Slik gikk det med stjernene fra «Dynastiet»

En ble arrestert, en annen prydet forsiden av Playboy. Stjernene fra 80-tallsserien møtte ulike skjebner da kameralysene ble slukket.

SUKSESS: Det er slik vi husker dem i serien «Dynastiet». Fortsatt snakkes det om serien som erobret TV-skjermene på 80-tallet. Bildet er hentet fra spin-off serien «Dynasty: The Reunion» i 1991. Foto: Zuma Press
SUKSESS: Det er slik vi husker dem i serien «Dynastiet». Fortsatt snakkes det om serien som erobret TV-skjermene på 80-tallet. Bildet er hentet fra spin-off serien «Dynasty: The Reunion» i 1991. Foto: Zuma Press Vis mer

Den amerikanske TV-serien «Dynastiet» gikk sin seiersgang på tv-skjermer over hele verden på 80 tallet. Det var NRK som sendte serien fra 1983 til 1988. På 90-tallet ble serien sendt i reprise på både TV3 og TV 2.

Opprinnelig ble serien sendt i ni sesonger på amerikanske TV-skjermer fra 1981 til 1989.

Mannen bak serien er ingen ringere enn Aaron Spelling, og gjennom 220 episoder var seerne vitne til en såpeopera uten sidestykke. Serien blir også kalt en kultursensasjon, og da den kom til NRK på 80-tallet var den nettopp det.

Vi skal ikke alt for mange år tilbake før vi igjen fikk et gjensyn med den populære serien. NRK sendte serien i reprise fra 2009 til 2010, men det mange kanskje ikke vet er hvordan det egentlig gikk med såpestjernene, og hva de har gjort etter «Dynastiet»-universet.

BLAKE CARRINGTON: John Forsythe spilte rollen som forretningsmannen Blake Carrington fra starten i 1981 til slutten i 1989. I 1990 returnerte han i «Dynasty: The Reunion». 
 Foto: wenn.com
BLAKE CARRINGTON: John Forsythe spilte rollen som forretningsmannen Blake Carrington fra starten i 1981 til slutten i 1989. I 1990 returnerte han i «Dynasty: The Reunion». Foto: wenn.com Vis mer

John Forsythe som Blake Carrington:

Forsythe er mest kjent for sin rolle som oljebaron og forretningsmannen Blake Carrington.

Han var med i hele 217 episoder i tidsrommet 1981 til 1989. Han returnerte i miniserien «Dynasty: The Reunion» i 1991.

Etter tiden i «Dynastiet» dubbet Forsythe flere animasjonsserier. Han var også programleder i tv-serien «Videovitne» som gikk på TVNorge på 90-tallet.

Forsythe er også kjent for å være stemmen til den mystiske Charlie i tv-serien «Charlie's Angels» på 70 og 80-tallet.

Han returnerte som stemmen til Charlie i «Charlie's Angels» filmene på 2000-tallet.
Forsythe døde av kreft i 2010. Han ble 92 år gammel.

Linda Evans som Krystle Carrington (73):

I hele 201 episoder spilte Evans Blake Carringtons pliktoppfyllende kone og tidligere sekretær, Krystle Carrington. I seriens første episode er Krystle en sentral karakter, da hun gifter seg med sin tidligere sjef.

KRYSTLE CARRINGTON: Linda Evans spilte rollen som Krystle i 201 episoder fra 1981 til 1989.  Foto: WENN.com
KRYSTLE CARRINGTON: Linda Evans spilte rollen som Krystle i 201 episoder fra 1981 til 1989. Foto: WENN.com Vis mer

I forkant av «Dynastiet» hadde Evans allerede spilt i en rekke filmer og tv-serier, men det var først da hun kapret rollen i «Dynastiet» at hun slo skikkelig gjennom som skuespiller.

I 1982 mottok hun Golden Globe for beste skuespillerinne i en drama-serie.

Etter «Dynastiet» er det ikke mye vi har sett til Evans. Hun var med i spin-off serien «Dynasty: The Reunion» i 1991, og har ellers vært med i noen få tv-produksjoner som skuespiller.

I 1997 hadde hun sin siste filmrolle i filmen «The Stepsister».

Evans fortalte i et intervju med Entertainment Tonight i februar at hun hadde slitt med depresjon etter at serien gikk av lufta. Redningen hennes ble å skrive en bok.

I intervjuet forteller Evans også at hun for få år siden fikk problemer med ryggen, og at hun vurderte å ta sitt eget liv. Behandlingen hun fikk førte til hårtap, og i dag må skuespilleren, kjent for det store håret, bruke parykk.

Evans stakk av med seieren da hun deltok i det britiske tv-programmet «Hell's Kitchen» i 2006, og som følge av sine skuespillerprestasjoner har Evans også fått sin egen stjerne på «Hollywood Walk Of Fame».

HEKSA: Mange husker nok Alexis Colby som en real intrigemaker. Foto: SipaUSA
HEKSA: Mange husker nok Alexis Colby som en real intrigemaker. Foto: SipaUSA Vis mer

Joan Collins som Alexis Colby (83):

Collins spilte rollen som Blake Carringtons ekskone, Alexis Colby, i 204 episoder fra 1981 til 1989.

Hun dukket opp i episode 15 i første sesong, og ble en sentral karakter i serien fra sesong to. Hun ble av mange beskrevet som «heksa» på grunn av hennes mange planer for å ødelegge for eksmannen. I serien giftet hun seg tre ganger.

Collins filmdebuterte i 1951, og tv-debuterte i 1964. Hun hadde før «Dynastiet» en rekke gjesteopptredner i amerikanske tv-serier.

I likhet med mange av sine kollegaer i såpeserien fikk hun sitt internasjonale gjennombrudd etter rollen som Alexis.

I dag jobber Collins fortsatt som skuespiller, og har hatt en rekke mindre roller i forskjellige filmer og tv-serier.

Collins er søsteren til forfatteren Jackie Collins, som gikk bort i fjor.

I 1997 ble hun utnevnt til offiser av «Order of the British Empire», og i 2015 ble hun kommandørdame av den samme ordenen. Hun kan nå stolt kalle seg «Dame Joan Collins».

I Storbritannia er hun fortsatt å regne som en levende legende innen film og tv, og var sist å se i en Snickers-reklame.

Pamela Bellwood som Claudia Blaisdel Carrington (65):

Mange husker kanskje den litt ustabile Claudia fra «Dynastiet». Claudia hadde vært innlagt på mentalsykehus da hun ble introdusert i seriens første episode, og ble gjenforent med ektemannen Matthew Blaisdel.

80-TALLET: I likhet med sine medskuespillere har Bellwood (t.v) hatt en beskjeden skuespillerkarriere etter Dynastiet. Her er hun avbildet med kollega Joan Collins. Foto: Ap
80-TALLET: I likhet med sine medskuespillere har Bellwood (t.v) hatt en beskjeden skuespillerkarriere etter Dynastiet. Her er hun avbildet med kollega Joan Collins. Foto: Ap Vis mer

Senere giftet hun seg med Blake Carringtons sønn, Steven. Claudia ble drept da hun brant ned Blake Carringtons hotell ved et uhell. Til sammen medvirket hun i 119 episoder.

Bellwood prydet forsiden av Playboy i 1983. I likhet med flere av sine medskuespillere har hun ikke hatt stor suksess som skuespiller etter «Dynastiet». Hun har gjort gjesteopptredner i en rekke tv-serier, i tillegg til å ha spilt i flere filmer produsert for TV.

Hun dukket opp i første episode som kona til Matthew Blaisdel, og var med i serien til og fra i fem år fra 1981 til 1986.

John James som Jeff Colby (60):

Kvinner over hele verden fikk noe å hvile øynene på da John James entret «Dynastiet»-universet i 1981. Gjennom 169 episoder fulgte ivrige fans karakteren Jeff Colby gjennom mye drama og forskjellige ekteskap.

James hadde fra 1985 til 1987 en sentral rolle i spin-off serien «The Colbys», som også utspant seg i «Dynastiet»-universet.

KOLLEGER: John James (t.h) spilte rollen som Jeff Colby. Her er han sammen med kollegene Emma Samms og Maxwell Caulfield. Foto: Mary Evans Picture
KOLLEGER: John James (t.h) spilte rollen som Jeff Colby. Her er han sammen med kollegene Emma Samms og Maxwell Caulfield. Foto: Mary Evans Picture Vis mer

Han har spilt i flere filmer og har blant annet hatt to større roller i seriene «All My Children» og «As the World Turns», i tillegg har han vært produsent for flere filmer.

I 1989 giftet James seg med den amerikanske modellen Denise Ellen Coward.

Datteren deres, Laura, vant den 19. sesongen av «American's Next Top Model» i 2012.

Gordon Thomson som Adam Carrington (71):

Først i sesong tre ble seerne introdusert for Adam Carrington. Han var sønn av Alexis og Blake Carrington, men hadde blitt kidnappet som spedbarn. Han vender tilbake til arven, og heller ikke i Adams liv var det mangel på drama og intriger.

Etter at «Dynastiet»-eventyret var over, har Thomson fortsatt vært aktiv som såpeopera-skuespiller.

Han har vært innom kjente serier som «Ryan's Hope», «Beverly Hills 90210» og «I Gode og Onde Dager». I tillegg har han hatt en rekke gjesteopptredener i forskjellige TV-serier.

Fra 2015 har han hatt en rolle i såpeoperaen «Winterthorne».

Heather Locklear som Sammy Jo Carrington (54):

Sammy Jo Carrington er i serien niesen til Krystle Carrington. Hun gifter seg med Blake Carringtons sønn, Steven (spilt av Al Corley). Hun ble introdusert i serien i sesong to, og ble en fast karakter til siste sesong, sesong ni i 1989.

Locklear hadde før «Dynastiet» hatt et par mindre roller som skuespiller, men «Dynastiet» satte virkelig fart på hennes karriere.

KJENT: Heather Locklear fortsatte skiespillerkarrieren etter Dynastiet. Her en hun i rollen som Sammy Jo Carrington. Foto: Mary Evans Picture
KJENT: Heather Locklear fortsatte skiespillerkarrieren etter Dynastiet. Her en hun i rollen som Sammy Jo Carrington. Foto: Mary Evans Picture Vis mer

Hun har ikke ligget på latsiden hva det gjelder skuespillerjobber, men i 1993 skøyt karrieren hennes i været nok en gang. Locklear hadde da en stor rolle som Amanda Woodward i den populære TV-serien «Melrose Place» fra 1993 til 1999.

Hun giftet seg med den kjente musikeren Tommy Lee i 1986. De skilte seg i 1994 og året etter giftet hun seg med Bon Jovi-gitaristen Richie Sambora. Sammen fikk de dattera Ava, som er modell. Locklear skilte seg fra Sambora i 2007.

I 2008 ble hun arrestert, mistenkt for å kjøre bil i ruspåvirket tilstand. Året etter mottok hun en bot på 700 dollar, og måtte ta et 12 timers kjørekurs.

I 2012 ble hun lagt inn på sykehus etter at søsteren hennes ringte nødnummeret og hevdet at Locklear hadde tatt en farlig blanding av piller og alkohol.

Ryktene har florert om Locklear og hennes mentale tilstand, men hun har aldri uttalt seg om dette selv.

Saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: - Jeg håper vi får flere barn