Taylor Swift:

Slik har du aldri sett superstjerna

Ugjenkjennelig i ny video.

STORE FORANDRINGER: I den nye musikkvideoen til låta «The Man», er Taylor Swift transformert til en mann. Foto: Skjermdump
STORE FORANDRINGER: I den nye musikkvideoen til låta «The Man», er Taylor Swift transformert til en mann. Foto: Skjermdump Vis mer
Publisert

Den amerikanske sangstjerna Taylor Swift (30) står bak en rekke store hits som «Love Story», «22» og «Shake It Off». 30-åringen har gitt ut en rekke album og dessuten toppet den prestisjetunge Billboard-lista.

Popstjerna har opplevd stor suksess, og ble i fjor kåret til tiårets artist under American Music Awards, og tronet samtidig toppen av lista over best betalte kjendisene i landet.

Nylig slapp Swift musikkvideoen til låta «The Man», og som tittelen indikerer, er det en mann som sangen dreier seg om. Sangen er en del av Swifts syvende studioalbum, «Lover», som ble sluppet i august i fjor.

Det som imidlertid har vekket mest oppsikt med den nye musikkvideoen, er at Swift er utkledd som mann. Saken er omtalt av en rekke internasjonale medier, deriblant BBC.

Produsert selv

I videoen kan man se en sigarrøykende Taylor Swift ikledd dress og slips - mens hun sitter på T-banen og sprer beina som en mann.

I videoen er Swift nesten ikke til å kjenne igjen, og de lyse lokkene som vanligvis kjennetegner den berømte sangstjerna, er byttet ut med mørkt hår, armbåndsur og stresskoffert.

På YouTube har videoen på kort tid fått over én million visninger.

Ifølge BBC har Swift både regissert og produsert musikkvideoen, samtidig som hun sitter på rettighetene. I fjor var Swift i en bitter strid med stjernemanageren Scooter Braun (38), hvor de blant annet kranglet om hvem som har rettighetene til albumene hennes. Swift hevdet også at hun hadde blitt mobbet av Braun.

Nå tyder ting altså på at Swift ønsker å stå på egne bein etter den opprivende krangelen.

BACK: Taylor Swift har holdt en veldig lav profil den siste tiden. I forbindelse med sitt nye album gjestet hun «The Ellen Show». Vis mer

Røpet spiseforstyrrelser

Til tross for at Swift er en verdensberømt artist med stor suksess, har hun opplevd en rekke utfordringer på privaten. Blant annet har begge foreldrene hennes hatt kreft, og nylig fortalte Swift at de har oppdaget en hjernesvulst hos moren.

Nylig hadde dokumentarfilmen om artistens liv, «Taylor Swift: Miss Americana», premiere under Sundance filmfestival. I filmen røpet Swift ifølge The Guardian at hun har slitt med spiseforstyrrelser.

Blant annet sa 30-åringen at hun lagde en liste over alt hun spiste, at hun konstant trente og at hun på sitt tynneste brukte klær i fire størrelser mindre enn det hun gjør i dag.

- Jeg tror ikke du vet hva du gjør når du gjør det gradvis. Det er alltid en skjønnhetsstandard du ikke når opp til. Hvis du er tynn nok har du ikke rumpa alle vil ha, men hvis du veier nok til å ha rumpe, så er ikke magen flat nok. Det hele er bare jævlig umulig, fortalte hun.

Det hele gikk så langt at artisten nærmest skal ha sultet seg selv, noe som medførte at hun følte at hun følte hun skulle svime av under konserter.

Vis mer

- Jeg så på det som et klapp på skuldra. Når du registrerer det nok ganger, begynner du å tolke alt som ros eller straff, selv når det kommer til din egen kropp.

Taylor Swift skal for øvrig spille i Norge 26. juni.

LES OGSÅ: - Dette er karakterdrap

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer