Alan Rickman:

Slik hadde han det egentlig

Den avdøde skuespillerens var tilsynelatende ikke «Harry Potter»-frelst fra første stund.

SKREV DAGBOK: Alan Rickmans dagbøker røper hvordan han egentlig hadde det. Foto: Richard Young/REX/NTB
SKREV DAGBOK: Alan Rickmans dagbøker røper hvordan han egentlig hadde det. Foto: Richard Young/REX/NTB Vis mer
Publisert

Snart er det syv år siden den store skuespilleren Alan Rickman gikk bort, bare 69 år gammel. Rickman er kanskje mest kjent for sin rolle som Severus Slur i «Harry Potter»-filmene.

Den anerkjente skuespilleren døde som følge av kreft i 2016, etter å ha blitt diagnostisert med bukspyttkjertelkreft et halvt år i forveien. Han ble imidlertid diagnostisert med prostatakreft allerede tilbake i 2005, og som følge av det måtte han fjerne hele prostata året etter.

Skrev dagbok

Gjennom flere år skrev Rickman dagbok, hvor han åpnet seg om blant annet jobben i «Harry Potter»-universet, sykdommen og hans forhold til de andre skuespillerne.

MISFORSTÅELSE: Harry Potter-skuespiller Daniel Radcliffe forteller om en hendelse hvor en fremmed mann trodde at han var en uteligger. Vis mer

Ikke minst kommer det frem hvordan han egentlig hadde det i de mange, håndskrevne bøkene.

Nå blir dagboken til boken «Madly Deeply: The Diaries of Alan Rickman». I forkant av utgivelsen har The Guardian publisert noen av de mange oppsiktsvekkende notatene skuespilleren førte i pennen.

KOLLEGAER: Daniel Radcliffe og Alan Rickman spilte mot hverandre. Foto: Dave Allocca / Starpix / REX / NTB
KOLLEGAER: Daniel Radcliffe og Alan Rickman spilte mot hverandre. Foto: Dave Allocca / Starpix / REX / NTB Vis mer

Blant annet kommer det frem i et utdrag datert i april 2006 at skuespilleren følte at karakteren Slur begrenset han på innspillingssettet.

«Jeg innser at noe skjer så fort jeg får på meg Slurs ring og kostyme. det blir helt unaturlig å være pratsom, smilende og åpen. Karakteren begrenser meg og holder meg fast. Ikke gode kvaliteter på et filmsett.» skrev han.

Var ikke solgt etter første film

Det kommer også frem at han ikke var umiddelbart imponert etter å ha sett den første av det som skulle bli mange filmer fra Hogwarts.

BLEMME: I HBO Max-serien «Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts» så en observant seer en stor bildeblemme. Vis mer

«Filmen bør bare ses på det store lerrettet. Den er avhengig av en skala og dybde som matcher det skrekkelige soundtracket til John Williams. Etterfesten på Savoy var mye morsommere», skrev han i dagboken sin da, datert 4. november 2001.

Heldigvis, kan man nesten si, fikk Rickman tydelig et bedre forhold til filmene etterhvert. Under premieren av den tredje filmen skryter han av både regissøren, filmen og av selveste Daniel Radcliffe (33).

Også tiden før og etter kreftbehandlingen blir nøye beskrevet.

DANSER JULA INN: Hugh Grant som dansende statsminister i «Love Actually». Reporter: Marte Nyløkken Helseth Vis mer

«Før operasjonen. Dette er som et filmsett. Ingenting føles ekte.» skrev skuespilleren kort tid før operasjonen i 2006.

Bortgangen til Alan Rickman slo ned som en bombe da nyheten kom, da det ikke var offentlig kjent at skuespilleren var syk.

- Spesiell mann og skuespiller

Da nyheten ble kjent uttrykte flere «Harry Potter»-kollegaer sorg, blant annet Emma Watson (32), som er ansiktet til rollefiguren Hermione Granger.

SPESIELT MINNE: Skuespiller Sven Nordin snakker om et spesielt minne han har med den nå avdøde skuespilleren Kjersti Holmen. Video: Jostein Sletten. Reporter: Emma Eriksson. Vis mer

«Jeg er så trist over å høre om Alan i dag. Jeg føler meg heldig som har fått jobbe med og tilbringe tid med en så spesiell mann og skuespiller. Jeg kommer virkelig til å savne samtalene våre. Hvil i fred, Alan. Vi elsker deg», uttalte hun den gangen.

Rickman var, og er, også kjent fra store roller i «Love Actually», «Die Hard» og «Robin Hood».

LES OGSÅ: Skuespiller (36) er død

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer