Barack Obama:

Slik har du aldri sett Obama før

Den tidligere presidenten var et eneste stort smil da han byttet ut det hvite hus med en diger sandøy.

DIGERT GLIS: Ti dager på en nydelig eksotisk øy ser ut til å ha gjort den tidligere presidenten godt. Foto: NTB Scanpix.
DIGERT GLIS: Ti dager på en nydelig eksotisk øy ser ut til å ha gjort den tidligere presidenten godt. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Kort tid etter at den berømte milliardæren Donald Trump (70) ble innsatt som USAs 45. president, tok Barack Obama (55) seg en velfortjent pust i bakken etter åtte lange år i det hvite hus.

I begynnelsen av februar pakket han og kona Michelle Obama (53) koffertene og dro på en eksotisk ferie sammen til Karibien, nærmere bestemt «Necker Island» utenfor Puerto Rico.

Her har duoen kost seg til det fulle i idylliske omgivelser uten døtrene Malia (18) og Sasha (15).

Øya er privateid og står i rikiningen Richard Bransons (66) navn, og det var den britiske forretningsmannen som inviterte Barack og Michelle Obama på en luksuriøs tidagers ferie.

For snaue 700.000 kroner får du leie hele øya, som har plass til maksimalt 30 gjester og er omtrent like stor som 42 fotballbaner, for ett døgn, skriver Huffington Post.

Rundt 100 personer er sysselsatt for å holde fasilitetene på den øko-vennlige øya i orden til enhver tid.

Saken fortsetter under bildet.

VAKRE OMGIVELSER: Richard Branson har tjent millarder på musikkfirmaet Virgin. I 1978 kjøpte han Necker Island, og seks år senere startet han luksushotell for overklassen. Foto: NTB Scanpix
VAKRE OMGIVELSER: Richard Branson har tjent millarder på musikkfirmaet Virgin. I 1978 kjøpte han Necker Island, og seks år senere startet han luksushotell for overklassen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Konkurrerte mot hverandre

Her fikk den tidligere presidenten ta opp en hobby han ikke har hatt mulighet til å drive med mens han har styrt USA - nemlig vannsport.

«En av de første historiene Barack fortalte meg da han og Michelle ankom Moskito Island var hvordan han hadde surfet en farlig bølge på Hawaii like før han ble president. Da han kom tilbake fra den utfordrende økten, fortalte sikkerhetssjefen hans at det var siste gang på mange år at han fikk gjøre noe sånt igjen. Og i løpet av de neste åtte årene hadde han ikke mulighet til å surfe, drive med vannsport eller gjøre mange andre ting han elsker,» skriver Branson på Virgins egen hjemmeside.

Saken fortsetter under bildene.

TØFFING: Lite tilsier at den tidligere presidenten er 55 år. Foto: NTB Scanpix.
TØFFING: Lite tilsier at den tidligere presidenten er 55 år. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
VANNLØVE: Obama ble født og vokste opp på Hawaii, og elsker vannsport. I mange år drev han med surfing, men kiting prøvde han for første gang denne måneden. Foto: NTB Scanpix.
VANNLØVE: Obama ble født og vokste opp på Hawaii, og elsker vannsport. I mange år drev han med surfing, men kiting prøvde han for første gang denne måneden. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

De barske karene kastet seg raskt i vannet, og mens Obama ville lære seg å «kitesurfe», så ønsket Branson å lære seg «foilboarding» (et foilboard er et surfebrett med en hydrofoil under brettet. Red. anm.).

«Så vi bestemte oss for å sette opp en vennskapelig utfordring: Klarte Barack å lære seg å kite før jeg lærte meg foilboarding?» skriver Branson videre.

Saken fortsetter under bildet.

I FARTA: Richard Branson nærmer seg 70-årene, men ligger ikke på latsiden av den grunn. Foto: NTB Scanpix
I FARTA: Richard Branson nærmer seg 70-årene, men ligger ikke på latsiden av den grunn. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Gutta tilbrakte flere dager både på stranda og i vannet for å lære seg teknikkene til sine utvalgte vannsport-grener. Og selv om det ble mye knall og fall, ser det ut som om at duoen hadde det mye moro sammen.

Resultatet av utfordringen kan du se i denne videoen som Branson har lagt ut på YouTube. Målet var å klare og stå på brettet lengst mulig.

«Vi lå veldig jevnt helt frem til siste dagen. Da kom jeg meg endelig opp på foilboardet og skrek av jubel mens det fraktet meg over 50 meter bortover vannet. Jeg var veldig fornøyd med meg selv, helt til jeg oppdaget at Barack kom seg 100 meter avgårde på sitt kiteboard. Da var det bare å ta av seg hatten og gratulere ham med seieren».

FANT TONEN: Branson og Obama koste seg i hverandres selskap. Foto: NTB Scanpix.
FANT TONEN: Branson og Obama koste seg i hverandres selskap. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

LES OGSÅ: Ivanka Trump Twitter-bilde skaper storm

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer