UT MOT TRUMP: «Harry Potter»-forfatter J. K. Rowling og komiker Chelsea Handler var blant de kjente personene som natt til torsdag angrep Trump på Twitter.  Foto: Zuma Press/ Sipa USA/ NTB Scanpix
UT MOT TRUMP: «Harry Potter»-forfatter J. K. Rowling og komiker Chelsea Handler var blant de kjente personene som natt til torsdag angrep Trump på Twitter. Foto: Zuma Press/ Sipa USA/ NTB ScanpixVis mer

Slik gjør stjernene narr av Trump etter nattens debatt

- En intellektuell, erfaren kvinne var akkurat i debatt med et stort oransje Twitter-egg.

Natt til torsdag gikk den tredje offisielle presidentkandidatdebatten mellom Donald Trump og Hillary Clinton av stabelen.

Begge kandidatene var i fyr og flamme, og kalte blant annet hverandre for «nikkedukker».

Dessuten ble Clinton kalt en «ekkel kvinne» av Trump.

Valgdatoen i USA, 8. november, er bare tre uker unna. Nå mener ekspertene at Trump ligger tynt an, etter at Clinton tilsynelatende vant nattens debatt.

Se Trump kalle Clinton en «nasty woman» i CNN-videoen nedenfor:

Det er imidlertid ikke bare politikere og eksperter på feltet som i natt valgte å kommentere debatten. På Twitter har flere gått hardt ut mot begge kandidater, og blant dem finner vi Hollywoods mektigste skuespillere og kulturpersonligheter.

Dette mener stjernene om nattens debatt.

Drar vitser

En som tidligere har uttalt seg mye om den republikanske kandidaten er «Harry Potter»-forfatteren J. K. Rowling.

På tross av at hun ikke kan stemme i USA grunnet sitt britiske statsborgerskap, har hun hele tida talt klart på vegne av sine engelskspråklige fans i USA. I natt var intet unntak. Stjerna oppsummerer debatten slik:

- Vel, ser man det. En høyst intelligent, erfaren kvinne var akkurat i debatt med et stort oransje Twitter-egg. Ditt trekk, Amerika, skriver stjerna på Twitter.

Se Trump avvise anklagene han har fått fra flere amerikanske kvinner nedenfor:

Meldingen er favorittmarkert nesten 60 000 ganger.

Den amerikanske skuespilleren og komikeren Chelsea Handler sparte heller ikke på kruttet i natt hva det gjaldt observasjoner om Trump. Hun kom med nattens kanskje drøyeste vits.

- Den eneste personen som har mer respekt for kvinner enn Donald Trump er Bill Cosby, skriver stjerna.

Den amerikanske sangerinnen Bette Midler hadde også en klar beskjed til sine følgere.

- Det er skummelt at han fortsetter å dedusere at han ikke vil akseptere valgresultatene. Hvordan våger han? Al Gore gjorde det! Og synd for deg, skriver hun.

Kjendisfront mot kandidaten

Forrige helg var det flere kjendiser som gikk hardt ut mot Donald Trump. Hollywood-stjerna Robert De Niro var ikke sjenert da han beskrev presidentkandidaten med utallige nedsettende ord.

De Niro, som egentlig skulle snakke nøkternt om politikk for å trekke folk til valgurnene, fortalte også at han gjerne ville slå Trump i ansiktet.

Arnold Schwarzenegger gikk også ut mot republikaneren. Han har stemt republikansk helt siden han flytta til USA, men fortalte at det nå var over.

- Selv om jeg er stolt av å kalle meg selv republikaner, er det én merkelapp jeg synes er viktigere - det å være amerikaner, forklarte han.

Andre kjendiser som har gått ut mot Trump har blant annet vært Jennifer Lawrence, som har to ord hun gjerne vil si til presidentkandidaten, og Miley Cyrus, som rømmer landet om han vinner.

Saken ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Gjorde narr av Trump på UNICEF-fest