«Skal vi danse»:

Slik har du aldri sett dansedommeren før

Trine Dehli Cleve skal danse med Cengiz og Mai.

NYE ROLLER: Trine Dehli Cleve har sittet i dommerpanelet i «Skal vi danse» siden 2006. Nå skal hun ut på parketten. Video: Ruben Pedersen Vis mer

(Se og Hør): Lørdag kveld skjer det noe nytt i «Skal vi danse». De fire gjenværende deltakerne skal i kjent stil ut på gulvet, men denne gangen skal de ikke bare ha med seg partnerne sine.

Dommerne skal også være med på ut på gulvet. Alle i panelet har lang erfaring med dans, og flere har utmerket seg innenfor sine respektive sjangre gjennom årenes løp.

Likevel er det bak panelet vi er vant med å se dem, så at det trygt kan kalles et paradigmeskifte i dansekonkurransen, sår ingen vil om.

- Utfordring

Trine Dehli Cleve (56) er blant dommerne som har sittet i flest år og kommentert hva hun synes om danserne. Hun tror det blir en interessant opplevelse å plutselig skulle gå inn i manesjen selv.

- Det er jo en utfordring som man har tatt, og da må man jo stå for den. Jeg synes ideen var kjempegøy, men er usikker på om jeg synes det på lørdag (4. november), sier hun til Se og Hør og ler.

  • Se video øverst i artikkelen!

Mens Trine skal danse med Cengiz og Mai, skal de andre dommerne danse med andre deltakere. Slik er oversikten:

Grunde og Ewa danser med Egor Filipenko. Jorun og Fredric skal ha med seg Tore Petterson, og det resterende laget - Helen og Jørgen - skal danse med Merete Lingjærde.

Verdensmester

Helt siden 2006 har Trine Dehli Cleve vært dommer i TV 2s kjendisspekkede danseshow. Som de fleste andre dommere, har hun selv lang erfaring med dans. Det er derimot ikke bare i norske idrettshaller og stevner hun har briljert gjennom årenes løp.

Trine er fire ganger verdensmester og fem ganger europamester i grenene sports- og selskapsdans. Sammenlagt har den 56 år gamle dommeren hele 23 medaljer fra VM og EM.

VERDENSMESTER: Trine Dehli Cleve er ikke bare dommer, hun har også hatt en stor karriere som danser. Foto: NTB scanpix
VERDENSMESTER: Trine Dehli Cleve er ikke bare dommer, hun har også hatt en stor karriere som danser. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hun er gift med Thomas Dehli Cleve. De møtte hverandre på slutten av 1990-tallet, og aldersforskjellen mellom dem er 12 år.

- Ved siden av å være ektemannen min, er også Thomas min aller beste venn, har hun uttalt til Dagbladet.

Litt baksnakking ble det derimot da de ble kjærester, på grunn av aldersforskjellen.

- Det var dumt og irriterende, men det hadde ingen betydning for oss. Det som betydde noe, var at vi fikk full støtte fra mine og Thomas' foreldre, sa hun.

GOD STEMNING: Skal vi danse-deltager Grunde Myhrer skryter av konkurrent Trude Drevlands hofter på dansegulvet. Video: Julie Solberg. Vis mer