«Ex on the Beach»

Slik har det gått med «Ex on the Beach»-gjengen

Musikk, hatmeldinger, brudd og kjærlighet. 2018 har vært innholdsrikt for gjengen.

NYE LIV: Årets deltakere i «Ex on the Beach» skapte overskrifter landet over mens programmet gikk på lufta, og de har ingen planer om å forsvinne med det aller første. Slik oppsummerer de det ville 2018. Foto: Toke Mathias Riskjær / Discovery
NYE LIV: Årets deltakere i «Ex on the Beach» skapte overskrifter landet over mens programmet gikk på lufta, og de har ingen planer om å forsvinne med det aller første. Slik oppsummerer de det ville 2018. Foto: Toke Mathias Riskjær / Discovery Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I starten av januar går Discovery i gang med produksjonen av en ny sesong av «Ex on the Beach». Produksjonen har allerede meldt om et overveldende antall søkere, og om man klarer å samle like mange originale karakterer som i år blir det utvilsomt en suksess.

For årets deltakere har året vi snart legger bak oss mildt sagt vært innholdsrikt.

EX ON THE BEACH: «Ex on the Beach»-deltagerne leser meldinger de får på Instagram. Reporter: Ruben Pedersen. Video: Ørjan Ryland Vis mer

Allerede før serien hadde begynt preget overskriftene pressen, og det ble ikke færre av dem da programmet begynte å rulle over skjermen. Siden siste episode ble sendt i november har mange av deltakerne returnert til sine normale liv. Det er imidlertid ikke fakta for alle av dem.

Noen har fått helt andre bein å stå på enn tidligere, noe de kan takke både 2018 og realitysuksessen for. Før det nye året banker på døra, spurte vi flere av årets mest omdiskuterte deltakere om hvordan livet er nå.

Musikkvideo i Sveits

- Det har vært et vilt år, men jeg har vært vill i alle år jeg.

Med muskuløs overkropp, bredt ordforråd og en særs minneverdig latter, gjorde Henrik Elvejord Borg (24) fra Oslo inntrykk på mange da han dukket opp på skjermen for første gang. Full av lovord om «god litteratur og analsex» skulle han raskt bli en seerfavoritt, og trykket har ennå ikke lagt seg.

I høst debuterte han som forfatter med «Text on the Beach», dagboka han skrev under oppholdet. Anmelderne var ikke akkurat i ekstase over utgivelsen, som fikk enere og toere i rikspressen. 24-åringen ser likevel ingen grunn til å henge med nebbet.

- Det er jo et av årets desiderte høydepunkt. Det kom ikke som noe sjokk at den ikke falt i god jord hos alle, men jeg har fått mange hyggelige tilbakemeldinger fra andre. Jeg har ikke tilbrakt jula i fosterstilling på grunn av noen dårlige anmeldelser, flirer han.

I serien så vi at Elvejord Borg var romantisk involvert med flere av deltakerne, men ingen av flørtene skulle utvikle seg til noe seriøst. Det var først da programmet begynte på tv at han fant drømmedama - skuespiller Ulrikke Falch (22).

BLIR MUSIKKVIDEOSTJERNER: Henrik Elvejord Borg tar med seg Ulrikke Falch til Sveits, hvor de skal spille inn musikkvideo til hans første singel. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
BLIR MUSIKKVIDEOSTJERNER: Henrik Elvejord Borg tar med seg Ulrikke Falch til Sveits, hvor de skal spille inn musikkvideo til hans første singel. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Ulrikke er også et av høydepunktene. Vi har hatt det mye fint sammen. Vi stikker til Farris bad sammen i noen dager nå. Det blir digg. Jeg får jo også sett henne litt nå i jula, men det blir deilig med kvalitetstid, humrer han.

Paret får i hvert fall sett nok av hverandre på nyåret. 24-åringen kan avsløre til Se og Hør at han skal ta med seg sin kjære til Sveits for å spille inn musikkvideo. Etter at serien var ferdig på skjermen, har han nemlig begynt å lefle med en musikkinteresse.

- Låten heter «High on love» og skal ut i januar. Det er ikke min vokal, men jeg har produsert den. Jeg har fått management og alt, og tror dette er det neste steget i å lage min egen lykke. Det har vært en slitsom desember, og jeg fikk en liten knekk. Derfor har jeg store planer for 2019, hvor jeg nok en gang trer inn i ukjente farvann. Det blir ganske sykt.

Det skal imidlertid nevnes at Elvejord Borg gikk musikklinja på videregående, og derfor ikke er helt fersk. Det er kanskje også derfor kameraten og «Ex on the Beach»-kollegaen Adrian Sellevoll (20) har valgt å innlemme ham i sitt nyopprettede plateselskap og management - Nonstop Music.

DRAMA: Det har begynt å oppstå gniste rmellom Melina og Adrian, og stemningen blir derfor svært dårlig da Melina tar Adrian og Sandra i å ha sex under en fest. Video: Discovery Vis mer

- Mange haker

- Vi har signet Henrik, og jobber også med flere forskjellige kjendiser og andre folk vi har tro på. Det har blitt seriøs business, mann, sier Sellevoll.

Den blide bergenseren var årets yngste deltaker, men har på ingen måte vært den som fikk minst oppmerksomhet. Han utmerket seg både på skjermen og i ettertid av realitysuksessen, blant annet på grunn av sitt turbulente forhold med Melina Johnsen (22). Forholdet deres skulle etter hvert ta slutt, men Sellevoll henger ikke med geipen av den grunn.

- Det har vært det beste året i livet mitt. Jeg fikk liksom nøkkelen til porten. Det var sparket i ræva jeg trengte.

Han har gitt ut flere singler, reist verden rundt, gått modell for blant andre Armani og har blitt deleier i Nonstop Music. Det har derimot ikke vært gitt:

EKSER: «Ex on the Beach»-deltager Adrian Sellevoll ofret ikke et blikk på eksen Melina Johnsen på avslutningsfesten til skandale-programmet. Video: Ørjan Ryland Vis mer

- Det er mange haker ved å være meg, og jeg har slitt en del med angst og masse annet shit. Jeg har holdt fasaden, men det har vært tungt. Du må ikke la deg knekke, sier han.

Når Se og Hør prater med ham, er han i Haugesund sammen med ti kompiser. Kvelden i forveien var fuktig, og det endte med at politiet troppet opp på hotellrommet de hadde nachspiel på. Det er sånn han liker det.

- Det skal skje mye hele tiden. Livet mitt har vært jobb og masse festing det siste året, og det har vært jævlig lættis. Jeg trenger begge deler for å fungere. Jeg er derimot ikke så flink til å holde på pengene som kommer inn. Jeg sitter i studio i fire uker på rad, men med en gang jeg får betalt ender jeg på Gucci, flirer han.

- Men jeg stikker til Milano nå på nyåret, og håper jeg kan bli castet til noen flere moteshow. Det blir fett, konstaterer han.

- Får ikke puste

Hans ekskjæreste har det også bra om dagen. Ovennevnte Melina Johnsen kan sies å være en av Norges mest omtalte kvinner i 2018, og hun har ingen planer om å forsvinne fra rampelyset med det første.

I år har hun gitt ut låten «Bitch, hør her», hatt flere oppdrag rundt om i landet og har vært svært tydelig i mediebildet. Neste år blir hun å se i nyvinningen «Influenserne», som skal sendes på TVNorges strømmetjeneste Dplay.

DEBUTERER: Melina Johnsen (22) fra «Ex on the Beach» har allerede skapt flere overskrifter på grunn av oppførselen sin i villaen. Nå debuterer hun som artist, med låta «Bitch, hør her». Teksten har hun derimot litt problemer med å huske. Reporter: Ruben Pedersen. Video: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

- Vi har ikke begynt å filme ennå, men jeg tror det blir gøy. Jeg kommer til å slippe kameraene ganske tett på, og jeg jobber med å tørre å være mer åpen. Det blir jo selvsagt rart å ha de med på slep hele tiden, men det går seg sikkert til, forteller hun.

Året som har gått oppsummerer hun som en virvelvind av nye inntrykk og opplevelser. Det har skjedd så mye at hun ikke har rukket å fordøye alt ennå.

FORSVINNER IKKE: Melina Johnsen, her fotografert på vårlanseringen til Discovery, blir å se på skjermen neste år. Foto: NTB scanpix
FORSVINNER IKKE: Melina Johnsen, her fotografert på vårlanseringen til Discovery, blir å se på skjermen neste år. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Det tok helt av, og jeg føler at jeg ikke har fått puste. Jeg håper at jeg til neste år kanskje innser hvor heldig jeg har vært, og setter mer pris på alt jeg har fått oppleve. Da jeg satt på flyet på vei ned mot Mauritius hadde jeg ingen anelse om at det skulle bli så mye oppstyr, sier hun.

Selv om det kan være stas med selfier, Instagram-følgere og oppmerksomhet, er baksiden av medaljen tidvis tung. Hun mottar fortsatt hatkommentarer daglig.

EX ON THE BEACH: Marielle om Melinas skandale-låt på avslutningsfesten til «Ex on the beach» på Lawo i Oslo . Video: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

- Jeg prøver å tenke positivt om alt, men det er klart at det noen ganger kan være vanskelig å stå i det. Folk prøver å trykke meg ned. Alt hatet har nok vært det verste med hele året, sier hun, og tilføyer at hun prøver å heve seg over nettrollene.

Johnsen sier det er vanskelig å stole på folk rundt henne, fordi hun aldri kan være sikker på intensjonene deres. Det er også grunnen til at hun fortsatt er singel.

- Jeg orker ikke gutter nå. Jeg vil heller sove, sier hun og humrer.

Kjærligheten brast

En annen som klarte å skape store overskrifter i rikspressen i år var Helene Hima (23). Hun var ikke blant de originale deltakerne, men gjorde seg godt bemerket på skjermen. Hun var også svært synlig mens programmet gikk på tv.

Hun klinte blant annet til med Frank Løke (38) på feiringen av Se og Hørs 40-årsjubileum i september, noe pressen fanget opp. Et par måneder senere var hun med i Løkes musikkvideo, da han bestemte seg for å gi ut julelåt.

GA UT SIN ANDRE LÅT: Frank Løke sparte ikke på kruttet da han inviterte realitystjerner for å være med i musikkvideoen til julelåten «Jul hos ActionFrank». Reporter: Kine Falch / Video: Jonas Scheie Hammer Vis mer

- Jeg liker jo oppmerksomhet, så det har vært gøy det her. Jeg har jo vært med Frank i flere sammenhenger, men nå prater vi ikke så mye sammen. Det er ikke noe mellom oss, sier hun.

SKAPTE OVERSKRIFTER: Da Frank Løke troppet opp på fest med Helene Hima var det mange som reagerte. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SKAPTE OVERSKRIFTER: Da Frank Løke troppet opp på fest med Helene Hima var det mange som reagerte. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Det skulle heller ikke bli noe mer med realitykollegaen Ole Andreas Karoliussen (22). I november gikk det romanserykter om duoen, blant annet på grunn av kyssebilder i sosiale medier. Dem fant etter hvert ut av at de ikke passet for hverandre, selv om de fortsatt bor sammen.

- Jeg bor i kollektiv med Ole, og det er litt rar stemning. Det bor heldigvis fire andre gutter der også, så det går greit, sier hun, og skyter inn:

- Jeg har aldri vært så singel som jeg er nå. Etter Ole har det egentlig ikke vært noen andre. Det er veldig atypisk meg.

Hun er ikke helt sikker på hva det kommende året vil bringe for hennes del, men hun har et håp om å få være mer foran kamera - om det så er på tv eller for bilder. Hima ligger nemlig an til å vinne «Årets Vi Menn-pike» etter at hun tidligere i år stilte opp i herremagasinet.

EX ON THE BEACH: «Ex on the Beach»-deltager Helene Hima forteller om utfordringene hun hadde i villaen. Video: Ryland / Dagbladet Vis mer

Tøff periode

For bergenseren Daniel Aakre Pedersen (28) har kjendistilværelsen vært alt annet enn enkel. Han har tidligere vært åpen om at han føler seg feil fremstilt, samtidig som han skapte overskrifter i forbindelse med den mye omtalte debatten om hva sex egentlig er.

Når Se og Hør prater med ham er han på Geilo, og nyter noen fridager i skiløypa.

- Året har vært innholdsrikt, for å si det kort. Det har vært preget av store opp- og nedturer. Det verste var da programmet gikk på tv. Ord er for fattige til å diskutere alt bråket, sier han, og fortsetter:

EX ON THE BEACH: «Ex on the Beach»-deltager Daniel Aakre Pedersen følger barndomsdrømmen og blir artist. Video: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer Vis mer

- Mange sier at de blir feil fremstilt, men du vet ikke hvordan det er før du har opplevd det selv. Det var en tøff periode, men jeg meldte meg jo på frivillig. Jeg fikk unike opplevelser og sitter igjen med minner for livet, selv om ikke alle er positive, sier han.

Heldigvis har stormen, som de ofte gjør, begynt å opphøre. Det synes han er deilig.

- Det er en god del roligere nå enn i høst. Jeg blir fortsatt gjenkjent på kjøpesentre og på byen, men det er som oftest bare hyggelig. Den store blesten har i hvert fall lagt seg, sier han.

På spørsmål om han kan trekke frem noen høydepunkter fra 2018, tar han opp hendelser som ikke har vært relatert til deltakelsen hans i tv-serien. Han utdannet seg blant annet som PT i Dubai i sommer, en opplevelse han i dag setter pris på.

EX ON THE BEACH: Vera (88), Leif (92) og Torill (72) så den første episoden av den skandaleomsuste TV-serien «Ex on the beach». Lite visste de at det for det meste skulle handle om nakenhet, utskjelling og alkohol. Se den eldre gardes reaksjoner på det mye omdiskuterte skandaleprogrammet. Vis mer

I likhet med samtlige andre av årets deltakere debuterte også Pedersen som artist i år. Med låten «Hold Kjæft» tok han et oppgjør med seernes holdning til ham og måten han ble fremstilt på. Den har i overkant av 600 000 avspillinger på Spotify, og blir ikke hans siste musikalske prosjekt.

- Jeg har en avtale med Universal om å gi ut tre låter, så jeg skal tilbake i studio i januar en gang. Ellers har jeg mye annet spennende på gang i 2019 som jeg ikke kan si så mye om ennå.

Det nye året går han inn i med håp om et sunnere liv, uten snus, og med mer trening. Meldingene fra jentene tikker stadig inn, og inntil videre tar han ting «som de kommer».

LES OGSÅ: Kongehusenes største skandaler

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer