«Tiger King»:

Slik har det gått med karakterene

«Tiger King» har fanget seerne med sin unike og utrolige historie. Men selv om hovedpersonen er bak lås og slå, går livene til de andre profilene videre.

I FENGSEL: Joe Exotic ble dømt til 22 års fengsel for 17 tilfeller av dyremishandling, samt for to tilfeller hva gjelder å ha hyret inn leiemorder. Foto: NTB Scanpix / Netflix
I FENGSEL: Joe Exotic ble dømt til 22 års fengsel for 17 tilfeller av dyremishandling, samt for to tilfeller hva gjelder å ha hyret inn leiemorder. Foto: NTB Scanpix / Netflix Vis mer
Publisert

Obs, saken inneholder flere spoilere!

Coronasituasjonen har for de aller fleste bydd på ekstra fritid, og mange har derfor fått tiden til å gå ved hjelp av Netflix.

Samtidig som store deler av verden stengte ned, dukket dokumentaren «Tiger King» opp på strømmetjenesten, og i løpet av kort tid har serien rukket å bli den mest sette på Netflix siden premieren.

«Alle» vet nå hvem Joe Exotic (57) er - den polygamøse, homofile, våpenelskende cowboyen som i en årrekke har stilt store, ville katter til disposisjon for betalende publikum.

Historien inneholder en rekke uventede tvister og sjokkerende hendelser, eller som undertittelen så fint summerer opp - drap, kaos og galskap.

Netflix-serien «Tiger king» har tatt verden med storm. Vis mer

Bak murene

Exotics skjebne er 22 år i fengsel - dømt for 17 tilfeller av dyremishandling, og for å ha planlagt leiemord ved to tilfeller på sin årelange erkefiende, Carole Baskin.

Fra fengsel sa han nylig til Netflix at han har lagt feiden med Baskin bak seg, og at han håper å bli benådet.

I FENGSEL: Joe Exotic er dømt til 22 år i fengsel. Her er han avbildet i forbindelse med et intervju for noen år siden. Foto: NTB Scanpix
I FENGSEL: Joe Exotic er dømt til 22 år i fengsel. Her er han avbildet i forbindelse med et intervju for noen år siden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hans over natten-stjernestatus har han følgende å si om:

- Det hadde vært fint å faktisk se meg selv være berømt der ute, men jeg har bare sett disse samme fire veggene i ett og et halvt år nå.

Exotic er fortsatt gift med Dillon Passage (24), og forteller at ektemannen støtter ham til tross for at de får ha begrenset kontakt.

Se dette innlegget på Instagram

Godiva is the coolest cat ever

Et innlegg delt av Dillon Passage ♌️ (@dillert_lclm)

Hvordan det går med dyrevernsforkjemperen kan du lese i denne saken - samt oppdatere deg på livene til en rekke av de andre unike karakterene.

Ugjenkjennelig

John Finlay er Joe Exotics eksmann, og en sentral skikkelse i serien. Mot slutten av serien avslører han at han aldri har vært homofil, og at han har funnet lykken med resepsjonisten på Greater Wynnewood Exotic Animal Park (G.W Zoo), Amber, som han også ventet barn med.

Livet til Finlay ser i dag imidlertid ganske annerledes ut enn slik vi forlot ham i serien. Han har nemlig en ny kvinne i livet sitt, og har tidligere fortalt til Se og Hør at de er forlovet.

- Jeg har vært med min utrolig fantastiske forlovede i over et år nå. Hun har vært en stor støtte og en klippe for meg under orkanen «Tiger King» har brakt med seg, og den uventede interessen i meg og mitt liv. Hun er ingenting annet enn utrolig, sa han via epost

Han forteller også at hverdagen hans byr på mye fisking, og at han håper å kunne inspirere ungdom til å leve et rusfritt liv, ettersom han selv var rusmisbruker i mange år.

Det er ikke bare livet som er snudd på hodet, Finlay er ikke lenger til å kjenne igjen. Et av hans bemerkelsesverdige trekk i serien er nemlig tennene hans, eller snarere mangelen på dem.

Nå går han imidlertid rundt med et flunkende nytt sett, og forandringen har fått stor oppmerksomhet i sosiale medier. Hans nye glis har også blitt gjenstand for såkalte memes.

Saksøkt og etterlyst

Omtrent halvveis i serien blir man presentert for nok en luring, Jeff Lowe. Han kommer tilsynelatende inn som en reddende engel, som skal få GW Zoo og Joe Exotic ut av pengeproblemene.

Det viser seg likevel at han ikke har rent mel i posen (han heller), og han ender opp med å være én av dem som sørger for å få Exotic bak murene.

Han får også trøbbel med myndighetene i Las Vegas for ulisensiert hold av ville dyr. Han og kona Laursen lot dyrene bli beslaglagt, og Lowe måtte møte i retten i Las Vegas i 2018.

UNNSLAPP: Jeff Lowe kom seg tilsynelatende helskinnet gjennom GW Zoo-skandalen. Han risikerer imidlertid å bli arrestert om han noensinne returnerer til Las Vegas. Foto: Netflix
UNNSLAPP: Jeff Lowe kom seg tilsynelatende helskinnet gjennom GW Zoo-skandalen. Han risikerer imidlertid å bli arrestert om han noensinne returnerer til Las Vegas. Foto: Netflix Vis mer

Det gjorde han imidlertid ikke, og han er derfor, til den dag i dag, etterlyst i staten, skriver KTNV Las Vegas.

Han eier og driver fortsatt GW Zoo, og er fortsatt i gang med å åpne dyrepark i Oklahoma, slik serien sluttet. Sistnevntes åpning ble utsatt, men er ventet å åpne ganske snart, skriver Express. Det kan også bety slutten for dyreparken som er bakteppet til hele serien, som for øvrig for tiden er corona-stengt.

- Jeg tror vi bør la denne dyreparken dø med Joes dom og ikke la den neste generasjonen dyr leve her for alltid og lide under hans skandaløse oppførsel og rykte. Det er så mye mer å avsløre rundt Joe og hans forbrytelser mot dyr, og vi vil ikke bli assosiert med ham lenger, skrev Lowe på Facebook, ifølge avisen.

Nå står han og en annen tidligere kollega av Exotic imidlertid overfor et massivt søksmål på 15 millioner dollar. Exotic krever også 79 millioner dollar fra det amerikanske fisk- og villmarksdepartementet.

Se Kody Antle sammen med diverse eksotiske dyr i South Carolina på Myrtle Beach. Kody har vokst opp sammen med tigere og løver, og lever som en ekte Tarzan. Vis mer

Politiet ønsker tips

Carole Baskin blir introdusert i serien som dyrevernsforkjemper, og etableres kjapt som Joe Exotics erkefiende. Selv driver hun en dyrepark som består av store katter som er reddet, men også de sitter i bur, og publikum betaler for å se dem.

RASENDE PÅ SERIEN: Carole Baskin er ikke fornøyd med hvordan serien utspilte seg på skjermen. Foto: Netflix
RASENDE PÅ SERIEN: Carole Baskin er ikke fornøyd med hvordan serien utspilte seg på skjermen. Foto: Netflix Vis mer

Hun kommer også med et stort mysterium på kjøpet. Ektemannen hennes Jack Donald «Don» Lewis, som nå ville vært 81 år, forsvant nemlig på mystisk vis i august 1997, og ingen vet hva som skjedde med ham. Exotics teori er at han ble matet til tigrene av Baskin.

Det alle nå lurer på, inkludert reality-dronning Kim Kardashian, er:

Drepte Carol Baskin ektemannen sin?

https://edition.cnn.com/2020/03/31/entertainment/tiger-king-cold-case-sheriff-trnd/index.html

Fem år etter forsvinningen ble Lewis erklært død, men saken ble ikke henlagt. Sheriffen i Hillsborough, Florida, har fått med seg den overveldende oppmerksomheten rundt serien, og gikk derfor ut på Twitter og ba om tips i saken på nytt.

Sheriffkontoret mottar nå rundt seks tips om dagen vedrørende saken, skriver blant andre CNN. Sheriff Char Chronister forteller til kanalen at de sjekker alle tipsene nøye, men at ingen av dem så langt har vært troverdige.

HJELPER DYR: Aylar Lie og Aja Nafstad reiser rundt i verden for å hjelpe gatedyr. I Libanon havnet de i en farlig situasjon da de reddet to hunder fra mishandling på åpen gate. Video: God kveld Norge / TV 2 Vis mer

Nekter

Baskin selv virker ikke å være fornøyd med serien og oppmerksomheten den har fått, og har i et blogginnlegg gått hardt ut mot filmskaperne, som hun mener farer med løgn og feilinformasjon.

Hun nekter også igjen for å ha hatt noe med Lewis' forsvinning å gjøre, og hevder hardnakket at han led av psykiske lidelser.

- Don var ikke enkel å leve med, og som de fleste par hadde vi våre vanskelige øyeblikk. Men jeg truet ham aldri og jeg hadde så visst ikke noe å gjøre med forsvinningen hans, skriver hun.

Baskin driver fortsatt Big Cats Rescue sammen med sin nåværende - og tredje - ektemann, Howard Baskin.

LØGN: Dagbladet har intervjuet Tiger King-karakter Doc Antle. Bilder fra Netflix. Vis mer

Bhagavan «Doc» Antle

Det er ikke bare Baskin som er misfornøyd med hvordan «Tiger King» utspilte seg. Også Bhagavan «Doc» Antle, som også driver en dyrehage, hevder serieskaperne fortalte ham at de skulle lage en serie om natur- og dyrevern og hans arbeid for å redde truede dyrearter.

- Ingenting av serien er dokumentar. Det er en skandaløs, sensasjonell tur om rivaliseringen mellom Carole Baskin og Joe Exotic, sier han til Se og Hør.

Han sier også at han ikke kjenner seg igjen i framstillingen av seg selv.

Til tross for seriens popularitet er livet til Antle ganske likt som før, forteller han.

- Jeg vet ikke om livet mitt har forandret seg så veldig, annet enn at det er en annen bølge av publisitet, sier han.

KULTANKLAGER: Bhagavan «Doc» Antle var en av Joe Exotics samarbeidspartnere. Foto: Netflix.
KULTANKLAGER: Bhagavan «Doc» Antle var en av Joe Exotics samarbeidspartnere. Foto: Netflix. Vis mer

Dyrepasseren og -treneren omgis også av mystikk i serien, særlig når det kommer til mange koner han faktisk har. Flere som intervjues i serien kaller dyrehagen en kult, hvor unge jenter fanges inn ved hjelp av søte tigerunger.

Dette avviser han overfor Se og Hør, og sier at han riktignok har flere kjærester, men at han ikke er gift med noen av dem. Han synes også anklagene om en kult er noe tull.

Antles dyrehage fortsetter som før, med unntak av at den nå er coronastengt. I desember ble parken også ransaket av politiet, og dyrevokteren selv hevdet det var på bakgrunn av at han mottok tre unge løver fra en dyrehage som var under etterforskning for dyremishandling, skriver lokalavisa Myrtle Beach.

Kelci «Saff» Saffery

Kelci «Saff» Saffery er blant arbeiderne i Exotics dyrepark, og har vært gjennom en ganske dramatisk opplevelse under sin fartstid i parken. Han fikk nemlig revet av armen av en tiger, og måtte amputere deler av det som var igjen. Allerede fem dager etter amputasjonen var han tilbake i arbeid.

Hvor Saff er nå er ukjent, ettersom han forlot parken i samme periode som Exotic forsvant.

- Årsaken til at jeg var der ble borte, så jeg dro, sa han i et nylig intervju.

FORLOT PARKEN: Kelci «Saff» Safferi la hele GW Zoo bak seg da Exotic forsvant. Foto: Netflix
FORLOT PARKEN: Kelci «Saff» Safferi la hele GW Zoo bak seg da Exotic forsvant. Foto: Netflix Vis mer

I et annet intervju med Oxygen.com forklarer han at han har lagt parken og alle invovlerte bak seg.

Sunket i jorda

Vaktmester Allan Glover, en av Jeff Lowes medarbeidere, er det vanskelige å spore opp. Han fikk betalt 3000 dollar av Exotic for å drepe Baskin, men gjennomførte det aldri. Han kjørte visstnok ned til Florida for å advare dyrepasseren, men endte opp på en strand hvor han begynte å feste istedet.

Siden han var 17 år har han vært i trøbbel med politiet, og han har flere år bak murene bak seg. Hva han gjør nå er uvisst. The Cinemaholic har søkt GW Zoo for å høre om Glover fortsatt jobber ved parken, noe leder Jeff Lowe visstnok har nektet å svare på.

LES OGSÅ: Fotograf røper detaljer fra bak kulissene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer