«Dirty Dancing»-stjernene i dag:

Slik gikk det med skuespillerne i «Dirty Dancing»

Flere av filmstjernene har fått kjenne på berømmelsens bakside.

IKONISK: Den amerikanske dansefilmen «Dirty Dancing» fikk svært gode kritikker da den ble lansert i 1987 og ble en stor suksess. Fortsatt smelter den ungpikehjerter verden over. Foto: NTB Scanpix
IKONISK: Den amerikanske dansefilmen «Dirty Dancing» fikk svært gode kritikker da den ble lansert i 1987 og ble en stor suksess. Fortsatt smelter den ungpikehjerter verden over. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Seoghør.no): For det gjengse kinopublikum har det ikoniske sitatet «Nobody puts Baby in the corner» blitt et lite stykke filmhistorie.

Den romantiske dansefilmen «Dirty Dancing», med Jennifer Grey og Patrick Swayze i hovedrollene, har siden utgivelsen for 30 år siden oppnådd kultstatus.

Selv om verden så ut til å ligge for deres føtter etter endt innspilling, kan skjebnen ha sett ut til å ville det annerledes for flere av skuespillerstjernene.

Sommerflørt: På ferie med familien faller Frances Houseman pladask for ferieresortens danseinstruktør, Johnny Castle. Video: Vestron Pictures. Vis mer

Rammet av uhelbredelig kreft

Patrick Swayze sjarmerte kinogjengere verden over i rollen som hotellets danseinstruktør, Johnny Castle. Han var den eneste av de to hovedrolleinnehaverne som oppnådde enorm suksess i bransjen etter den kritikerroste filmen, blant annet med roller i «Ghost» (1990) og «Donnie Darko» (2001).

I mars i 2008 kom imidlertid nyheten om at filmstjernen led av uhelbredelig kreft i bukspyttkjertelen, og verden ble sjokkert av bilder av en svært utmagret Swayze, som var kjent for å være atletisk.

DØDE AV KREFT: Skuespiller Patrick Swayze gjorde suksess etter filmen, men gikk bort bare 57 år gammel, i 2009. Bildet til høyre er tatt om lag ett år før han døde. Foto: NTB Scanpix
DØDE AV KREFT: Skuespiller Patrick Swayze gjorde suksess etter filmen, men gikk bort bare 57 år gammel, i 2009. Bildet til høyre er tatt om lag ett år før han døde. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I et TV-intervju med kanalen ABC i januar året etter anslo Swayze selv at det var sannsynlig at han kom til å leve i to år til. Slik gikk det altså ikke.

Swayzes siste prosjekt var TV-serien «The Beast», der han innehadde hovedrollen. På grunn av hans stadig dårligere helse var han imidlertid ute av stand til å promotere serien, som ble kansellert i juni i 2009.

I september samme år gikk skuespilleren bort, bare 57 år gammel. Han etterlot seg kona gjennom 34 år, Lisa Niemi.

Opererte seg ugjenkjennelig

For Swayzes motspiller Jennifer Grey (57), som portretterte Frances «Baby» Houseman - Johnnys kjærlighetsinteresse i filmen - tok karrieren et stup etter en mislykket neseoperasjon.

Grey har tidligere fortalt at karrieren hennes begynte å gå nedover i 1989, to år etter at «Dirty Dancing» ble lansert. Etter at hun la seg på operasjonsbordet for å fikse på sin karakteristiske nese, skal hun nemlig ha blitt ugjenkjennelig for fansen.

I 2012 fortalte hun overfor Mirror at hun plutselig kunne dra ut å spise hvor som helst uten at noen enset at det var henne, og hun omtalte det plastiske inngrepet for «neseoperasjonen fra helvete».

- Jeg gikk inn i operasjonsrommet som en kjendis og kom ut som en anonym. Jeg vil alltid være hun kjente skuespillerinnen som ingen kjenner igjen. På grunn av en neseoperasjon, sa hun den gang.

- UGJENKJENNELIG: Skuespiller Jennifer Grey (57) mener selv at en neseoperasjon ødela mye for karrieren videre etter filmen. Foto: NTB Scanpix
- UGJENKJENNELIG: Skuespiller Jennifer Grey (57) mener selv at en neseoperasjon ødela mye for karrieren videre etter filmen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Selv om Greys filmkarriere har vært så som så i en årrekke, har kjærlighetslivet hennes vært preget av høy stjernefaktor.

Hun har nemlig vært forlovet med Hollywood-stjerna Johnny Depp (54), og vært i et forhold med skuespiller Matthew Broderick (55).

Grey og sistnevnte var involvert i en dramatisk bilulykke i 1987, der passasjerene i den andre bilen - en mor og en datter - mistet livet.

I 2001 giftet Grey seg med skuespiller Clark Gregg (55), hvor paret har en datter sammen. Familien bor i Los Angeles, hvor 57-åringen fortsatt driver aktivt med skuespill.

Ga seg som skuespiller

Den amerikanske skuespilleren Jane Brucker (59) spilte søstera til «Baby», Lisa Houseman, i «Dirty Dancing».

Selv om hun hadde en mindre birolle i filmen, vil antakelig flere huske hennes minneverdige «Hula Hana»-opptreden i forbindelse med hotellets talentshow.

BLE MANUSFORFATTER: Jane Brucker (59) gikk bort fra skuespillerkarrieren, og jobber i dag som manusforfatter. Foto: NTB Scanpix
BLE MANUSFORFATTER: Jane Brucker (59) gikk bort fra skuespillerkarrieren, og jobber i dag som manusforfatter. Foto: NTB Scanpix Vis mer

For Brucker, som opprinnelig kommer fra Virginia, kan «Dirty Dancing» anses å være høydepunktet i hennes skuespillerkarriere. Hun medvirket i den romantiske dramafilmen «Stealing Home» i 1988, og tv-dramaet «Doctor Doctor» året etter, men så skulle det bli et realt tørke når det kom til flere film- og tv-tilbud.

Hun la dermed skuespillerkarrieren på hylla, og ble manusforfatter - med stor suksess, ifølge Express. I dag er hun gift med fotograf Raul Vega, hvor paret har to døtre sammen.

Døde av overdose

Servitøren Robert Gould, spilt av Max Cantor, gjorde seg bemerket som kvinnebedåreren som var utro mot «Baby»s søster, Lisa. Han gjorde blant annet hotellets danser Penny Johnson, spilt av Cynthia Rhodes (60), gravid.

For sin innsats i filmen, ble det av flere i bransjen antatt at han hadde en lovende skuespillerkarriere foran seg.

#ripmaxcantor #maxcantor #dirtydancingrobbie #RIP #dirtydancing #robbie #heroin

A post shared by Joann Miller Gladwell (@joannmillerglad) on

Cantor hadde også fra tidligere en utdannelse fra Harvard, og jobbet i tillegg som journalist. I likhet med Patrick Swayze er imidlertid ikke Cantor her for å oppleve filmens jubileum.

I 1991 gikk han bort, bare 32 år gammel. Ifølge en rekke medier, deriblant New York Daily News, døde Cantor av heroinoverdose. Han skal angivelig ha jobbet med en artikkel om narkotikaavhengighet for gratisavisa The Village Voice rundt samme tidspunkt som han døde.

Forsvant fra rampelyset

Cynthia Rhodes, hvis karakter ble gravid av ovennevnte skuespillers rollefigur, gjorde seg bemerket i «Dirty Dancing», og filmen står igjen som hennes største høydepunkt karrieremessig.

DANSEPAR: Den tidligere skuespilleren Cynthia Rhodes medvirket kun i én film etter «Dirty Dancing», og det ble hennes foreløpig siste opptreden på lerretet. Foto: NTB Scanpix
DANSEPAR: Den tidligere skuespilleren Cynthia Rhodes medvirket kun i én film etter «Dirty Dancing», og det ble hennes foreløpig siste opptreden på lerretet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Selv om 60-åringen var ettertraktet i bransjen, hvor hun blant annet fikk flere tilbud om å posere for Playboy, var hun blant dem som tok et stort steg tilbake fra rampelyset.

Fem år etter at «Dirty Dancing» hadde sin premiere, medvirket hun i actionfilmen «Curse of the Crystal Eye» i 1991, som også ble siste spiker i kista for hennes skuespillerkarriere.

En av årsakene til at Rhodes trakk seg tilbake, var for å fokusere på livet sammen med sine tre sønner, samt ektemannen og artisten Richard Marx. Paret var gift i 25 år, før de valgte å skilles i 2014, ifølge ABC News.

Marx hadde bare lovord å si om sin ekskone den gang, men Rhodes har vært ordknapp om bruddet i offentligheten. Det er nemlig over 20 år siden hun stilte opp i et intervju sist, men hun har tidligere forklart at det å være en tilstedeværende mor var langt viktigere for henne enn å fokusere på karriere.

Holdt sykdommen hemmelig

Den amerikanske skuespilleren Jerry Orbach hadde rollen som Dr. Jake Houseman, faren til Jennifer Greys karakter, «Baby».

FIKK KREFT: Skuespiller Jerry Orbach ble rammet av kreft, men offentligheten fikk ikke vite noe før det hadde gått ti år. I bildet til høyre er han avbildet bare to måneder før sin bortgang. Foto: NTB Scanpix
FIKK KREFT: Skuespiller Jerry Orbach ble rammet av kreft, men offentligheten fikk ikke vite noe før det hadde gått ti år. I bildet til høyre er han avbildet bare to måneder før sin bortgang. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I etterkant av «Dirty Dancing», medvirket han i en rekke populære film- og tv-prosjekter, som blant annet «The Golden Girls». For sin innsats i tv-serien, fikk han sin første Emmy-nominasjon, og gjorde seg siden svært bemerket i «Law & Order», hvor han spilte i over tolv år.

I begynnelsen av desember i 2004 ble det offentlig kjent at Orbach var rammet av prostatakreft. Det er i ettertid kommet fram at skuespilleren var blitt diagnostisert med sykdommen hele ti år i forkant, men at kreften lenge ble holdt i sjakk av behandling.

Offentligheten fikk aldri vite at han kjempet mot sykdommen. Bare noen uker før hans bortgang, 28. desember 2004, ble hans helsetilstand kjent for omverdenen.

Orbach ble 69 år gammel.

Gjenforent i tv-serie

POPULÆRT: I fjor ble «Gilmore Girls»-stjernene gjenforent i forbindelse med nyinnspilling av serien. Fra venstre: Kelly Bishop, Alexis Bledel og Lauren Graham. Foto: NTB Scanpix
POPULÆRT: I fjor ble «Gilmore Girls»-stjernene gjenforent i forbindelse med nyinnspilling av serien. Fra venstre: Kelly Bishop, Alexis Bledel og Lauren Graham. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Skuespiller Kelly Bishop (73) må også sies å ha gått videre til en suksessfull karriere.

73-åringen, som spilte Jerry Orbachs kone og mor til «Baby», har blant annet vært å se i den svært populære tv-serien «Gilmore Girls», hvor hun medvirket i samtlige sju sesonger.

Da tv-serien fikk sitt punktum på tv i 2007, gikk Bishop videre til å spille i tv-serien «Bunheads», men programmet ble kansellert etter bare en sesong.

I fjor returnerte 73-åringen til sin rolle som Emily Gilmore i miniserien «Gilmore Girls: A Year in the Life» på Netflix.

Bishop er i dag bosatt i New Jersey hvor hun bor sammen med sin ektemann, talkshow-vert Lee Leonard. Hun har ingen barn.

LES OGSÅ: - Dette er ikke høydepunktet i karrieren min