Marit Stenshorne:

Slik har året uten Vibeke Skofterud vært

- Jeg tenker på henne hver dag.

HEDRER SKOFTERUD: Marit Stenshorne forteller om tiden etter Vibeke Skofteruds bortgang. Foto: Privat / Marit Stenshorne
HEDRER SKOFTERUD: Marit Stenshorne forteller om tiden etter Vibeke Skofteruds bortgang. Foto: Privat / Marit Stenshorne Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SLITU (Se og Hør): - Det har vært vanskelig. Mye følelser, både gråt og latter, sier Marit Stenshorne (45) til Se og Hør.

Ni måneder er gått siden Vibeke Skofterud (38) mistet livet i en vannscooter-ulykke utenfor Arendal. I tiden etter har Stenshorne delt noen få, men sterke innlegg om savnet etter kjæresten på sosiale medier - senest i desember.

Frem til nå har 45-åringen i stor grad holdt sorgen utenfor offentlighetens søkelys. I dag tegnet Stenshorne derimot et bilde overfor Se og Hør av hvordan livet har vært etter 29. juli 2018.

- Jeg har vært omgitt av veldig gode mennesker, og for min egen del har jeg vært i mye aktivitet med gården, der Vibeke også bodde, noe som har vært bra for meg. Jeg tenker på henne hver dag. Og savnet er der hele tiden. Hun satte spor, så jeg vil alltid ha henne med meg, fortsetter en tydelig preget Stenshorne.

For sorgen er fortsatt der. Likevel understreker 45-åringen at hun finner glede, støtte og trygghet i sine nærmeste. Å prate sammen har vært viktig i månedene som har gått.

- Jeg snakker med mange om det, spesielt venner og familie - de jeg er trygge på. Det er en god terapi, sier hun.

Uttalelsene gis i forbindelse med den aller første utgaven av Vibeke Westbye Skofteruds Minneløp på Slitu - som er den avdøde langrennsløperens hjembygd. Onsdag formiddag er det flere hundre deltakere som stiller opp til start - deriblant Skofteruds tidligere lagvenninne, Marit Bjørgen (39).

- Det er helt fantastisk at så mange kommer. Vibeke hadde elsket et sånt arrangement. Vi vil at det skal være et glad-arrangement, sier Stenshorne.

OPPVARMING: Marit Stenshorne var til stede for å hedre Vibeke Skofterud under minneløpet onsdag formiddag. Foto: Tor Lindseth
OPPVARMING: Marit Stenshorne var til stede for å hedre Vibeke Skofterud under minneløpet onsdag formiddag. Foto: Tor Lindseth Vis mer
TIL STEDE: Marit Bjørgen deltok i barneløpet sammen med sønnen Marius. Foto: Stig Justad
TIL STEDE: Marit Bjørgen deltok i barneløpet sammen med sønnen Marius. Foto: Stig Justad Vis mer

Rørende tale

Da nyheten om Skofteruds bortgang ble offentlig kjent, var idretts- og kjendisnorge lamslått av sorg. Bisettelsen 9. august i fjor vitnet om at 38-åringen har satt tydelige avtrykk etter seg. Så mange møtte opp at kirken måtte sette opp skjermer utenfor.

Seremonien var preget var flere rørende taler, og ikke et øye var tørt da en sterkt preget Stenshorne delte sine varme ord om Skofterud.

- UVIRKELIG: Jan Thomas og Carina Dahl føler at Vibeke Skofteruds død er uvirkelig. Her etter begravelsen i Eidsberg kirke. Video: Emilie Rydning, reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

- Vibeke er det mest levende menneske jeg har møtt.

- Hun kom inn i livet mitt som en virvelvind og tok meg med storm. Et herlig kaos med masse latter, leting etter bilnøkler, bankkort som var borte. Kunnskap, omsorg, kjærlighet og takknemlighet, fortsatte hun.

- Vibeke var så mye av alt. Vi hadde så mange opplevelser og reiser sammen, og du elsket Tromøya og sjøen. Og vi gledet oss vilt til ferien vi så vidt rakk å starte. Men det vi likte aller best var hverdagen. En omelett om morgenen, en joggetur på skogen, eller bare å ligge på sofaen og se på serier, sa hun og tok en lengre pause før hun klarte å samle seg:

- Vi to skulle bli gårdskjerringer og leve livet for alltid. Vibeke, du er min kjære og du gjorde meg lykkelig. Takk for at jeg fikk lov til å elske deg.

20. april ville Skofterud fylt 39 år. I den anledning delte Stenshorne et innlegg på Instagram, der hun gratulerte «sin engel» med dagen.

View this post on Instagram

Gratulerer med dagen my angel❤️

A post shared by Marit Stenshorne (@maritstenshorne) on

LES OGSÅ: Barna kan bryte mønsteret: - De bestemmer selv

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer