<strong>90-TALLSIDOL:</strong> Tidligere «Bond»-babe Denise Richards har hatt gjesteopptredener i de fleste tv-serier på 90-og tidlig 2000-tallet. Foto: NTB Scanpix
90-TALLSIDOL: Tidligere «Bond»-babe Denise Richards har hatt gjesteopptredener i de fleste tv-serier på 90-og tidlig 2000-tallet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Denise Richards:

Slik har det gått med sex-symbolet

20 år etter at karrieren var på topp, er hun i dag kanskje best kjent som ekskonen til den skandaløse skuespilleren Charlie Sheen.

Publisert

Husker du «Venner for livet»-karakterene Ross og Monicas sexy kusine? Som til og med heterofile Phoebe falt for? Om du var ungdom på 90- eller 2000-tallet, har sexsymbolet Denise Richards (47) neppe gått deg hus forbi.

Hun var Bond-pike i James Bond-filmen «The World Is Not Enough» (1999) og har hatt gjesteopptredener i de aller fleste av de amerikanske tv-seriene som nådde norske tv-skjermer på denne tiden.

Hun ble også kjent for sitt ekteskap med den skandaleombruste Charlie Sheen (52), men etter at ekteskapet mellom stjernene tok slutt i 2006, har det gått stadig lengre tid mellom hver gang man får et glimt av Hollywoods ukronede dronning av gjesteopptredener.

<strong>KJENT:</strong> Denise Richards var på 90 og starten av 2000-tallet en kjent Hollywood-skuespiller, men de store rollene har uteblitt de senere åra. Her er hun i en scene fra filmen «Wild Things». Foto: All Over Press
KJENT: Denise Richards var på 90 og starten av 2000-tallet en kjent Hollywood-skuespiller, men de store rollene har uteblitt de senere åra. Her er hun i en scene fra filmen «Wild Things». Foto: All Over Press Vis mer

Den sexy, uintelligente dama

Richards var bare 15 år da hun ble oppdaget av et modellbyrå på familiens nye hjemsted i California, og gikk rett fra skolebenken og inn i modellyrket.

Det tok imidlertid ikke langt tid før det ble oppdaget at den Chicago-fødte skjønnheten hadde et skuespillertalent, og etter få år fikk hun stadig gjesteopptredener og tilbakevendende roller i tv-serier som «Lois & Clark: The New Adventures of Superman» «Beverly Hills 90201» og «Seinfeld», for å nevne noen.

Smårollene ledet til større roller, og i 1997 spilte hun i kultfilmen «Starship Troopers», etterfulgt av nok en kultfilm: «Wild Things» (1998), hvor hun spilte mot den tids store Hollywood-skuespillere Kevin Bacon (59), Matt Dillon (54) og Neve Campbell (44).

Saken fortsetter under.

Det så ut til at Richards virkelig kunne se for seg en fantastisk Hollywood-karriere da hun landet rollen som Bond-pike i filmen «The World Is Not Enough», den gang Pierce Brosnan (65) spilte rollen som James Bond.

Mange ble nok likevel skuffet over Richards som «Bond-pike», og for rollen mottok hun den lite prestisjefulle prisen som «Verste kvinnelige birolle» under det påfølgende årets Golden Raspberry Awards, ifølge MTV News.

<strong>UNG STJERNE:</strong> Denise Richards på «The World Is Not Enough»-premieren i L.A. i november 1999. Foto: Reuters/ NTB scanpix
UNG STJERNE: Denise Richards på «The World Is Not Enough»-premieren i L.A. i november 1999. Foto: Reuters/ NTB scanpix Vis mer

Tross kritikken, mange vil nok likevel påstå at 47-åringen nådde sitt absolutte høydepunkt karrieremessig med Bond-filmen. Siden falt hun nemlig stadig innunder rollen som den sexy, men lite intelligente dama, i mindre film- og tv-roller.

«Forræder», «taperhore» og «hundetyv»

På omtrent samme tid som Richards bergtok Bond-fansen, fant hun også kjærligheten i filmbyen.

Hennes utkårede var ingen ringere enn den skandaleombruste Charlie Sheen, som på den tiden også var et kjent filmnavn i Hollywood etter filmer som «Hot Shots!» og «De tre musketerer».

Saken fortsetter under bildene.

<strong>VAR GIFT:</strong> Denise Richards var i tre år gift med skuespiller Charlie Sheen, og sammen fikk de to barn. Her avbildet i 2004, da Denise var gravid med nummer én. Foto: NTB Scanpix
VAR GIFT: Denise Richards var i tre år gift med skuespiller Charlie Sheen, og sammen fikk de to barn. Her avbildet i 2004, da Denise var gravid med nummer én. Foto: NTB Scanpix Vis mer
<strong>TREBARNSMOR:</strong> Denise Richards avbildet med sine tre døtre i Malibu i 2015. Foto: Splash News/ NTB scanpix
TREBARNSMOR: Denise Richards avbildet med sine tre døtre i Malibu i 2015. Foto: Splash News/ NTB scanpix Vis mer

På begynnelsen av 2000-tallet spilte paret sammen i tv-serien «Spin City», og i 2002 giftet de seg. Ekteskapet skulle bare vise seg å holde i tre år, men på denne tiden rakk paret likevel å få to barn sammen, døtrene Sam (14) og Lola Rose (13).

Etter at forholdet tok slutt har eks-paret hatt sitt å stri med, mye som følge av Sheens turbulente forhold til rus, noe som også til sist kostet han jobben i tv-serien «Two and a Half Men».

I 2011 vakte det tidligere ekteparet oppmerksomhet i pressen, da Sheen på Twitter kalte Richards for en «forræder», «taperhore» og en «hundetyv».

Bakgrunnen skal ha vært at «Starship Troopers»-stjernen hentet tilbake to hunder hun hadde latt bo hos eksmannen etter skilsmissen.

I Hiv-bråk

Etter at han sto fram som hiv-smittet i 2015, har også eksparet slitt med økonomiske utfordringer for deres felles barn.

Ettersom flere kvinner har saksøkt kvinnebedåreren med påstander om at de har hatt ubeskyttet sex med skuespilleren, uvitende om sykdommen, skal han ha vært åpen om at han sliter økonomisk.

- Jeg har betalt mennesker for at de ikke skulle prate. De tar penger fra barna mine. Vi prater om millioner av dollar, fortalte han da han sto fram som hiv-positiv på «Today Show» i USA.

Saken fortsetter under.

Kjæreste med venninnens eksmann

De økonomiske følgene for Sheen skal også ha tært på forholdet til «Wild Things»-stjernen.

I 2016 solgte Sheen huset, hvor Richards og døtrene har bodd etter skilsmissen. Ifølge rettsdokumenter nettstedet Radar Online har innhentet, førte salget til at Richards saksøkte eksmannen for 61 millioner kroner, da hun hevdet huset var tilknyttet et fond som skulle sikre døtrenes framtid.

Tidligere konflikter til side, eks-paret skal i dag angivelig være gode venner.

Richards og døtrene har også ha funnet tonen med en annen med liknende skjebne, nemlig en av «Two and A Half Men»-stjernens andre ekskoner, Brooke Mueller (40), og deres to sønner.

For tiden er 47-åringen tilsynelatende lykkelig med sin relativt ferske kjæreste, skuespiller og tekstforfatter Aaron Cameron, men hun har også andre turbulente forhold bak seg.

<strong>FORLOVET SEG:</strong> Denise Richards var et års tid sammen med Bon Jovi-sjernen Richie Sambora, et forhold som skapte en real skittentøysvask i Hollywood. Paret forlovet seg raskt, men forholdet tok slutt få måneder etter. Foto: NTB Scanpix
FORLOVET SEG: Denise Richards var et års tid sammen med Bon Jovi-sjernen Richie Sambora, et forhold som skapte en real skittentøysvask i Hollywood. Paret forlovet seg raskt, men forholdet tok slutt få måneder etter. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kort tid etter skilsmissen fra Sheen, fikk hun nemlig oppmerksomhet for et nytt forhold. Da ble hun sammen med Bon Jovi-stjernen Richie Sambora (58). Han var eksmannen til en annen 90-tallsstjerne og Richards egen venninne, «Melrose Place»- stjernen Heather Locklear (56).

Som om det ikke var komplisert nok fra før, spilte Locklear på tidspunktet sammen med Sheen i tv-serien «Spin City», og det hele utviklet seg til en real skittentøyvask i Hollywood.

- Richie og jeg var venner, og vi gikk begge gjennom skilsmisser, og det var det som førte oss sammen. Jeg stjal ikke noen sin ektemann. Datet jeg en tidligere venns eksmann? Ja. Brøt jeg opp et ekteskap? Nei, forsvarte hun seg den gang til magasinet US Weekly.

Paret rakk å forlove seg, men forholdet endte allerede året etter.

Dyrevernsforkjemper

Til tross for at hun prøvde seg på sitt eget realityshow, «Denise Richards; It's Complicated», og ble stemt ut i andre episode av det amerikanske versjonen av «Skal vi Danse», ifølge underholdningsnettstedet Digital Spy, holder hun den dag i dag på med film- og tv-produksjon.

Og det er heller ikke få, hun har hatt gjesteopptredener i et tjuetall filmer og tv-serier de tre siste årene, selv om de store skuespillerjobbene har uteblitt.

I dag skal Richards bruke det meste av sin tid på barna, kjæresten, og på dyrevelferdsorganisasjoner, som skuespilleren har et brennende engasjement for.

Hun skal selv i perioder ha hatt mer enn 17 kjæledyr hjemme hos seg og døtrene, og til US Weekly har hun tidligere uttalt at hun har «for mange hunder til å telle dem».

- Jeg har så mange hunder at jeg har gjort om garasjen til soverom for dem.

LES OGSÅ: Beskylder hverandre for dyremishandling

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer