«Love is Blind Sverige»:

Slik gikk det med parene

Overraskelsene sto i kø i programmets siste episode.

DATINGREALITY: Amanda, Meira, Emilia og Krisse-Ly diskuterer parforholdene i «Love is Blind». Foto: Netflix
DATINGREALITY: Amanda, Meira, Emilia og Krisse-Ly diskuterer parforholdene i «Love is Blind». Foto: Netflix Vis mer
Publisert

«Love is Blind» er et realitykonsept som først, som så mye annet, gikk på TV i USA. I serien følger seerne deltakerne i et sosialt eksperiment hvor single menn og kvinner dater, og må forlove seg før de i det hele tatt får møtes i person. Hensikten er å finne ut om kjærligheten virkelig er blind.

I tillegg til flere sesonger i USA har også Brasil og Japan kjørt sine egne versjoner av datingprogrammet. Sist i rekken er vårt eget naboland, Sverige.

«Love is Blind: Sverige» hadde premiere på Netflix i starten av året, og kan ikke sies annet enn å ha tatt seerne med storm. Etter å ha datet hverandre i «kapslene» var det seks par som hadde forlovet seg og var klare for og endelig møtes ansikt til ansikt.

DUMPET PÅ TV: «Love Is Blind»-deltaker Uche Okoroha går ut mot produksjonen etter at han angivelig dumpet Aaliyah Cosby etter trekantdrama på TV. Video: Rød Løper / Netflix Vis mer

Amanda Jonegard (34) og Sergio Rincon (38), Krisse-ly Kuldkepp (30) og Rasmus Hedenstedt (32), Meira Omar (30) og Oskar Nordstrand (32), Emilia Holmqvist (34) og Lucas Gustavsson (30), Catja Lövstrand (32) og Christofer Pocock (34) og Johan Milen (34) og Kimia Cousarie (34).

PÅ DATER'N: Lucas, Emilia, Krisse-Ly, Rasmus, Christofer, Meira, Sergio, Amanda, Catja og Oskar - alle på ferie i Kypros. Foto: Netflix
PÅ DATER'N: Lucas, Emilia, Krisse-Ly, Rasmus, Christofer, Meira, Sergio, Amanda, Catja og Oskar - alle på ferie i Kypros. Foto: Netflix Vis mer

Det sistnevnte parets forlovelse tok derimot raskt slutt da sistnevnte mistenkte at Johan hadde forhastet seg, etter å ha blitt avvist av Catja. Duoen ble derfor ikke med videre da de resterende fem parene reiste på bryllupsreise til Kypros.

I slutten av januar ble den siste episoden lagt ut på strømmetjenesten, og den første sesongen er dermed ute i sin helhet. Men hvordan gikk det egentlig med deltakerne? Hvem er fortsatt sammen, hvem venter barn, og hvem har funnet lykken med en av de andre deltakerne?

I sesong fire av «Love Is Blind» har vi blant annet fått følge Micah og Paul på veien til bryllup. Den siste tiden har det imidlertid svirret utroskapsrykter etter én spesiell detalj fra programmet har tatt av på Tiktok . Video: Rød Løper / Netflix Vis mer

- Nådde ikke frem til hverandre

I søndagens episode møttes alle deltakerne for en liten reunion, ni måneder etter bryllupene. Krisse-Ly og Rasmus var blant parene som fant veien til alteret, hvor begge ga hverandre et «ja».

Et lite år etter de først ble kjent, da i kapslene, kan paret røpe at de fremdeles er nettopp det: et par. Veien har derimot ikke vært uten utfordringer, og duoen forteller i episoden at de på et tidspunkt var nære ved å gå fra hverandre.

TØFF START: Krissy-Lee og Rasmus fikk en tøff start på livet som ektefeller. Foto: Netflix
TØFF START: Krissy-Lee og Rasmus fikk en tøff start på livet som ektefeller. Foto: Netflix Vis mer

- Det var perioder hvor vi virkelig ikke nådde frem til hverandre, og da føltes det bare som at uansett hvor mye man prøver så forstår ikke den du elsker mest i verden hva du prøver å si, legger Krissy-Lee til.

Paret måtte derfor jobbe hardt med kommunikasjonen, men var begge enige om at de i dag er sikrere enn noen gang på at de vil være sammen.

KJÆRLIGHET: Da Jesse Schwenker fra Florida var yngre trodde han på den tradisjonelle kjærligheten, hvor han skulle ta vare på sin hjemmeværende kone. Slik ble det ikke da han møtte Cassidy Cauley. Vis mer

Babysjokk

Omtrent midtveis i eksperimentet får Amanda og Sergio servert en bombe i fanget; det gikk nemlig rykter om at Sergio ventet barn med en kvinne i Barcelona.

- Det var rart at et slikt rykte skulle komme. Fremfor alt vil jeg gjøre det klart at dette ryktet, om at jeg har et barn i Barcelona, ikke stemmer. Men det er et barn i Sverige, som jeg har fått bekreftet at jeg er far til, kunne 38-åringen røpe i episoden overfor sjokkerte meddeltakere.

Paret, som endte opp med å gifte seg, fikk nyheten om barnet ikke mer enn to måneder etter bryllupet. Barnet er nå født, men av hensyn til tredjepart ønsket ikke Sergio å fortelle så mye mer om situasjonen foran TV-kameraene.

RYKTESTORM: Sergio og Amanda måtte tåle en skikkelig ryktestorm under innspillingen. Foto: Netflix
RYKTESTORM: Sergio og Amanda måtte tåle en skikkelig ryktestorm under innspillingen. Foto: Netflix Vis mer
BABYOVERRASKELSE: Rsmus og Krissy-Lee gratulerer Amanda med graviditeten. Foto: Netflix
BABYOVERRASKELSE: Rsmus og Krissy-Lee gratulerer Amanda med graviditeten. Foto: Netflix Vis mer

Amanda og Sergio var trolig paret som sto for flest avsløringer under gjenforeningen, for i tillegg til å avkrefte et babyrykte og røpe en annen babynyhet, kunne de også dele en gledelig oppdatering: Paret venter nemlig sitt første barn sammen. Terminen er foreløpig satt til dagen før deres første bryllupsdag.

Bjørn Einar Romøren og kona Martine fikk i sommer sitt tredje barn: Pippi. Video: Instagram/@romoeren. Vis mer

Møttes ett år tidligere

Det var lenge usikkerhet blant de andre parene rundt hvorvidt Emilia og Lucas ville ende opp som et gift par. Duoen kom seg hele veien opp til alteret, men foran familie og venner sa Emilia ja, mens Lucas sa nei.

I episoden innrømmer de at de fortsatte å date i et par uker etterpå, men under en krangel kom det frem at Lucas ikke kunne se for seg at de to ville gifte seg noen gang. Dermed var bruddet et faktum.

Eksparet har nå en god tone, og snakker sammen av og til. Emilia er singel og klar for å kaste seg ut på datingmarkedet, mens Lucas på sin side har funnet lykken på ny.

DUMPET: Emilia fikk ikke svaret hun håpet på ved alteret. Foto: Netflix
DUMPET: Emilia fikk ikke svaret hun håpet på ved alteret. Foto: Netflix Vis mer

Lucas' nye flamme er 28 år gamle Frida fra Stockholm som studerer for å bli sivilingeniør. De møttes første gang på byen.

- Det er en litt morsom historie. Hun kom bort til meg på en bar og sa at jeg så bra ut, og derfra begynte vi å snakke. Vi snakket i et par uker på Snapchat, og etter hvert skulle vi utveksle telefonnummer, forteller Lucas overfor Expressen.

FORELSKET: Lucas fant lykken etter innspillingen. Foto: Netflix
FORELSKET: Lucas fant lykken etter innspillingen. Foto: Netflix Vis mer

- Men da vi utvekslet nummer så oppdaget jeg at jeg har nummeret hennes. Vi hadde møtt hverandre nøyaktig ett år tidligere. På samme bar også, legger han til, og beskriver kjæresten som «gjennomsnill» og empatisk.

HA DET: Deltakerne inne på «Paradise Hotel» blir sjokkerte når en av dem velger å ofre partneren for trygg sitteplass og 50 000 kroner rett i lomma. Reporter: Thea Hope. Video: Kine Falch/ Liv Malin Skodje/ Rød Løper Vis mer

Overrasket «alle»

Også Meira og Oskars eventuelle bryllup var det knyttet store forventninger til fra både seere og andre deltakere. Spørsmålet mange stilte seg var hvorvidt Meira ville si ja til sin forlovede.

På selve bryllupsdagen overrasket hun derimot «alle», og paret gikk fra å være forlovet til å bli gift.

Men under gjenforeningen kunne Meira forklare en gang for alle hvorfor det ikke var så overraskende som det kunne virke.

LYKKELIGE: Oskar og Meira under bryllupet sitt. Foto: Netflix
LYKKELIGE: Oskar og Meira under bryllupet sitt. Foto: Netflix Vis mer

- Så mye av forholdet vårt skjedde utenom filmingen. Da klarte jeg å slappe mer av. (...) Første gangen jeg kjente at jeg var forelsket i Oskar var i kapslene, og det var en sterk følelse. Men så ble jeg litt blind, og jeg så den ikke på en stund. De vonde tankene kom i veien, men Oskar var stabil. Jeg innså der og da at det er dette jeg trenger.

Paret er fortsatt sammen den dag i dag, og har flyttet sammen i Oskars leilighet.

VÅTT: Nakenbading er en klassisk «Paradise Hotel»-aktivitet, men ikke alle vil bli med på moroa. Video: Rød Løper/Viaplay/Pluto TV Vis mer

- Umodent og respektløst

Catja og Christofer var det eneste forlovede paret som ikke kom seg til bryllupsdagen. De valgte å avbryte eksperimentet før den tid, og i episoden forteller Catja at for hennes del var det samtalene utenfor filmingen som førte til at hun valgte å forlate Christofer.

- For meg var det de samtalene og måten du behandlet meg på, og så klart man kan ha diskusjoner, men når man hever stemmen og oppfører seg etter min mening umodent og er respektløs, så er det et rødt flagg for meg, forklarer 32-åringen.

DÅRLIG STEMNING: Christofer og Catja endte sin relasjon etter mye krangling. Foto: Netflix
DÅRLIG STEMNING: Christofer og Catja endte sin relasjon etter mye krangling. Foto: Netflix Vis mer

Etter krangelen valgte hun og dra hjem til Meira og Oskar for å sove der, og forteller at hun følte seg utrygg, noe som gjorde at hun ville avbryte eksperimentet.

Christofer beklager seg forklarer på sin side at han kjente på en panikk over å potensielt skulle miste det han hadde jobbet så hardt for.

DRAMA: Martine Sjøhaug er igjen å se på «Paradise Hotel». Sist gang vant hun, sammen med partner og kjæreste Pierre Louis. Men det var noe helt annet som fikk all oppmerksomhet; trekantdramaet mellom Martine, Pierre og Isabel Raad. Nå forklarer hun hva som skjedde. Reporter: Thea Hope. Video: Liv Malin Skodje/ Rød Løper Vis mer

Forelsket i annen deltaker

Nå har Catja derimot funnet lykken med en annen deltaker. Adde Tzelidis (33) og Catja datet da de fremdeles var i kapslene, og møttes igjen i slutten av mai i fjor på en fest.

- Det var kjærlighet ved første blikk, og siden den gangen har det vært oss, forteller Adde, som kom inn som en overraskelse mot slutten av reunion-episoden.

NY KJÆRESTE: Etter bruddet med Christofer fant Catja lykken med en annen deltaker, nemlig Adde Tzelidis. Foto: Netflix
NY KJÆRESTE: Etter bruddet med Christofer fant Catja lykken med en annen deltaker, nemlig Adde Tzelidis. Foto: Netflix Vis mer

De kan også røpe at de har blitt samboere, og at de ser lyst på fremtiden sammen.

Christofer på sin side er fortsatt på let etter sin bedre halvdel.

- Jeg er veldig singel, jeg har ikke møtt noen siden Catja.

Dermed ender altså den første sesongen av «Love is Blind: Sverige» med tre ektepar, to brudd, ett samboerpar og en baby på vei. Det må vel være å regne som en suksess? Er det lov å håpe på en norsk variant av datingprogrammet også? Det gjenstår å se.

LES OGSÅ: - Kommer til å begrense meg