«Paradise Hotel» 2019:

Slik har det gått med årets deltakere

Det er liten tvil om at deltakernes popularitet gir dem nye inntektskilder etter hjemkomsten.

«PARADISE HOTEL»: Tolv håpefulle deltakere sjekket inn på TV3s luksushotell i håp om å stikke av med 500 000 kroner. Se og Hør har tatt en prat med noen av dem for å høre hva de har gjort siden deltakelsen. Foto: Kine Falch / Se og Hør
«PARADISE HOTEL»: Tolv håpefulle deltakere sjekket inn på TV3s luksushotell i håp om å stikke av med 500 000 kroner. Se og Hør har tatt en prat med noen av dem for å høre hva de har gjort siden deltakelsen. Foto: Kine Falch / Se og Hør Vis mer
Publisert

Gjennom elleve sesonger, helt siden 2009, har ivrige tv-seere fått være vitne til både krangler, kjærlighet, ville fester og intriger gjennom det mye omtalte realityprogrammet «Paradise Hotel», som går på TV3.

I år var intet unntak, og som vanlig sjekket tolv spente deltakere inn på luksushotellet i Mexico med håp om å stå igjen som vinnere og hanke inn finalepotten på 500 000 kroner.

I årets finale var det Adrian Sjursen Ådland (24) og Marthe Elise Brenne (21) som gikk helt til topps. Sjursen Ådlands kule traff bakken først i den spennende troskapstesten, og han stakk dermed av med hele 300 000 kroner. Partneren Brenne fikk de resterende pengene i finalepotten.

Skal til Australia

Før sistnevnte sjekket inn på skandalehotellet, hadde hun reist mye rundt om i verden, og jobbet som bartender i Sydney, Australia.

Reisefeberen har ikke gitt seg etter at hun kom hjem, og også siden realityseriens slutt har 21-åringen reist mye. På nyåret planlegger hun en tur tilbake til Australia, sier hun.

- Når jeg er hjemme passer jeg på å være med venner og familie, sier Brenne til Se og Hør, og legger til at hun tjener penger på Instagram.

Takket være ovennevnte inntektskilde, har hun sluppet å røre for mye av pengepremien hun vant i «Paradise Hotel». Fremover har hun imidlertid planer om å bruke noe.

- Jeg planlegger å bruke en del på frivillig arbeid i året som kommer, pluss noen flere reiser, sier Brenne.

View this post on Instagram

Vegas Baby🗽🏰🗼

A post shared by Marthe Elise Brenne (@marthebrenne) on

21-åringen syntes opplevelsen av å være med på reality var spennende, og hun er åpen for flere deltakelser.

- Jeg kunne absolutt ha vært med på noe lignende igjen. «Skal vi danse» hadde vært veldig gøy, sier hun.

PARADISE HOTEL: Det var Adrian Sjursen og Marthe Elise Brenne som stakk av med seieren i «Paradise Hotel», men en av dem reiste hjem med hakket mer penger enn den andre. Video: TV 3 og Thea Hope / Rød Løper Vis mer

Lever av sosiale medier

To av deltakerne som kanskje fikk mest oppmerksomhet etter deltakelsen i TV3s realityserie, var Sofie Karlstad (22) og Mario Riera (21). Duoen var partnere helt fra starten av, og med unntak av et par partnerbytter underveis - holdt de sammen som par helt til finalen.

Også etter innspillingen i Mexico har de to holdt sammen, og i slutten av mai kunne Riera avsløre på bloggen sin at de var kjærester. Da var de allerede blitt samboere, og hadde flyttet sammen i en leilighet i Oslo.

SAMBOERE: Kjæresteparet Mario Riera og Sofie Karlstad har flyttet sammen i Oslo. Foto: Jonas Scheie Hammer / Se og Hør
SAMBOERE: Kjæresteparet Mario Riera og Sofie Karlstad har flyttet sammen i Oslo. Foto: Jonas Scheie Hammer / Se og Hør Vis mer

Før Riera dro til Mexico, jobbet han i butikk og barnehage i hjembyen Bergen. Nå som han har bosatt seg i Oslo, har også jobbsituasjonen endret seg. I dag jobber han med sosiale medier og blogg, uten at det er noe han tror han vil gjøre lenge.

- Det er ikke alle som får muligheten til å kunne leve av sosiale medier, så da jeg fikk muligheten, tok jeg den. Jeg skal ikke gjøre det for alltid, og det er ikke det jeg kommer til å gjøre om fem år, men det er fint å ha et sted å uttrykke seg, sier Riera til Se og Hør.

FORANDRING: Mario Riera fra «Paradise Hotel» har vært gjennom en drastisk endring den siste tiden. Video: Rød Løper Vis mer

- En god følelse

21-åringen er glad han turte å bli med på realityprogrammet, til tross for at han har hatt helseproblemer. Mario Riera har nemlig Ulcerøs Kolitt, en kronisk betennelsessykdom som rammer endetarmen og nedre del av tykktarmen. Han fikk diagnosen som 17-åring, og har valgt å være åpen om det på bloggen sin for å minske tabuet rundt sykdommen.

Takket være realitydeltakelsen har han nå fått en plattform der han kan gjøre nettopp det - på bloggen sin.

SKOLE: Mario Riera har planer om å returnere til skolebenken. Foto: Rune Bendiksen / TV3
SKOLE: Mario Riera har planer om å returnere til skolebenken. Foto: Rune Bendiksen / TV3 Vis mer

- Jeg er glad for at jeg ble med på «Paradise Hotel», og for at jeg fikk bevist for meg selv at jeg kunne klare det selv om jeg har den sykdommen jeg har, sier 21-åringen til Se og Hør, og legger til:

- Etter at jeg delte blogginnlegget om sykdommen min har jeg fått vise at det er noe mange kan lide av, og det har vært fint å få den muligheten. Det har også blitt mye oppmerksomhet rundt temaet og innlegget, og jeg har faktisk ikke fått noen negative kommentarer - bare forståelse og takknemlighet for at jeg har delt. Det er en god følelse.

Tilbake til skolebenken

Til tross for at Riera i dag jobber med sosiale medier og bloggen på fulltid, har han planer om å returnere til skolebenken neste år.

- Jeg har lyst til å bli brannmann, men det kan bli vanskelig med tanke på sykdommen. Ellers vil jeg studere for å bli enten sykepleier eller lærer.

Han er ikke i tvil om hva som var det beste med realitydeltakelsen:

- At jeg møtte Sofie. Og alle de andre folka jeg har møtt. Generelt hele greia, fastslår bergenseren.

VANSKELIG VALG: Sofie Karlstad og Mario Riera fant tonen under «Paradise Hotel», og flyttet raskt sammen i Oslo. Nå vurderer de å bosette seg et annet sted. Video: Thea Hope / Reporter: Kine Falch Vis mer

Jobber på pleiehjem

Tea Kristine Broholm (21) fant også lykken med en av de andre deltakerne inne på skandalehotellet.

Under finalefesten for realityprogrammet i mai hintet hun om en romanse med meddeltaker Fredrik Norum (22), og i juli kunne duoen bekrefte overfor Se og Hør at de var kjærester. Paret bor på hver sin kant av landet, men avstanden er ikke noen utfordring.

PAR: Tea Kristine Broholm og Fredrik Norum bekrefter nyheten om at de har blitt et par. Vis mer

Broholms jobbsituasjon gir henne nemlig muligheten til å reise og besøke kjæresten, som bor i Oslo.

Før hun sjekket inn på «Paradise Hotel», jobbet hun som helsefaglærling på et sykehjem på Hitra. I dag jobber hun på det samme sykehjemmet, som vikar.

- Det passer meg veldig fint, for da kan jeg både jobbe og reise. Og det passer jo bra når kjæresten min bor i Oslo, sier Broholm til Se og Hør.

21-åringen slår fast at avstanden ikke er noe problem, og kan fortelle at paret har det veldig fint sammen.

RETURNERTE TIL JOBB: Tea Kristine Broholm er tilbake i jobb på pleiehjemmet der hun jobbet før avreise til Mexico. Foto: Rune Bendiksen / TV3
RETURNERTE TIL JOBB: Tea Kristine Broholm er tilbake i jobb på pleiehjemmet der hun jobbet før avreise til Mexico. Foto: Rune Bendiksen / TV3 Vis mer

- Kronisk gjenkjent

I likhet med Riera setter Broholm pris på muligheten man får til å dele tanker og meninger med et større publikum etter realitydeltakelsen.

- Jeg vil jo si det har vært en fordel å kunne spre budskapene mine ut til flere. Jeg er veldig glad i å formidle ting og bruke stemmen min, så det er absolutt en fordel, fastslår hun.

Broholm legger ikke skjul på at hun har blitt kjent igjen på gata etter at hun kom hjem fra Mexico, men det synes hun bare er veldig hyggelig.

- Jeg blir jo kronisk gjenkjent. Men jeg har ikke hatt noen kjipe opplevelser rundt det, så det er bare hyggelig, forteller hun til Se og Hør.

21-åringen er også veldig takknemlig for alle opplevelsene hun fikk i Mexico.

- Vi har så mange minner, som ingen andre kan forstå seg på. Vi har det jo egentlig veldig gøy sammen, selv om det ikke alltid ser sånn ut på tv. Så den følelsen av å ha noe helt eget er noe man sitter igjen med, sier hun.

KRITISK: Paradise Hotel-deltaker Tea Kristine Broholm er ikke nådig i omtalen av hvordan flere av årers deltakere har valgt å bruke bloggen sin til å ytre seg negativt om andre. Vis mer

Har fått samboer

Det er liten tvil om at det var mye kjærlighet i luften i årets sesong av «Paradise Hotel». Også bergenseren Henrik Beyer (22) har fått seg kjæreste etter at han kom hjem, og også han har funnet lykken med en annen «Paradise Hotel»-deltaker.

Under årets finalefest kunne nemlig Beyer bekrefte nyheten om at han og Ingrid Aguiluz (22), som var med i fjorårets sesong av serien, er blitt kjærester. Duoen er også samboere.

«PARADISE HOTEL»: Henrik Beyer og Ingrid Aguiluz har tidligere meldt at de hadde en greie. På finalefesten til «Paradise Hotel» ble det bekreftet! Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer

Siden realitydeltakelsen har Beyer gått tilbake til jobben som elektriker i hjembyen Bergen, noe han trives godt med. Ellers påpeker han at samboerskapet med kjæresten er den største endringen i livet hans.

- Ingrid har flyttet inn hos meg i Bergen, og det er veldig hyggelig, sier han, og legger til at de merker at de et blitt offentlige personer som følge av å delta i «Paradise Hotel».

- Vi merker jo at vi får litt mer oppmerksomhet, og det har stått folk ved postkassen og filmet oss og sånt. Så Ingrid og jeg er veldig glade vi bor i andre etasje, ler 22-åringen.

Likevel synes han det er hyggelig med all oppmerksomheten, til tross for at det samtidig kan bli litt mye.

SAMBOER: Henrik Beyer har fått seg både kjæreste og samboer siden han deltok i realityserien. Foto: Rune Bendiksen / TV3
SAMBOER: Henrik Beyer har fått seg både kjæreste og samboer siden han deltok i realityserien. Foto: Rune Bendiksen / TV3 Vis mer

- Den eneste ulempen med å ha vært med på «Paradise Hotel», er egentlig at jeg ikke har samme mulighet til å henge med kompisene mine lenger. Særlig hvis vi er ute kommer det folk bort og vil prate og henge med meg, forteller Beyer, som setter pris på realitydeltakelsen:

- Opplevelsen er jo helt unik, virkelig fantastisk. Hotellet er bra i seg selv, men man får også nye venner som kanskje er mer lik deg selv enn det man hadde funnet et annet sted. Det er kjempekult.

VARME FØLELSER: Henrik Beyer fra årets sesong av «Paradise Hotel» og Ingrid Aguiluz fra fjorårets sesong, har funnet tonen. Video: Kine Falch Vis mer

På jobbleting

En som raskt markerte seg som en sterk spiller inne på luksushotellet, var Thea Gudmundsen (22). Før hun satte seg på flyet til solfylte Mexico, jobbet hun som makeupartist, en jobb hun sa opp for å kunne delta.

- Det var egentlig drømmejobben, men jeg ville utfordre meg selv og sluttet der for å være med på «Paradise Hotel» når jeg først hadde muligheten, sier hun til Se og Hør.

ARTIST: Thea Gudmundsen har tatt steget inn i musikkbransjen. Foto: Jonas Scheie Hammer / Se og Hør
ARTIST: Thea Gudmundsen har tatt steget inn i musikkbransjen. Foto: Jonas Scheie Hammer / Se og Hør Vis mer

I tiden etter deltakelsen har 22-åringen levd av reklameinntekter på Instagram og blogg, men hun er nå på utkikk etter en ny jobb hun kan ha ved siden av sosiale medier.

Siden deltakelsen i «Paradise Hotel» har det skjedd flere ting i livet til Gudmundsen. Blant annet har hun både fått seg kjæreste og begitt seg ut i musikkbransjen med egen låt.

- Det var veldig morsomt å spille inn låt, og det skal jeg garantert fortsette med. Det kommer en ny låt i midten av oktober, og jeg har en kontrakt med Sony på tre låter - så det kommer minst to til, røper hun.

Kjenner på press

Gudmundsen er takknemlig for erfaringen hun fikk ved å være med i «Paradise Hotel», og setter pris på menneskene hun har møtt og mulighetene hun har fått i ettertid.

Samtidig har deltakelsen også medført enkelte ting som ikke er like hyggelig. Blant annet har 22-åringen merket godt at hun som offentlig person blir snakket om.

FØLSOMT: Selv programleder Triana Iglesias tar til tårene når Thea Gudmundsen leser opp et svært personlig brev i ukens parseremoni på «Paradise Hotel». Video: TV3 Vis mer

- Ulempen med å være med på reality er at mange alltid skal ha en mening om deg, og at man gjerne kan bli litt mistolket på tv.

Hun mener også at hun har blitt mer kritisk til seg selv etter deltakelsen.

- En annen ting jeg har kjent på, er press. Presset om å legge ut perfekte bilder i sosiale medier. Jeg tar mye bilder av meg selv på grunn av bloggen, og da begynner jeg å legge merke til små feil ved meg selv, sier 22-åringen, og legger til:

- Jeg føler meg styggere nå enn jeg noen gang har gjort tidligere, selv om jeg vet at jeg ser lik ut som alltid. Man blir mye mer kritisk, særlig når man tar bilder av seg selv så ofte.

Likevel er ikke Gudmundsen negativ til tanken på flere tv-oppdrag.

- Jeg kunne gjerne tenkt meg å være med på mer tv, og kanskje til og med mer reality, avslutter 22-åringen.

Det har ikke lykkes Se og Hør å komme i kontakt med de resterende deltakerne fra årets sesong av «Paradise Hotel».

LES OGSÅ: Gir seg i «Bloggerne»

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer