Alan Rickman:

Slik hadde han det egentlig

Den avdøde skuespillerens var tilsynelatende ikke «Harry Potter»-frelst fra første stund.

SKREV DAGBOK: Alan Rickmans dagbøker røper hvordan han egentlig hadde det. Foto: Richard Young/REX/NTB
SKREV DAGBOK: Alan Rickmans dagbøker røper hvordan han egentlig hadde det. Foto: Richard Young/REX/NTB Vis mer
Publisert

Snart er det syv år siden den store skuespilleren Alan Rickman gikk bort, bare 69 år gammel. Rickman er kanskje mest kjent for sin rolle som Severus Slur i «Harry Potter»-filmene.

Den anerkjente skuespilleren døde som følge av kreft i 2016, etter å ha blitt diagnostisert med bukspyttkjertelkreft et halvt år i forveien. Han ble imidlertid diagnostisert med prostatakreft allerede tilbake i 2005, og som følge av det måtte han fjerne hele prostata året etter.

Skrev dagbok

Gjennom flere år skrev Rickman dagbok, hvor han åpnet seg om blant annet jobben i «Harry Potter»-universet, sykdommen og hans forhold til de andre skuespillerne.

Ikke minst kommer det frem hvordan han egentlig hadde det i de mange, håndskrevne bøkene.

Nå blir dagboken til boken «Madly Deeply: The Diaries of Alan Rickman». I forkant av utgivelsen har The Guardian publisert noen av de mange oppsiktsvekkende notatene skuespilleren førte i pennen.

Blant annet kommer det frem i et utdrag datert i april 2006 at skuespilleren følte at karakteren Slur begrenset han på innspillingssettet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.