Ti år siden popkongen døde:

Slik har det gått med Michael Jacksons barn

Én har endret navn, mens en annen har slitt med rus og depresjoner.

BERØMTE BARN: Før Michael Jackson døde, fikk han barna Prince, Blanket og Paris Jackson. Slik ser deres liv ut nå - ti år etter farens død. Foto: NTB Scanpix
BERØMTE BARN: Før Michael Jackson døde, fikk han barna Prince, Blanket og Paris Jackson. Slik ser deres liv ut nå - ti år etter farens død. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Ti år er gått siden verden fikk sjokkbeskjeden om at kongen av pop brått hadde gått bort, 50 år gammel.

Som en av verdens mest suksessrike artister gjennom tidene, var det en hel verden av fans som sørget over tapet av Jackson, og den offisielle minnestunden i Los Angeles ble fulgt fra alle verdenshjørner.

Friskt i manges minne fra markeringen, er stjernas tre barn, Paris (21), Prince (22) og Bigi (17), tidligere kjent som Blanket, som entret scenen sammen med resten av Jackson-familien. Her holdt den da elleve år gamle Paris tale til sin avdøde far, en sekvens som etterlot få tørre øyne.

Da faren deres avgikk ved døden, trådte de ellers skjermede poparvingene sakte fram i rampelyset.

Slik lever Michael Jacksons barn i dag.

MICHAEL JACKSON: 25. juni 2019 er det 10 år siden Michael Jackson døde. Slik var nødsamtalen. Vis mer

Ga vekk omsorgretten

Jacksons to eldste barn, Paris-Michael Katherine (21) og 22 år gamle Joseph Jackson jr (mest kjent som Prince), er et resultat av popkongens ekteskap med skuespilleren Debbie Rowe (60).

Jackson giftet seg med Rowe knappe tre måneder etter at han signerte skilsmissepapirene med Lisa Marie Presley (51). Da var popkongens nye kone allerede mer enn fem måneder på vei med deres første barn. I 1997 ble Jackson far til Prince og knappe 14 måneder seinere kom også ekteparets andre barn, Paris, til verden.

Under barnas oppvekst var morens kontakt med dem minimal, og Michael Jackson fikk omsorgsretten for barna ved skilsmissen i 1999.

- Dette er Michaels barn. Det er ikke det at de ikke er mine barn, men jeg fikk dem fordi han ønsket å bli far. Jeg tror noen mennesker er ment til å bli foreldre, og han er en av dem, uttalte hun i dokumentaren «Michael Jackson: The Footage You Were Never Meant To See» fra 2003.

I februar 2002, drøye to år etter at han skilte seg fra Rowe, fikk Jackson enda et barn, sønnen Prince Michael «Bigi» Jackson II (17). Det skjedde ved hjelp av en surrogatmor.

Ville ende alt

Barna vokste opp på ranchen Neverland, med egen dyrehage, fornøyelsespark og alt et barn kan drømme om. Tilværelsen var imidlertid ikke alltid så rosenrød som den kanskje kunne virke for en utenforstående.

Saken fortsetter nedenfor.

MISTET FAR: Paris og Prince Jackson avbildet i forbindelse med Michael Jacksons minneseremoni. Foto: NTB Scanpix
MISTET FAR: Paris og Prince Jackson avbildet i forbindelse med Michael Jacksons minneseremoni. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- De første 12 åra av livet mitt hadde jeg privatlærer. Det betyr at den eneste interaksjonen jeg hadde med mennesker var med min egen familie og andre voksne, har Paris tidligere uttalt til Harper's Bazaar.

Sommeren 2013 skapte den da 15 år gamle kjendisdattera overskrifter verden over, da det ble kjent at hun var innlagt for et selvmordsforsøk. Hun hadde på dette tidspunktet problemer med både rus og depresjoner. Også i ettertid forsøkte hun å avslutte sitt eget liv, og ble til slutt sendt til Utah, hvor hun gikk på en «terapeutisk» videregående skole.

Det skulle på mange måter vise seg å bli redningen for henne.

- Det var bra for meg. Jeg er en helt annen person nå. Jeg var gal. Altså, faktisk gal. Jeg hadde masse tenåringsangst, og jeg led av depresjoner og angst uten at jeg fikk hjelp, har hun tidligere uttalt til Rolling Stone om den vanskelige tida.

Paris har også hevdet at hun som 14-åring ble seksuelt misbrukt, uten at hun har spesifisert hva som skjedde.

Saken fortsetter nedenfor.

SØSTER OG BROR: De har kommet seg vekk fra farens skygge, men bærer arven hans videre med stolthet på hver sine måter. Foto: Todd Williamson/REX/Shutterstock, NTB Scanpix
SØSTER OG BROR: De har kommet seg vekk fra farens skygge, men bærer arven hans videre med stolthet på hver sine måter. Foto: Todd Williamson/REX/Shutterstock, NTB Scanpix Vis mer

De siste åra har 21-åringen gjort karriere som skuespiller og er blitt et kjent ansikt i Hollywood. Hun har tidligere ytret at det egentlig var astronaut hun ville bli, men at underholdningsbransjen fort «svelget henne».

Paris har vært å se i flere mindre filmer og tv-produksjoner, blant annet filmen «Gringo» fra 2018. I tillegg har hun vært med i en rekke musikkvideoer, og har vært å se som prisutdeler på blant annet MTV Video Music Awards og GLAAD Media Awards.

Saken fortsetter nedenfor.

SLO TILBAKE: Paris Jacksons slo hardt ned på ryktene som har versert om hennes mentale helse i vinter. Foto: NTB Scanpix
SLO TILBAKE: Paris Jacksons slo hardt ned på ryktene som har versert om hennes mentale helse i vinter. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Paris Jackson fikk også omtale i vinter, da «Leaving Neverland» ble lansert verden over. I den svært omstridte dokumentarfilmen står to menn fram med påstander om at Michael Jackson skal ha begått grove overgrep mot dem da de var sju og ti år gamle.

Flere internasjonale medier skrev at de grove påstandene hadde gått hardt inn på popkongens datter. Det ble blant annet blitt hevdet at 21-åringens mentale helse sto på spill.

Paris var selv raskt ute med å avvise dette.

- Det er ikke noe «sammenbrudd», ikke noe «mister forstanden» eller at jeg skal «være svært krevende for noen». Vær så snill, ikke tro på alt du leser. Bare fordi jeg ble observert mens jeg kjøpe kaffe etter en lang, deilig pause fra det kaotiske media, tror journalistene at de kan gjøre hva de vil med navnet mitt, skrev hun på Twitter i februar.

- Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen: jeg er på mitt lykkeligste og sunneste jeg har vært på veldig lenge.

Saken fortsetter nedenfor.

- Ble bombardert

Den eldste i søskenflokken, Prince, var bare tolv år da faren døde. I motsetning til sin søster, Paris, har 22-åringen vært mindre framtredende i offentligheten.

I 2016 overrasket derimot den da 19 år gamle gutten i et større intervju med The Los Angeles Times. Der åpnet Prince opp om barndommen, tida med sin verdensberømte far og sin egen karriere.

- Etter at han døde ble vi bombardert med alt. Alt kom samtidig. Men vi lærte hvordan vi skulle håndtere det ved å ignorere det, sa Prince Michael til avisa, og refererte til ryktene og beskyldningene mot faren.

Saken fortsetter nedenfor.

Vis mer

I intervjuet kom det også fram at Michael Jacksons eldste sønn har har valgt å gå sin egen vei innen underholdningbransjen.

- Musikk er en stor del av livet mitt. Det har formet meg som den jeg er på grunn av familien min. Min far spurte alltid hva jeg ville gjøre når jeg ble voksen, og svaret mitt var at jeg ønsket å drive med produksjon, uttalte Prince, som for øvrig hedret popikonet i form av en større tatovering på leggen året etter.

For tre år siden startet han på en bachelorutdanning innen forretningsadministrasjon ved Loyola Marymount University i Los Angeles. Nylig kunne 22-åringen feire at han har fullført skolegangen - noe han også markerte på sosiale medier.

Hvilke karrieresteg han tar framover, gjenstår derimot å se.

Saken fortsetter nedenfor.

Skjermet liv

Michael Jacksons yngste sønn, Bigi, hvis egentlige navn er Prince Michael Jackson II, fylte 17 år i februar. Måneden etter bursdagen fikk man et ytterst sjelden glimt av ham i forbindelse med ovennevntes uteksamineringsfest.

Det var storebror som publiserte et bilde av de to brødrene på sin Instagram-profil, hvor han samtidig takket for alt han har lært og opplevd de siste tre åra.

(Bla videre for å se bildet):

Selv om Bigi er den desidert minst omtalte av popikonets tre barn, fylte han spalter verden over i 2017 grunnet en overraskende navneendring.

Helt siden fødsel har 17-åringen gått under kallenavnet Blanket. For tre år siden besluttet han derimot å endre sitt navn til Bigi. Ifølge The Telegraph skjedde dette «på bakgrunn av årevis med mobbing». I midten av mai ble det også klart at Bigi vil ha en mer framtredende rolle i rampelyset utover.

Sammen med sin bror Prince, og Michael Jacksons nevø, Taj Jackson, lanserte trioen en Youtube-kanal hvor de anmelder filmer sammen.

Da Michael Jackson døde 50 år gammel, var det hans mor, Katherine Jackson (89), som overtok omsorgsretten for alle de tre barna.

I 2017 overtok imidlertid T.J. Jackson (40) - popkongens nevø - omsorgsretten for Bigi. Ifølge E Online lever 17-åringen et tilsynelatende «normalt» Iiv i Los Angeles, der han også går på privatskole.

LEAVING NEVERLAND: I mars har den omstridte dokumentar-serien «Leaving Neverland» premiere på HBO. Dokumentaren har mottatt en del kritikk fra Michael Jacksons familie, men HBO velger å ikke trekke den. Nå står flere av de angivelige ofrene fram, og snakker om livet på Neverland. Video: HBO Vis mer

LES OGSÅ: Dette gjør «barne-tv-Stian» i dag

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer