VISER NYE SIDER AV SEG SELV: Magnus Carlsen stiller opp i Se og Hørs sjakk-skole, som du kan få med tirsdagens blad. Foto: Anders Martinsen, Se og Hør
VISER NYE SIDER AV SEG SELV: Magnus Carlsen stiller opp i Se og Hørs sjakk-skole, som du kan få med tirsdagens blad. Foto: Anders Martinsen, Se og HørVis mer

Slik har du ikke sett Magnus Carlsen før

- Som regel vet jeg hva skal gjøre etter 10 sekunder.

SEOGHØR.NO: - Som regel vet jeg akkurat hva jeg skal gjøre etter 10 sekunder. Resten av tiden bruker jeg på å dobbeltsjekke at det er riktig, forteller Magnus Carlsen.

Verdens beste sjakkspiller kan ofte ikke forklare hvorfor han flytter brikken akkurat dit.

– Det bare føles riktig. Og intuisjonen min har vist seg å ha rett flere ganger enn den har feil, sier verdensmesteren.

For Se og Hørs fotograf viser han at han også har talent i å posere foran kamera.

Hemmeligheten om Magnus

Carlsen får ofte spørsmål om
hvor høy IQ han har.

SJAKKSKOLE: I Se og Hør, som er i salg nå, kan du lese mer om Magnus Carlsen og lære mer om sjakk i Se og Hørs sjakk-skole. Foto: Faksimile Se og Hør
SJAKKSKOLE: I Se og Hør, som er i salg nå, kan du lese mer om Magnus Carlsen og lære mer om sjakk i Se og Hørs sjakk-skole. Foto: Faksimile Se og Hør Vis mer

Men den har verdensmesteren aldri målt, og har ingen planer om å gjøre det heller.

Men hemmeligheten bak Magnus’ utrolige sjakkevner er likevel blitt avslørt – av pappa Henrik!

– Den består rett og slett av at det ikke eksisterer noen hemmelighet. Framgangen kom raskt, men var fullt forståelig. Den hadde klar sammenheng med innsats og intensitet, sier ingeniøren Henrik.

- Eksepsjonelle prestasjoner krever eksepsjonell innsats, i tillegg til talent og interesse, har pappa avslørt i en av biografiene om sønnen.

I sjakk-bilaget som følger med tirsdagens Se og Hør kan du lese mer om Magnus, og lære mer om sjakk i Se og Hørs sjakk-skole.

- Vi er glade for det gode samarbeidet med Sjakkforbundet og Magnus Carlsen. Sjakk engasjerer hele Norge, og derfor ville vi i Se og Hør også gjøre det samme! Et eget sjakkbrett og en ABC-til å nettopp lære seg sjakk ble løsningen i bladet som er i salg nå, sier sjefredaktør Ellen Arnstad.

Hvor utfordrende sjakk kan være fikk Se og Hørs medarbeidere selv erfare, da vi fikk besøk av presidenten i Norges Sjakkforbund Jøran Aulin-Jansson.

Her kan du se en smakebit fra hvordan det gikk:

LES OGSÅ: Her blir kjendisgutta rundspilt av sjakk-Magnus

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.