Thylane Blondeau:

Slik gikk det med «verdens vakreste barn»

Har jobbet med «hemmelig» prosjekt det siste året.

OMSTRIDT: For sju år siden medvirket Thylane Blondeau (17) i en moteserie som skulle skape verdensomspennende omtale. Slik ser hennes hverdag ut i dag. Foto: NTB Scanpix
OMSTRIDT: For sju år siden medvirket Thylane Blondeau (17) i en moteserie som skulle skape verdensomspennende omtale. Slik ser hennes hverdag ut i dag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I 2011 skapte den 10 år gamle Thylane Blondeau hysteri i mediene da hun prydet coveret til franske Vogue.

Iført tung sminke, stiletthæler og trange kjoler, poserte den franske jenta i en moteserie som raskt nøret opp under diskusjonen om seksualisering av barn.

KONTROVERSIELL BARNEMODELL: En rekke bilder, deriblant dette, av den da ti år gamle Thylane Blondeau var med å skape enorme reaksjoner i 2011. Foto: Faksimile / Vogue
KONTROVERSIELL BARNEMODELL: En rekke bilder, deriblant dette, av den da ti år gamle Thylane Blondeau var med å skape enorme reaksjoner i 2011. Foto: Faksimile / Vogue Vis mer

Kritiske røster var skjønt enig om at bildene var både «upassende» og «på grensen til erotisk». Ifølge The Telegraph skapte saken så store kontroverser at hennes mor så seg nødt til å ta grep for å verne om datteren.

Ifølge avisen besluttet 10-åringens foreldre, programleder Véronika Loubry (50) og tidligere fotballspiller Patrick Blondeau (50), å stenge Thylane Blondeaus offisielle Facebook-side.

- Beskytte henne

Før profilen gikk i svart, la Loubry ut en uttalelse der hun langt på vei ga uttrykk for at hun var bekymret for måten dattera ble portrettert i mediene.

50-åringen la den gang store deler av skylden på det hun omtalte som «en slem person i USA», og mente vedkommende sto i førersetet for den negative omtalen og hetsen.

«(...) Thylane er ikke klar over hysteriet og jeg ønsker å beskytte henne med alt jeg har. Hun er så ung, så vi har valgt å stenge denne profilen for en stund.», het det i kunngjøringen.

Se dette innlegget på Instagram

17 !!!!!! 💋🎊🎁🎂

Et innlegg delt av Thylane 5 (@thylaneblondeau)

Tok bladet fra munnen

Etter den kontroversielle moteserien i Vogue ble det usedvanlig tyst rundt Blondeau.

I 2017 brøt hun imidlertid stillheten rundt kritikken som kom i kjølvannet av ovennevnte modelloppdrag.

- Jeg har jobbet som modell siden jeg var fire år gammel. (...) Kate Moss startet som modell da hun var 15 år, og det begynner jo å bli en stund siden. Så nei. Jeg er ikke for ung for dette. Dersom du er en del av et bra modellbyrå og har mennesker rundt deg som tar vare på deg … Da går det helt fint, uttalte Blondeau til Teen Vogue i fjor.

Jobber med store merkevarer

Selv om det skulle ta noen år, ble det raskt tydelig at bransjen ikke hadde glemt modellen som bare seks år gammel ble omtalt som «den vakreste jenta i verden».

I senere år regnes 17-åringen som en fremadstormende modell, og har således vært langt mer aktuell i rampelyset.

Se dette innlegget på Instagram

💫 📷 @sandrinegomezphotography

Et innlegg delt av Thylane 5 (@thylaneblondeau)

Foruten å ha signert med det verdenskjente modellbyrået IMG Models, har hun samarbeidet med Jean Paul Gaultier og Dolce & Gabbana - for å nevne noen. Hun er også ambassadør for L’Oreal, i tillegg til å være parfymemerket Lolita Lempickas ansikt utad.

Blondeau har også gjort en rekke større motekampanjer, blant annet for Lacoste, og har fått en stor fanskare. På Instagram alene har 17-åringen hele 2,4 millioner følgere.

Se dette innlegget på Instagram

🌪👁 💄 @brizio_m.u.a 📸@veronikaloubry

Et innlegg delt av Thylane 5 (@thylaneblondeau)

Hemmelig prosjekt

Ifølge Fox News er Blondeau tilsynelatende hardtarbeidende også utenfor catwalken. For bare ei snau uke siden avslørte modellen at hun har jobbet med et større prosjekt det siste året.

- Etter å ha stått på og jobbet i over et år for dere, folkens, så lanserer jeg veldig snart mitt eget klesmerke! Jeg kan nesten ikke vente til dere får se kolleksjonen jeg har laget. Jeg elsker dere og tusen takk for all støtte, skriver hun på Instagram, til stor entusiasme blant følgere og fans.

17-åringen har også gjort sin skuespillerdebut, og medvirket blant annet i den franske filmen «Belle & Sebastian: The Adventure Continues» i 2015. Overfor Teen Vogue har Blondeau ikke lagt skjul på at hun gjerne ser for seg en fremtid i filmbransjen.

- Angelina Jolie er min ultimate favoritt. Hvis jeg får velge fritt, ville jeg jobbet ved siden av henne. I tillegg til Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, og Johnny Depp, forklarte hun.

LES OGSÅ: Gjenforent etter 18 år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer