner.

- Jeg kunne ønske jeg hadde visst at det er best å leve livet uten å angre på noe. Jeg har angret så mange år mens jeg har prøvd å påta meg rollemodell-ansvaret, i stedet for å bare være den jeg egentlig er og være ærlig med meg selv, fortalte hun, ifølge Us Weekly.

15 måneder etter sykehusinnleggelsen lærer «Sorry Not Sorry»-sangeren hvordan hun skal elske seg selv igjen. Dette ved å lytte til kroppen, omfavne dens naturlige skjønnhet og trene uten å presse seg til det ekstreme.

TUNGT: Stephanie Pratt, kjent fra den amerikanske dokusåpen «The Hills», har tidligere slitt med avhengighet. Video: Viafree. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Og til tross for sine personlige problemer, så ser Lovato lyst på fremtiden.

- Når jeg ser meg selv i speilet, så ser jeg noen som har kommet seg gjennom mye. Jeg ser en fighter. Jeg ser ikke en verdensmester, men jeg ser en fighter og en sterk kvinne. En som vil fortsette å kjempe uansett hva som måtte komme, delte hun.

Dårlig forhold til egen kropp

Demis problemer og usikkerhet begynte allerede da hun deltok i skjønnhetskonkurranser som syvåring. Sangeren har tidligere sagt at det forverret selvbildet hennes, og at det gjorde henne suicidal.

- Jeg hadde et dårlig forhold til min egen kropp lenge før det, men det hjalp ikke å stå på scenen og bli dømt for utseendet mitt, sa hun i et intervju med Cosmopolitan Magazine i 2013.

Som niåring utviklet den tidligere Disney-stjernen spiseforstyrrelser, og i en alder av 12 år begynte hun med selvskading - samtidig som hun sammenlignet seg selv med modeller hun så i blader.

- Da jeg la på meg fordi jeg utviklet meg til å bli en kvinne, kikket jeg på bilder av jenter i magasiner og sa til meg selv: «Vent, det er ikke sånn jeg ser ut. Jeg har altfor mye fett på hoftene og rumpa», forklarte hun til magasinet.

Vis mer

LES OGSÅ: Hertuginne Meghan i nytt følelsesladet intervju

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer