«Jul i Borettslaget»:

Slik gikk det med «Ruth»

- Jeg orker ikke se det.

DEN GANG DA: Sidsel Sørli ble kjent Norge rundt som Ruth etter å ha spilt mot Robert Stoltenberg i «Borettslaget». Livet hennes i dag er ganske så annerledes. Foto: NRK
DEN GANG DA: Sidsel Sørli ble kjent Norge rundt som Ruth etter å ha spilt mot Robert Stoltenberg i «Borettslaget». Livet hennes i dag er ganske så annerledes. Foto: NRK Vis mer
Publisert

Julen er her, og for mange innebærer det flere timer foran tv-skjermen. Her til lands sendes tradisjonelle julefilmer på flere kanaler, men mange har også klart å inkorporere nye klassikere i julerutinen sin.

Blant dem er Robert Stoltenbergs «Jul i Borettslaget» fra 2002, som ligger ute til skue på NRKs nett-tv.

Det er en kjent sak at Stoltenberg spilte de fleste karakterene selv, men han fikk også hjelp av en rekke andre skuespillere. For hva hadde vel karakteren Roy Narvestad vært uten sin kjære søster Ruth?

Han kunne ikke spille begge samtidig, og dermed gikk rollen til Sidsel Sørli (71) fra Spydeberg.

KJENT: Sidsel Sørli har ikke hatt mange skuespilleroppdrag, og huskes dermed best som Ruth. Her med Stoltenbergs karakter Linda Johansen. Foto: NRK
KJENT: Sidsel Sørli har ikke hatt mange skuespilleroppdrag, og huskes dermed best som Ruth. Her med Stoltenbergs karakter Linda Johansen. Foto: NRK Vis mer

Hun spilte rollen i de originale sesongene og den påfølgende juleutgaven, men har ikke vært å se på skjermen siden. Overfor Se og Hør kan Sørli fortelle at hun synes det er helt greit.

Ser ikke på

- Jeg gidder ikke se på det selv, jeg synes ikke det er noe særlig. Jeg er jo ikke akkurat lekker i den serien. Det er litt fælt, sier Sørli, og ler rått.

Det er ikke mye ved Sørli som minner om karakteren hun foreviget for NRK for over 18 år siden. Ruth kan beskrives som en nokså tafatt og tidvis enerverende karakter, som egentlig bare eksisterer som en pest og en plage for broren.

POLITIKER: Sørli er i dag medlem av Senterpartiet, og sitter i kommunestyret i Indre Østfold. Foto: Privat
POLITIKER: Sørli er i dag medlem av Senterpartiet, og sitter i kommunestyret i Indre Østfold. Foto: Privat Vis mer

Sørli er nokså annerledes. Hun jobbet med administrasjon i NRK i 22 år, før hun pensjonerte seg. Nå sitter hun som politiker i kommunestyret for Senterpartiet i Indre Østfold kommune.

- Jeg er aktivt politisk engasjert, og det er moro å sitte i kommunestyret. Politisk aktiv har jeg vært i mange år, og det er ikke feil å være en del av Senterpartiet akkurat nå, humrer hun, og fortsetter:

- Jeg synes det er viktig å være med, for å få til noe bra for befolkningen. Det er noe helt annet enn det jeg drev med før, forklarer Sørli.

- FÅR VÆRE GREIT: Sørli sier at hun ikke ser på «Jul i Borettslaget» selv, og savner ikke tiden som skuespiller. Foto: Privat
- FÅR VÆRE GREIT: Sørli sier at hun ikke ser på «Jul i Borettslaget» selv, og savner ikke tiden som skuespiller. Foto: Privat Vis mer

- Litt tørke

Hun synes det var gøy å spille inn «Borettslaget», men har ikke leflet med tanken om å returnere på skjermen. Sett bort fra samarbeidet med Stoltenberg og noen andre småting på NRK, er nok dagene som skuespiller talte for Sørli.

- Det var en gøyal epoke i livet, men det får være greit nå.

Foruten politikk, er Sørli opptatt av musikk. Hele familien er musikalsk, og datteren Signe (26) kom faktisk til semifinalen i «The Voice» for noen år siden. Ektemannen er også artist, og spiller jazz.

En pandemi kan man imidlertid ikke råde over, og det har dermed blitt få oppdrag i år.

TRUBADUR: Hele familien til den tidligere skuespilleren er musikalske. Foto: Privat
TRUBADUR: Hele familien til den tidligere skuespilleren er musikalske. Foto: Privat Vis mer

- Akkurat nå er det litt tørke. Det er unntakstilstand her i heimen, og det er ikke noe særlig. Vi krysser fingrene for at vaksinen kommer Indre Østfold kommunes vei relativt fort, sier hun, og fortsetter:

- Jeg er jo litt musikalsk jeg, og, men spiller bare av og til i godt selskap. Alle i familien driver med noe kulturelt, sier hun.

Likevel er det politikken som står henne nærmest i disse dager. Indre Østfold kommune har 45 000 innbyggere, og er slått sammen av fem kommuner. Dermed har hun nok å gjøre, og kan muligens belage seg på nok en periode.

- I 2024 er det nytt kommunevalg og da er jeg jo 74 år. Er jeg frisk og klar i toppen, kan det godt hende, sier hun, og fortsetter:

- Hvis Biden klarer å stille til valg, klarer jeg det, ler hun.

LES OGSÅ: Får ikke pengestøtte

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer