SOM SØSTEREN: Skuespiller Penelope Cruz (43) spiller rollen som Donatella Versace, søsteren til Gianni Versace som ble drept utenfor sitt hjem i Miami i 1997. FOTO: 20th Century Fox
SOM SØSTEREN: Skuespiller Penelope Cruz (43) spiller rollen som Donatella Versace, søsteren til Gianni Versace som ble drept utenfor sitt hjem i Miami i 1997. FOTO: 20th Century Fox Vis mer

Drapet på Gianni Versace

Slik har du ikke sett «Oscar»-vinneren før

Spiller hovedrollen i filmen om drapet som rystet moteverdenen. 

Publisert

15. juli 1997 blir moteguruen Gianni Versace skutt og drept utenfor sitt hjem i Miami Beach i Florida.Seriemorderen Andrew Cunanan, som drepte minst fem personer inkludert Versace, tar sitt eget liv ni dager etterpå.

DREPT: Gianni Versace er mannen bak motehuset Versace. Han ble drept av seriemorderen Andrew Cunanan 15. juli 1997. Foto: AFP / NTB Scanpix 
DREPT: Gianni Versace er mannen bak motehuset Versace. Han ble drept av seriemorderen Andrew Cunanan 15. juli 1997. Foto: AFP / NTB Scanpix  Vis mer

I den nye sesongen av «American Crime Story: Versace», som har premiere i 2018, tas det et dypdykk i hendelsene rundt moteskaperens død. Nå har serieskaperne offentliggjort de første bildene fra serien.

Cruz som Versace

Rollen som Donatella (62), den avdøde moteskaperens søster som i dag driver moteselskapet sammen med broren Santo, spilles av Penelope Cruz (43). I de nye bildene sitter Cruz iført blond parykk og knallrosa kjole, mens det som ser ut til å være livvakter står bak henne iført badebukser med Versace-merke.

I tillegg til Penelope Cruz, er det også bekreftet at Ricky Martin vil spille Giannis kjæreste Antonio D'Amico og at Edgar Ramirez vil ha rollen som Gianni.

Villig til å drepe venner

SERIEMORDER: Andrew Cunanan. Foto: NTB Scanpix
SERIEMORDER: Andrew Cunanan. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Rytene rundt Versaces død har vært mange. Etterforskningen viste at drapsmannen Andrew Cunanan elsket oppmerksomhet, og var villig til å drepe venner, skriver CBS News.

Flere har spekulert i om Versace ble et tilfeldig offer, eller om han og Cunanan faktisk kjente hverandre og at mordet var planlagt.

Med ett unntak var alle de fem ofrene homofile. Det var også Cunanan selv. Fjerdemann ble skutt fordi seriemorderen trengte mannens røde pickup-bil.

Alt skjedde i fullt dagslys. Versace hadde gått ut alene den morgenen, for å kjøpe moteblader.

Da han kom tilbake nådde han akkurat frem til inngangsdøren. Så traff skuddene.

STJERNEVENN: Donatella Versace (62) som tok over familiens moteimperium etter brorens tragiske død er inne med de store Hollywood-stjernene. Her er Versace på en av sine egne motefester med skuespiller Halle Berry. Foto: NTB Scanpix
STJERNEVENN: Donatella Versace (62) som tok over familiens moteimperium etter brorens tragiske død er inne med de store Hollywood-stjernene. Her er Versace på en av sine egne motefester med skuespiller Halle Berry. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Mens han puttet nøkkelen i døra ble han skutt to ganger. En gang i ansiktet, på kloss hold, og det andre skuddet var i nakken bak venstre øre. Det var et gjennomgående skudd, sier Carlos Noriega, som den gangen var politiløyntnant ved Miami Beach Police Department, til CBS News.

- Et av de første motivene vi vurderte var at det var et leiemord, eller organisert kriminalitet. Mafia, om du vil, fordi en død fugl ble funnet ved siden av ham, sier Noriega.

Ifølge politimannen kunne det være et tegn på at mafiaen hadde beordret drapet, men en annen teori er at fuglen skal ha blitt truffet av fragmenter fra kulen som drepte Versace.

- Han skrek «Nei, Nei».

Inne i spisestua satt vennen Lazaro Quintana og Versaces kjæreste Antonio D'Amico, og hørte skuddene.

- Antonio reiste seg. Og han gikk til vinduet som vender ut mot porten til herskapshuset. Og han skrek «Nei, Nei». Så løp jeg ut, sier Quintana til kanalen.

Antonio kommer etter, og ber Quintana følge etter det som angivelig er drapsmannen. Han tar ham nesten igjen. Quintana roper mot ham, og på et tidspunkt peker mannen våpenet mot ham. Men han snur seg ikke, og Quintana ser derfor ikke mannens ansikt. Men klærne ser han, og kort tid etter finner politiet dem i en garasje hvor morderen har skiftet.

Det har blitt spekulert i om mafiaen stod bak mordet, og at Cunanan ble brukt som leiemorder eller syndebukk. Donatella og Santo Versace, som etter mordet leder moteimperiet, har avvist at Gianni hadde noe å gjøre med mafiaen.

Skiftet identitet

Cunanan skal ha skiftet utseende og identitet flere ganger for å unngå å bli oppdaget av styrkene som jaget ham. Han endret hårfarge og frisyre, anskaffet briller, anla bart og endret navn. På et av hotellrommene han hadde oppholdt seg på lå det igjen utstyr til hårfarging og rester av hår.

Få dager før han tok sitt eget liv mente politietterforskere at Cunanan hadde skiftet identitet til en kvinne, og at han jaktet på nye ofre, skrev Dagbladet den gangen.

Fant dagbok

Hollywood ble fylt av frykt, og en rekke kjendiser satte i verk ekstra sikkerhetstiltak, skrev New York Post. Blant dem var Madonna, som hadde markert seg som en talsperson for homofiles rettigheter i USA.

Fra hele USA strømmet det inn meldinger om at Cunanen var sett. Politiet stormet flere boliger, men morderen var ikke å finne. Politiets teori var at han var på vei mot New York.

I en dagbok som ble funnet i San Diego etter drapet på et av hans tidligere ofre, skrev Cunanan: «Trenger jeg å gjemme meg bort, blir det i New York».

24. juli blir Cunanan funnet død i en husbåt i Miami. Det ser ut til at han har tatt sitt eget liv.

LES OGSÅ: Dicapro flørtet med supermodeller etter bruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer