Melissa Joan Hart:

Slik gikk det med tenåringsheksen

Tenåringsheksen Sabrina var en av verdens mest kjente tenåringer på starten av 2000-tallet.

TV-SUKSESS: Melissa Joan Hart (midten) spilte hovedrollen i «Sabrina the Teenage Witch», som var en megasuksess for nesten 20 år siden. Foto: Shutterstock
TV-SUKSESS: Melissa Joan Hart (midten) spilte hovedrollen i «Sabrina the Teenage Witch», som var en megasuksess for nesten 20 år siden. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert

Melissa Joan Hart (45), kanskje bedre kjent som «Sabrina», hadde sitt store gjennombrudd da hun kapret hovedrollen i tenåringsdramaet «Sabrina the Teenage Witch».

Serien, som gikk på TV fra 1996 til 2003, ble sett av unge jenter og gutter over hele verden. Her i landet var det på TV 3 man kunne se fantasy-komedien.

Hart spilte rollen som den amerikanske ungdommen Sabrina Spellman, som på sin 16-årsdag finner ut at hun har magiske krefter. Det viser seg at hun er en heks og kommer fra en lang rekke hekser.

UNGDOMSSTJERNE: Melissa Joan Hart slo igjennom med rollen som Sabrina. Foto: REX / NTB
UNGDOMSSTJERNE: Melissa Joan Hart slo igjennom med rollen som Sabrina. Foto: REX / NTB Vis mer

Men som helt fersk heks går det ofte galt med magien. Sabrinas 600 år gamle tanter prøver å hjelpe niesen, samtidig som de må ta seg av den snakkende katten Salem - en heks som ble til en katt etter å ha prøvd å ta over verden.

Sabrina var høyt elsket, og etter seriens slutt kom det naturligvis et par oppfølgere, der Hart har medvirket. To av oppfølgerne var blant annet «Sabrina goes to Rome» og «Sabrina Down Under»

Ikke overraskende ble originalserien en hit blant de unge, og skuespillerne ble superstjerner. Nå er det hele 18 år siden Hart var tenåringsheks på TV, men hvor er hun nå?

FORVANDLES: Den kjente skuespilleren Anne Hathaway er nesten ikke til å kjenne igjen i nyinnspillingen av Roald Dahls «Heksene». Vis mer

Religiøs familie

I 2009 deltok hun i «Dancing with the Stars», der hun endte på en sjuende plass.

Skuespilleren har siden tiden som heks hatt roller i en rekke filmer og TV-serier. Den mest kjente er nok «Melissa and Joey», som gikk fra 2010-2015. I tillegg til å ha hovedrollen, var hun også produsent og regissør.

VENTET BARN: EN høygravid Melissa Joan Hart med ektemannen Mark Wilkerson på rød løper. Foto: Jim Ruymen / Shutterstock / NTB
VENTET BARN: EN høygravid Melissa Joan Hart med ektemannen Mark Wilkerson på rød løper. Foto: Jim Ruymen / Shutterstock / NTB Vis mer

I 2003 giftet skuespilleren seg med musikeren Mark Wilkerson. Duoen møttes året før under Kentucky Derby. Seremonien fant sted i Firenze i Italia, og bryllupsforberedelsene ble dokumentert gjennom miniserien «Tying the Knot», som ble produsert av Harts eget produksjonsselskap.

Ekteparet har tre sønner - Tucker (8), Braydon (13) og Mason (15). I fjor flyttet familien til Nashville, som er hvor de bor nå.

FAMILIE: Skuespilleren på rød løper med hele familien. Her fra 2015. Mediapunch/REX / NTB
FAMILIE: Skuespilleren på rød løper med hele familien. Her fra 2015. Mediapunch/REX / NTB Vis mer

45-åringen har ved flere anledninger, blant annet i et intervju med People. vært åpen om at de er en presbyteriansk familie, og at de går i kirken hver søndag, og ber hver kveld og før hvert måltid.

Raste mot følgerne

«Sabrina the Teenage Witch»-skuespilleren har også vært ute i offentligheten med sine politiske meninger, uten at det nødvendigvis falt i god jord hos følgerne.

Dagen før valget i 2012, tvitret hun nemlig følgende:

«Man kan ikke bli for politisk på bare 140 tegn, men til alle dere som spør, jeg stemmer #RomneyRyan».

AVSKJED: Melania Trump publiserte 18. januar en avskjedsvideo på Twitter. Vis mer

Mitt Romney var republikanernes kandidat under valget, noe som fikk demokratene til å tenne på alle plugger, ifølge Mirror. Hun skal ha blitt møtt med en rekke stygge kommentarer og ble kalt både «dum», «feit», «bitch» og en «dårlig mor». Det ble til slutt såpass mye, at skuespilleren fikk nok og slengte med leppa tilbake:

«Wow det er utrolig hvor smakløse og ekle noen av dere kan være når dere gjemmer dere bak et tastatur. Ikke lik meg, ikke følg meg!!! Jeg har faktisk fått 15 000 nye følgere, men jeg vedder på at noen bare vil slenge dritt til meg», skal hun ha tvitret som et motsvar.

RASTE: Hart lot seg ikke pille på nesa da hun delte en politisk mening på Twitter. Foto: Lisa O'Connor / AFP / NTB
RASTE: Hart lot seg ikke pille på nesa da hun delte en politisk mening på Twitter. Foto: Lisa O'Connor / AFP / NTB Vis mer

Nå har det imidlertid vært relativt stille fra trebarnsmora de siste åra. Hun har fortsatt vært en aktiv skuespiller, men ikke hatt de største rollene.

STJERNEMØTE: Kathrine Sørland møtte president Donald Trump da hun konkurrerte om å bli Miss Universe i 2004. Slik var det. Video: Nina Hansen. Reporter: Ruben Pedersen. Foto: Geir Hamnes. Faksimile: Se og Hør. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

- Det er ille

Selv om det er lenge siden hun var på topp, har hun fortsatt over 1,6 millioner følgere på bildedelingstjenesten Instagram.

Det var der hun avslørte den kjipe nyheten tidligere denne uka:

- Jeg er vaksinert og jeg har fått covid, og det er ille, starter hun videoen med å fortelle.

- Det er et trykk i brystet mitt. Det er vanskelig å puste. Et av barna mine, tror jeg, har det (covid journ.anm.) så langt. Jeg ber om at de andre er ok.

Videre forteller hun at hun synes USA som et land har blitt for late, og at hun er veldig sint på det faktum at barna ikke trenger å bruke munnbind på skolen.

MOR OG SØNN: Skuespilleren med den yngste sønnen, Tucker, på armen under en filmpremiere i Los Angeles. Foto: Broadimage/REX / NTB
MOR OG SØNN: Skuespilleren med den yngste sønnen, Tucker, på armen under en filmpremiere i Los Angeles. Foto: Broadimage/REX / NTB Vis mer

- Jeg er ganske sikker på at det var der dette kom fra. Jeg håper virkelig at mannen min og de andre barna ikke blir smittet, fordi hvis noen må på sykehuset kan jeg ikke bli med dem.

SMITTET: Andreas Østerøy, kjent fra Ex on the Beach, fikk coronavirus da han var på helgetur til Polen. Video: Rød Løper / Privat Vis mer

Nå tilbringer skuespilleren dagene i isolasjon, og da handler det om å få tiden til å gå. Hart oppdaterer flittig på Instagram, og delte nylig et tilbakeblikk til Sabrinas storhetstid, samtidig som hun avslører en liten ungdomsforelskelse:

Under et bilde fra en scene i «Sabrina the Teenage Witch», der den elendige kvaliteten virkelig viser hvor lenge det er siden starten av 2000-tallet, skriver hun:

SVARER PÅ KRITIKKEN: Svein Østvik, også kjent som «Charter-Svein», var med på debatten for å svare på kritikken mot hans corona-utsagn. 27. april 2021. VIDEO: Edward Stenlund REPORTER: Henriette Eilertsen Vis mer

«Under Internett -scrollingen min i dag, som jeg nå har tid til mens jeg helbreder meg i senga, fant jeg denne perlen. Jeg har alltid vært forelsket i #DavyJones, til tross for at jeg ble ertet på skolen fordi Duran Duran var mer vår generasjon. Men når jeg spilte Sabrina, fikk jeg danse med en av de fra #Monkees. Helt ærlig, det var faktisk Michael jeg var forelsket i.»

LES OGSÅ: Ser du hvem dette er datteren til?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer