«Pacific Blue»:

Slik gikk det med «Pacific Blue»-stjernene

I forkant av serien hadde skuespillerne én ting til felles. De var alle modeller. I ettertid har stjernene derimot gått i ulike retninger.

POPULÆRT: I en årrekke spilte denne gjengen politibetjenter på Santa Monica Beach i tv-serien «Pacific Blue». F.v: Mario Lopez (Bobby Cruz), Jim Davidson (T.C Callaway), Paula Trickey (Cory McNamara), Shanna Moakler (Monica Harper) og Darlene Vogel (Chris Kelly). Foto: TV 2
POPULÆRT: I en årrekke spilte denne gjengen politibetjenter på Santa Monica Beach i tv-serien «Pacific Blue». F.v: Mario Lopez (Bobby Cruz), Jim Davidson (T.C Callaway), Paula Trickey (Cory McNamara), Shanna Moakler (Monica Harper) og Darlene Vogel (Chris Kelly). Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

«Just Another Day in L.A» var temasangen, og tettsittende uniformer, spenstige sykkelhopp og bikinikledde damer utgjorde hovedingrediensene.

Tv-serien «Pacific Blue» ble vist på TV 2 hver sommerkveld på slutten av 90- og begynnelsen av 2000-tallet, og var for mange synonymt med ferie, sommer og sol.

Faktisk var tv-serien så populær at TV 2 i 2008 så seg nødt til å sende den fire kvelder i uken hele sommeren. Dette etter at en aksjon på Facebook gjorde det klart at serien var den mest ønskede reprisen norske tv-seere ville ha på skjermen.

Etter suksessen har imidlertid få av skuespillerne fra serien, ofte omtalt som «Baywatch på sykkel», hatt noen stor suksess på tv-skjermene. Andre har skiftet karriereretning fullstendig.

Hva gjør «Pacific Blue»-stjernene egentlig i dag?

SOMMERMINNER: Mange nordmenn hadde sykkelpolitiet på Santa Monica Beach i California som faste følgesvenner på tv-skjermen gjennom sommeren på 90- og 2000-tallet. Foto: TV 2/ Aller Media
SOMMERMINNER: Mange nordmenn hadde sykkelpolitiet på Santa Monica Beach i California som faste følgesvenner på tv-skjermen gjennom sommeren på 90- og 2000-tallet. Foto: TV 2/ Aller Media Vis mer

Ga ut kristen-CD

Jim Davidson (55), for de fleste av oss kjent som politibetjenten T.C Callaway, var regnskapsfører hos PWC i New York da han ble oppdaget som modell. Modellkarrieren ledet ham til mindre roller i ulike tv-serier, før han fikk rollen som Callaway.

Siden Davidson sluttet som syklende politi i «Pacific Blue», har vi hørt ytterst lite fra ham, i hvert fall her hjemme. Men helt borte ble han ikke med en gang. På 2000-tallet hadde han flere gjesteopptredener i serier som «Charmed» og «CSI: Miami», men hev seg deretter på såpeoperabølgen og hadde blant annet en liten rolle i den nærmest evigvarende såpeoperaen «Glamour».

Deretter byttet Davidson fullstendig beite.

FORDUFTET FRA RAMPELYSET: Jim Davidson gjorde stor suksess som syklende politi i tv-serien «Pacific Blue». Etter et brått karriereskift forsvant han imidlertid fullstendig fra rampelyset. Foto: TV 2/Aller Media
FORDUFTET FRA RAMPELYSET: Jim Davidson gjorde stor suksess som syklende politi i tv-serien «Pacific Blue». Etter et brått karriereskift forsvant han imidlertid fullstendig fra rampelyset. Foto: TV 2/Aller Media Vis mer

I 2003 ga han ut en CD med kristne poplåter som han turnerte med både hjemme i USA, og i et begrenset antall andre land.

Det ble imidlertid ikke den store artistkarrieren for Davidson, og i dag har han forduftet fullstendig fra rampelyset.

Tapte for Halle Berry

Paula Trickey (52) spilte betjenten Cory McNamara i tv-serien. Også Trickey var fra ung alder kjent for sitt vakre ytre, og i 1985 representerte hun delstaten Oklahoma i skjønnhetskonkurransen «The Miss Teen All American Pageant».

Førsteplassen gikk imidlertid tapt til fordel for et mer velkjent navn i dagens Hollywood, nemlig skuespiller Halle Berry (51), som tok seieren for delstaten Ohio.

Før «Pacific Blue» hadde Trickey hatt en rekke små opptredener i filmer og tv-serier, blant annet var hun å se i et par episoder av «Baywatch».

HØYDEPUNKTET: Rollen som Cory McNamara var nok Paula Trickeys høydepunkt i karrieren, men fortsatt gjør hun mindre biroller som skuespiller. Foto: NTB Scanpix
HØYDEPUNKTET: Rollen som Cory McNamara var nok Paula Trickeys høydepunkt i karrieren, men fortsatt gjør hun mindre biroller som skuespiller. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Rollen som McNamara kan nok trygt sies å ha vært Trickeys absolutte høydepunkt i skuespillerkarrieren, for i tiden etter har karrieren i stor grad fortsatt slik den var før rollen som syklende politi.

Trickey har, siden serien ble rundet av i 2000, hatt en rekke biroller i B-filmer og tv-serier, hvoriblant en rolle i tv-serien «The O.C.» og gjesteopptredener i flere av «CSI»-versjonene er blant de mest kjente.

Skuespilleren er likevel et så kjent ansikt for nordmenn, at hun i 2016 dukket opp i TV 2-programmet «Gylne tider», hvor programlederne møter ungdomshelter fra 1980- og 1990-tallet. Hun har flere ganger også besøkt Bergen, hvor hun blant annet stilte opp med sykkelpolitiet i den vestnorske byen.

Privat er hun i dag skilt fra tv-regissøren Rich Thurber og sammen har de datteren McKenna Thurber (18).

Huset norske Cecilie

Om du begynner å stusse, samtlige av skuespillerne i tv-serien var kjent for sitt vakre ytre. Darlene Vogel (55) som spilte Chris Kelly, T.C Callaways kone, var også modell før hun startet med skuespill.

Vogels karriere har hatt store fellestrekk med den tidligere medskuespilleren Trickys karriere. Før serien spilte hun imidlertid i filmen «Tilbake til fremtiden ll».

Til tross for mindre biroller i tv-serier og filmer, også hun i «CSI»-seriene, skal skuespilleren i dag bruke det meste av sin tid på sine to barn og som dyreaktivist.

Eventuelle tidligere stjernenykker er nok også jekket ned innen nå, for da komiker Cecilie Steinmann Neess (30), besøkte Los Angeles i fjor, fikk komikeren både møte, og bo hjemme hos skuespilleren.

Kortvarig ekteskap

Mario Lopez (44), kjent som Bobby Cruz fra tv-serien, var i motsetning til de fleste andre i «Pacific Blue», allerede et forholdsvis kjent navn da han startet i tv-serien. Han spilte nemlig rollen som A.C. Slater i komiserien «Saved by the Bell» i 1989. I ettertid er han også den eneste av de fem originale hovedpersonene i «Pacific Blue», som ikke har spilt noen rolle i «CSI».

Derimot er han den som har vært mest framtredende i rampelyset i ettertid. Han viste seg blant annet som en kompetent danser i den amerikanske versjonen av «Skal vi danse» i 2006 - hvor han havnet på andreplass.

Han har også vært å se som programleder for «Miss Teen USA», «X Factor» og «America's Best Dance Crew», og har tidligere figurert i flere reklamekampanjer som omhandler trening og kosthold.

I likhet med de andre har han for det meste spilt kortvarige roller i utallige tv-serier, og var også kirurg i den kontroversielle serien «Nip/Tuck». Serien ble blant annet kritisert for å vektlegge tabubelagte sosiale og seksuelle temaer, og for å vise kontroversielle scener av vold, sex og plastisk kirurgi.

Lopez har også vært kjent for et turbulent kjærlighetsliv. Rykter om utroskap har forfulgt skuespilleren helt siden hans to uker lange ekteskap med skuespiller Ali Landry (44) i 2004 ble annullert av bruden.

Ti år etter, I 2014, vedgikk Lopez selv at det var hold i ryktene om utroskap i sin egen biografi, «Just Between Us». Han kom også med sin forklaring på det mislykkede ekteskapet, ifølge nettstedet B2C.

I boken skriver han at utroskapen fikk ham til å forstå at han ikke hadde de riktige følelsene for kona.

«Da jeg tok ansvaret for mine egne følelser og erkjente mine dårlige valg, slo sannheten meg som med et lynnedslag: det var ikke ekte kjærlighet», skriver han i boken.

Lopez hadde senere et samboerforhold med sin dansepartner i «Dancing with the Stars», men også dette tok slutt, og spekulasjoner om utroskap fra Lopez sin side, figurerte i amerikanske medier. Han har selv ikke kommentert disse påstandene.

I dag er han gift, og har to barn med kona Courtney Lane Mazza (35).

KJEKKAS: Lopez er en av få som har klart å holde seg i rampelyset etter at politisyklene ble parkert for siste gang. Foto: NTB scanpix
KJEKKAS: Lopez er en av få som har klart å holde seg i rampelyset etter at politisyklene ble parkert for siste gang. Foto: NTB scanpix Vis mer

Bolig hos «søta bror»

Politioverbetjenten Anthony Palermo, hvis virkelige navn er Rick Rossovich (60), hadde hatt roller i filmer som «Terminator» og «Top Gun» innen han startet i politiserien.

Etter et nesten ti år langt opphold fra tv-skjermer og lerret, har han i de siste årene dukket opp i kortfilmen «A Beautiful Day» (2016), og i år er han også aktuell i filmen «Where the Streets Have No Name».

Saken fortsetter under bildet.

TOK EN PAUSE: Rick Rossovich (t.h) spilte i flere år politioverbetjenten Anthony Palermo. Han er gift med svenske Eva og skal hvert år tilbringe sommermånedene i Sverige. Foto: TV 2/ Aller Media.
TOK EN PAUSE: Rick Rossovich (t.h) spilte i flere år politioverbetjenten Anthony Palermo. Han er gift med svenske Eva og skal hvert år tilbringe sommermånedene i Sverige. Foto: TV 2/ Aller Media. Vis mer

Privat er Rossovich kjent for å være en familiekjær mann, og er gift med svenske Eva Rossovich. Sammen har de to barn, og den tidligere «Pacific Blue»-stjernen skal hvert år tilbringe sommermånedene i Sverige sammen med kona.

Spilte seg selv

Shanna Moakler (43) spilte rollen som Monica Harper, en karakter som gjorde at serien kanskje fikk en tydeligere seksuell undertone.

Moakler hadde allerede vært kåret til Miss USA i 1995, og hadde få skuespillerjobber på CV-en innen hun begynte i tv-serien.

Saken fortsetter nedenfor.

FOR EN GOD SAK: De tidligere Miss USA-vinnerne Shandi Finnessey, Shanna Moakler, Susie Castillo og Alyssa Campanella kaster klærne i en ny Peta-kampanje mot pels. Vi advarer mot sterke bilder. Video: Peta Vis mer Vis mer

I etterkant av «Pacific Blue» har Moakler stilt opp i Playboy og har vært en hyppig gjest i flere realityserier, ikke minst da hun og hennes daværende rocker-ektemann Travis Barker (42) eksponerte privatlivet sitt i realityserien «Meet the Barkers» fra 2005-2006.

«Pacific Blue» kan nok utvilsomt sies å være Moaklers største karrieremessige suksess. Privat er hun skilt og har to barn med eksmannen Barker. Hun har også tidligere hatt forhold til kjendiser som sangeren Billy Idol (62), bokseren Oscar de la Hoya (45) og skuespilleren Dennis Quaid (64).

REALITYSERIE: Etter rollen som Monica Harper, var Shanna Moakler å se sammen med sin daværende ektemann Travis Barker i realityserien «Meet the Barkers».Foto: NTB Scanpix
REALITYSERIE: Etter rollen som Monica Harper, var Shanna Moakler å se sammen med sin daværende ektemann Travis Barker i realityserien «Meet the Barkers».Foto: NTB Scanpix Vis mer

Småroller

Mens Amy Hunter (52) spilte rollen som den tøffe Jamie Strickland, var det Marcos A. Ferraez (51) som hadde rollen som Victor Del Toro.

Etter Hunters to år i tv-serien, spilte hun enkelte mindre roller, før hun i 2007 dukket opp i filmen «The Kingdom». Foruten enkelte senere småroller, har skuespilleren, som for øvrig også er tidligere modell, stort sett brukt tiden på teateroppsetninger som «West Side Story».

POPULÆRE: Amy Hunter spilte den tøffe politidamen Jamie Strickland, mens Marcos A. Ferraez hadde rollen som Victor Del Toro i tv-serien. Foto: Stella/ NTB Scanpix
POPULÆRE: Amy Hunter spilte den tøffe politidamen Jamie Strickland, mens Marcos A. Ferraez hadde rollen som Victor Del Toro i tv-serien. Foto: Stella/ NTB Scanpix Vis mer

Sistnevnte hadde en rolle i tv-serien «Sons of Anarchy» fra 2008-2010, og har gjort andre, mindre tilskudd til CV-en som skuespiller.

Privat har han vært gift med den israelske skuespilleren og sangeren Alona Tal (34), kjent blant annet fra tv-serien «Supernatural» siden 2005, og i 2017 fikk de sitt første barn sammen.

LES OGSÅ: Nå har «Twilight»-stjernen giftet seg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer