Slik gikk Hagen ned 17 kilo

... og nå vil han slanke Norge.

LETTERE: Stein Erik Hagen har gått ned 17 kilo på ett år. Han forteller til VG at han har begynt å mosjonere og er blitt mer bevisst på at det han putter i munnen skal være sunt. Her fra fredpris-banketten på Grand Hotel i 2012. Foto: FameFlynet Norway
LETTERE: Stein Erik Hagen har gått ned 17 kilo på ett år. Han forteller til VG at han har begynt å mosjonere og er blitt mer bevisst på at det han putter i munnen skal være sunt. Her fra fredpris-banketten på Grand Hotel i 2012. Foto: FameFlynet Norway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: VG skriver tirsdag at helseminister Bent Høie (43) (H) har opprettet en næringslivsgruppe som skal komme med konktete tiltak for å få ned bruken av fett, salt og sukker.

Han fått med seg Høyre-sponsor og Orkla-styreleder Stein Erik Hagen (57) med på laget, og den tidligere kjøpmannen «Rimi-Hagen» skal blant annet stå for promoteringen av utvalget.

Selv har milliardæren lagt om kostholdet - som har gitt synlige resulater:

- Jeg har gått ned 17 kilo siden sommeren 2013. Jeg går turer og trimmer litt, men ikke mer enn før. Jeg er blitt mer bevisst på næringsinnholdet i det jeg spiser, og har kraftig redusert inntaktet av sukker, salt og farlig fett.

MED DATTEREN: Stein Erik Hagen fotografert side om side med datteren Caroline Hagen etter den kongelige premieren på Kon-Tiki på Operaen i Oslo sommeren 2012. Foto: Stella Pictures
MED DATTEREN: Stein Erik Hagen fotografert side om side med datteren Caroline Hagen etter den kongelige premieren på Kon-Tiki på Operaen i Oslo sommeren 2012. Foto: Stella Pictures Vis mer

Han er overbevist om at tiltakene vil bidra til å slanke Norge:

- At vi som bransje kan være med på å slanke Norge og forbedre folkehelsen gjennom å redusere, fett, sukker og salt, er veldig bra. Og så er det heldigvis slik at det er noe folk etterspør.

Ble lam

Stein Erik Hagen har mange jern i ilden, og da han tidligere i år var på forretningsreise i Midtøsten opplevde han å miste følelsen i deler av kroppen:

- Jeg var i Palestina og Israel på en forretningsreise i helgen. Plutselig ble jeg lam i venstre side, hele armen visnet bort. Jeg var hos legen min mandag morgen. Det ble tatt bilder og de konkluderte med at jeg hadde en omfattende nakkeprolaps, fortalte han til avisen i mars.

I fjor ble det kjent at Hagen og Mille-Marie Treschow skilles etter ni år som mann og kone.

Hagen har fire barn, tre fra sitt første ekteskap med Nina Paulsen (58), Nina Camilla Hagen Sørli (33), Caroline Hagen Kjos (30) og Carl Erik Hagen (25), og ett barn med sin tidligere samboer Caroline Stang, Thomas Nicolai Stang (17).

LES OGSÅ: Stein Erik Hagen fikk kreft

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer