Sophie Elise Isachsen:

Slik håndterer hun kritikken

- Jeg tror egentlig det er en del av min karriere, sier Sophie Elise.

KRITIKK: Tidligere i år sto Sophie Elise Isachsen midt i stormen da hun ble kritisert for å være et dårlig forbilde. Da Se og Hør møtte henne på årets Elle-fest fortalte hun hvordan hun takler all kritikken. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
KRITIKK: Tidligere i år sto Sophie Elise Isachsen midt i stormen da hun ble kritisert for å være et dårlig forbilde. Da Se og Hør møtte henne på årets Elle-fest fortalte hun hvordan hun takler all kritikken. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Toppblogger Sophie Elise Isachsen (24) har i løpet av sin åtte år lange bloggkarriere blitt både hyllet og kritisert for innleggene hun deler på bloggen sin og i sosiale medier.

Med en av landets største blogger og over 400 000 følgere på Instagram når hun ut til en enorm følgerskare, og får på sett og vis en rolle som et forbilde for følgerne.

Nettopp derfor gikk blogger Kristin Gjelsvik (32) hardt ut mot Isachsen i mars, og kritiserte 24-åringen for å normalisere plastisk kirurgi. Gjelsvik hadde sett seg lei av Isachsens ærlige meninger om å fikse på utseendet, og omtalte henne blant annet som «Norges dårligste og farligste forbilde».

KRITISK: Kristin Gjelsvik har sett seg lei på at Sophie Elise Isachsen fikser på komplekser og deler det med følgerne sine. Video med tillatelse: Kristin Gjelsvik Vis mer

- Nå er jeg lei. Jeg er lei av deg, Sophie Elise, som har fått lov til å fable rundt om dine komplekser i så mange år uten at dette har blitt slått hardere ned på, sa Gjelsvik blant annet i en lengre video hun delte på bloggen og YouTube-kanalen sin.

La seg flat

Flere kastet seg inn i bloggdebatten, deriblant Tale Maria Krohn Engvik, kjent som «Helsesista», som sa seg enig med Gjelsvik i saken. Det hele endte med at både Gjelsvik og Isachsen møttes i NRKs «Debatten», der begge delte sine synspunkter.

Isachsen hadde i forkant lagt seg flat på bloggen sin, og slettet det aktuelle blogginnlegget som Gjelsvik hadde reagert på - som handlet om at hun hadde tatovert hodebunnen fordi hun selv «syntes hårfestet hennes var for høyt».

BLOGGKRIG: Sophie Elise Isachsen møtte Kristin Gjelsvik til debatt på NRK. Video: NRK Vis mer

«Jeg er jo ikke et offer, men det var litt vanskelig å ikke bli lei seg når telefonen ble bombardert fra sekundet jeg våknet. For jeg tar FULL selvkritikk for at innlegget med tatovering i hodebunnen ble lagt fram feil, og det var noe jeg burde ha holdt for meg selv», skrev hun i et nytt innlegg etter alt bråket, og la til at hun hadde lært mye av alt som hadde pågått den siste tiden.

LA SEG FLAT: Sophie Elise Isachsen tok selvkritikk for blogginnlegget om at hun hadde tatovert hodebunnen. Foto: Ruben Pedersen
LA SEG FLAT: Sophie Elise Isachsen tok selvkritikk for blogginnlegget om at hun hadde tatovert hodebunnen. Foto: Ruben Pedersen Vis mer

- En del av min karriere

Med andre ord stormet det rundt Isachsen tidligere i år, og da Se og Hør møtte henne under Elles årlige sommerfest i juni, kunne bloggeren fortelle hvordan den siste tiden hadde vært for henne etter bråket og hvordan hun håndterer kritikk.

- Jeg har egentlig fokusert på jobb og tatt det rolig. Jeg tror egentlig at det bare er en del av min karriere at jeg står i et par stormer i året, sa den populære bloggeren.

Videre kunne 24-åringen fortelle at det selvfølgelig er tungt når man er i sentrum i slike situasjoner, men at man alltid kommer seg gjennom det.

- Jeg tror man bare må ha litt distanse til det. Egentlig bare komme seg gjennom det, for det finnes ingen knep. Det er en veldig spesiell situasjon å være i, la hun til.

KOMMENTARENE STRØMMET INN: Sophie Elise delte bilde av at hun hadde fjernet silikonen. Responsen var overraskende. Reporter: Thea Hope / Video og edit: Kine Falch Vis mer

- Man lærer jo ganske mye av sånt, du har jo vært i «gamet» i mange år?

- Ja, absolutt, det gjør man.

Fikk skryt for åpenheten

Selv om Sophie Elise Isachsen har måttet tåle kritikk det siste året, har hun også blitt roset for enkelte valg hun har tatt. I januar delte hun et bilde på Instagram som viste at hun hadde fjernet silikonpuppene hun hadde hatt siden hun var 18.

Valget om å være åpen om prosessen fikk hun skryt av fra Lene Alexandra Øien (37), som selv gjorde det samme for noen år siden.

- Jeg tror at det er bra at noen mennesker i samfunnet deler, slik at andre mennesker kan kjenne seg igjen, sa Øien til Se og Hør den gang.

- Min erfaring er at livet er en reise og en endringsprosess, og det er helt naturlig å endre seg opp gjennom livet, enten man er Sophie Elise eller Kari fra Drøbak, la hun til.

KARDASHIANS: I disse dager ruller sesong 16 av realityprogrammet «Keeping up with the Kardashians» ut på norske skjermer. Vi møtte Sophie Elise på premieren og hørte om hva hennes forhold til jentene er. Vis mer

LES OGSÅ: Nakenbildet går viralt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer