«Trekant»

Slik gikk det med «Trekant»-programlederne

Mye har forandret seg i løpet av de siste åtte årene.

SKAPTE REAKSJONER: Marie Kinge, Thomas Albertsen Dahlen og Pia Dailey Christoffersen var programlederne i den første sesongen av «Trekant» på NRK. Foto: NTB scanpix
SKAPTE REAKSJONER: Marie Kinge, Thomas Albertsen Dahlen og Pia Dailey Christoffersen var programlederne i den første sesongen av «Trekant» på NRK. Foto: NTB scanpix Vis mer

NRK-programmet «Trekant» fikk mye oppmerksomhet da det begynte å rulle på norske skjermer i 2010.

Serien handlet om tre ungdommer som flyttet sammen, der de hver uke fikk et nytt oppdrag som omhandlet sex.

Tross for massiv kritikk, stakk de i 2011 av med en Gullruten-pris i kategorien «beste reality», og det ble også en sesong to av programmet.

I dag er det åtte år siden Marie Kinge (26), Thomas Albertsen Dahlen (27) og Pia Dailey Christoffersen (30) var programledere i den første sesongen.

- Harmløst

I et intervju med Dagbladet forteller Marie Kinge, som var 18 år da programmet startet, at hun fikk blandede reaksjoner mens «Trekant» ble sendt på TV.

- Jeg føler programmet ble kalt kontroversielt mye fordi NRK skulle lage et program om sex. I virkeligheten var det relativt harmløst, sier hun til avisen.

I tiden etterpå har 26-åringen fått en master i sosiologi, og i dag jobber hun i NRK P3.

I 2010 fortalte Kinge til Se og Hør at «Trekant» vekte reaksjoner hos folk som hun ikke hadde forventet.

- Jeg skjønte at programmet kom til å vekke reaksjoner og at det kom til å bli et visst medietrykk. Men jeg hadde aldri i min villeste fantasi trodd at det kom til å bli så massivt, sa hun den gang.

Saken fortsetter nedenfor.

ÅTTE ÅR SIDEN: Marie Kinge jobber i dag i NRK P3. Her avbildet i 2010. Foto: NTB scanpix
ÅTTE ÅR SIDEN: Marie Kinge jobber i dag i NRK P3. Her avbildet i 2010. Foto: NTB scanpix Vis mer

Tobarnsmor

Pia Daily Christoffersen var også blant programlederne i den første sesongen av det kontroversielle programmet.

I 2015 kunne Se og Hør avsløre at 30-åringen ble mamma for andre gang, da datteren Maren kom til verden. Pia og samboeren Kyrre Magnus Sveistrup Hasle har også datteren Mille.

Til Dagbladet forteller den tidligere TV-profilen at livet har endret seg mye etter «Trekant»-suksessen.

- Vi (Pia og samboeren, journ.amn.) møttes mens serien ble spilt inn, så mot slutten hadde jeg bare lyst til å dra tilbake til Larvik og være med ham. I underkant av et år etter at jeg flyttet hjem ble jeg gravid, og nå har jeg to barn, sier hun.

Hun er i dag utdannet fotterapeut, men skal utdanne seg til å bli ambulansearbeider til høsten.

I 2012, samme året som Pia ble mor for første gang, fortalte hun til Se og Hør om sin dramatiske fødsel da hennes førstefødte kom til verden.

Hun mistet nemlig mye blod da morkaken ikke løsnet, noe som førte til at hun måtte opereres.

Da hun våknet fra narkosen, fikk hun sjokk.

- Jeg så helt gjennomsiktig ut av blodmangel. Det var utrolig ekkelt. Neglene var helt hvite, det fantes omtrent ikke blodomløp, fortalte Pia til Se og Hør.

Mye kritikk

Første sesong enste mannlige programleder var Thomas Albertsen Dahlen, som var 19 år da han ble et kjent fjes.

I dag driver han med noe helt annet.

- Jeg er satsende langrennsløper på heltid, og kjemper meg oppover for å være i verdenstoppen med Klæbo, Northug og de andre gutta. Hverdagen går til trening, spise riktig og sove godt. Drømmen er jo å kunne leve av skigåinga, og alltid kunne utvikle meg, forteller han til Dagbladet.

Da «Trekant» først ble sendt på NRK for åtte år siden, ble de tre unge programlederne møtt med både positiv og negativ respons.

Den gang fortalte Thomas til VG at det til tider ble litt for mye.

- Jeg så et skikkelig kritisk innlegg en plass på nettet, og det leste jeg selvfølgelig gjennom. Det var noen som hadde skrevet at den episoden som hadde tema homofili var elendig. Jeg synes ikke det var noe artig å lese. Jeg ble lei meg. Jeg må ikke lese sånt, da blir jeg knekt, sa han til avisen.

I sesong to av programmet var det Benjamin Silseth (27), Johanna Djena Zamble (28) og Even Jørs (27) som var programledere.

LES OGSÅ: - Jeg er livredd for spøkelser