«Agechallenge»:

Slik har du aldri sett kjendisene før

Ny trend tar av i sosiale medier.

AGECHALLENGE: Flere kjendiser har kastet seg på trenden om å se eldre ut. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i år gikk den såkalte «Tenyearschallenge»-utfordringen som en farsott i sosiale medier - og også kjendisene kastet seg på utfordringen der man skulle dele et ti år gammelt bilde av seg selv.

Nå har det dukket opp en enda en «utfordring» i sosiale medier - og heller ikke denne gangen klarer kjendisene å holde seg unna.

Utfordringen handler om at man skal ta et bilde av seg selv med en app som gjør at ansiktet eldres.

Utfordringen har fått navnet «agechallenge» - eller på norsk «aldersutfordring». Kort oppsummert dreier det seg om å ta et bilde av seg selv med et filter på en app - som skal gi en pekepinn på hvordan man kommer til å se ut når man blir gammel.

En rekke norske kjendiser har delt bilder av seg selv de siste dagene, blant dem «Senkveld»-programlederen Stian Blipp (29).

- Dette er nesten skummelt

Han har delt et morsomt bilde av seg selv og datteren Noelle. Et par timer senere la han ut nok et bilde av seg selv med aldersfilteret, side om side med et bilde av bestefaren sin. Likheten mellom de to bildene beskriver han som skremmende.

- Dette er nesten skummelt. Mannen til høyre er min kjære farfar, til venstre er mitt tryne i FaceApp. Det er skremmende likt, skriver han i innlegget som på få timer har fått over 5000 likerklikk.

Også komiker og forfatter Else Kåss Furuseth (38) har tatt utfordringen og lagt ut et bilde av seg selv som «gammel». På det humoristiske bildet står 38-åringen i en svært lettkledd blå kreasjon, med pisk i hånden og en hatt det står «bad boy» på. På fem timer har bildet høstet hele 5000 likerklikk.

- Åneeeeei, så dum jeg ser ut som gammel, har komikeren skrevet under bildet.

NRK-profilen Kevin Vågenes (32) - kjent fra humorserien «Parterapi» på NRK, har på sin side en ironisk tilnærming til utfordringen. Han har lagt ut to bilder der den eneste forskjellen er at han på det siste har skjegg, og skriver:

- Herrehud! Sååå flaut å vise dette. Sveip og se hvordan jeg kommer til å se ut om 40 år. Såååå gammel!! Hehehehe. Uff. Heldigvis lenge til, skriver 32-åringen til de to bildene - der det siste etter alt å dømme ikke har gått gjennom appen.

Delte bryllupsbilde

Artist og programleder Atle Pettersen (29) har også brukt dagen til å ta den svært populære utfordringen. Han delte et bryllupsbilde av seg selv og kona - som han giftet seg med i slutten av mai i år. Da giftet de seg med venner og familie i en svært romantisk seremoni i Hellas.

På bildet har Pettersens utseende forandret seg drastisk - og han har fått både grått hår og grått skjegg.

- Fru Botox & Herr Silver Fox, skriver han under bildet.

Den unge skuespillerkjekkasen og tidligere «SKAM»-stjernen Herman Tømmeraas (22) har også delt et bilde av seg selv.

- Grandpa Herman? spør han sine 1,7 millioner følgere under bildet som har fått svimlende 153 000 likerklikk.

NRK P3-profilen Niklas Baarli (30) har også delt et bilde - med kjæresten Benjamin Silseth (29). Baarli kunne i fjor høst avsløre at han hadde gått ned på kne og fridd til Silseth - som sa ja. Under bildet førstnevnte nå har delt på Instagram, har han skrevet:

- Blir snill når jeg blir gammel, uten tvil.

Se flere bilder av kjendiser som har tatt utfordringen her:

Sjokkerende bilde

Som nevnt gikk utfordringen «10yearschallenge» viralt i januar i år - og svært mange kjendiser tok også den gang utfordringen og delte et ti år gammelt bilde av seg selv i sosiale medier.

Blant dem «Senkveld»-programleder Helene Olafsen (29), som raskt ble en stor snakkis med sitt bidrag. Mange mente nemlig at 29-åringen var helt ugjenkjennelig sammenlignet med det ti år gamle bildet.

Den gang kunne TV 2-profilen avsløre overfor Se og Hør at bildet faktisk var fra 2010, og at det var hennes programledermakker Stian Blipp som hadde motivert henne til å legge det ut.

Hun la heller ikke skjul på at hun syntes bildet var svært pinlig.

- Jeg slet vel litt med å finne ut hvem jeg var. Det var en fin blanding av å prøve å være kul, og det å vise at man ikke bryr seg, sa hun og refererte til T-skjorten og mangelen på sminke.

LES OGSÅ: Vennskapet vekker oppsikt i utlandet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer