Stine Merete Buer:

Slik gikk det med NRK-profilen

Ingen planer om å gjøre comeback på tv-skjermen.

DETTE GJØR HUN I DAG: NRK-profil Stine Merete Buer har de siste årene ikke vært å se på tv-skjermen. Nå avslører hun hvorfor. Foto: Ole Kaland/ NRK
DETTE GJØR HUN I DAG: NRK-profil Stine Merete Buer har de siste årene ikke vært å se på tv-skjermen. Nå avslører hun hvorfor. Foto: Ole Kaland/ NRK Vis mer
Publisert

48 år gamle Stine Merete Buer startet karrieren sin i NRK som tolvåring, og gjennom tenårene medvirket hun i en rekke programmer for både barn og unge.

I 1996 fikk hun bryne seg på programlederrollen, da hun tok over stafettpinnen for avdøde Vera Micaelsen i ungdomsprogrammet «Go'elg» på NRK.

Hele 65 direktesendinger ledet Buer sammen med medprogramleder Jan-Erik Larssen (49) frem til 1998. Etter suksessen med «Go'elg» fikk 48-åringen ansvaret for manus og regi på serien «Søstrenes verden» i ungdomsprogrammet «Smørøyet».

Siden den gang har hun blant annet ledet ungdomsprogrammet «Reser» sammen med tidligere NRK-profil Stian Barsnes-Simonsen (40), og gjort suksess med «Melonas», et humorprogram hun hadde sammen med komikerne Pernille Sørensen (42) og Kristin Skogheim (49).

MGP: Her er Stine Buer avbildet sammen med Hans Christian Andersen under generalprøven av norske Melodi Gran Prix i 2000. Foto: NTB Scanpix
MGP: Her er Stine Buer avbildet sammen med Hans Christian Andersen under generalprøven av norske Melodi Gran Prix i 2000. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Forsvant bak skjermen

Det er ingen tvil om at Buer markerte seg godt på tv-skjermen, men de siste årene har hun derimot vært mindre synlig.

Etter den siste sesongen av sistnevnte tv-program i 2006 har hun i hovedsak jobbet bak kamera.

Det forteller hun i et intervju med Dagbladet, hvor hun utdyper at hun jobber som regissør samt lager dramaserier hovedsakelig for NRK.

De siste syv årene har hun skrevet manus og hatt regi for NRK Super.

HUMORTRIO: Stine Buer, Pernille Sørensen og Kristin Skogheim gjorde stor suksess med humorserien «Melonas». Her er de tre avbildet i 2002. Foto: NTB Scanpix
HUMORTRIO: Stine Buer, Pernille Sørensen og Kristin Skogheim gjorde stor suksess med humorserien «Melonas». Her er de tre avbildet i 2002. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I fjor vant hun også en Emmy sammen med Anne Wisløff for serien «Jenter». I intervjuet med avisen forteller Buer at hun derimot ikke har noen planer om å gjøre noe comeback på tv-skjermen.

- Jeg elsker å ha regi, skape serier og skrive manus. Nå får jeg også brukt erfaringen jeg har foran skjermen til instruksjon og casting av skuespillere. Det er nyttig å vite noe om presset av å fronte et program i min rolle. Det er lett for dem bak kamera å tenke at det er vanskeligere å være bak og lage programmet, mens de på skjermen får all kreden og oppmerksomheten, forteller Buer til avisen, og legger til at det er slitsomt å være foran kamera også.

NY SESONG: NRK-serien «Blank» har premiere med ny sesong, og manusforfatteren lover mer hud, action og sex. Video: NRK / Rød Løper Vis mer

Vil ikke tilbake

Hun legger ikke skjul på at tiden foran tv-skjermen har gitt henne et navn og kontakter i miljøet.

DELTAKER: Stine Buer var også med i en sesong av TV 2-programmet «Skal vi danse»

 i 2010. Her med dansepartneren, Tom-Erik Nilsen. Foto: NTB Scanpix
DELTAKER: Stine Buer var også med i en sesong av TV 2-programmet «Skal vi danse» i 2010. Her med dansepartneren, Tom-Erik Nilsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hadde jeg startet med regi, er det ikke sikkert at jeg hadde hatt så mange kontakter nå, legger Buer til.

Nå er hun godt i gang med et nytt humordrama for NRK, «Pubertets Camp», men det hender også at hun tar på seg små roller foran kamera.

- Det er hyggelig å være skuespiller. Men jeg har ikke noe ønske om å være programleder igjen. (...) Nå synes jeg det er morsomst å lage drama, avslutter Buer.

Avslørte nye prosjekter

Buer er derimot ikke den eneste som av de velkjente NRK-profilene som har forsvunnet fra tv-skjermen de siste årene. Også Stian Barsnes Simonsen tredde tilbake etter en lang karriere som programleder for blant annet «Smørøyet», «MGPjr», «Amigo» og «De ukjente».

I sommer innrømmet Simonsen at han ikke har lagt fra seg den brennende interessen for barne- og ungdomsunderholdning, og da Se og Hør møtte ham under Universals sommerfest i midten av juni, kunne han fortelle om sine nye prosjekter.

PROGRAMLEDER: Stian Barsnes-Simonsen ledet «MGPjr» i flere år. Her i 2008. Foto: NTB Scanpix
PROGRAMLEDER: Stian Barsnes-Simonsen ledet «MGPjr» i flere år. Her i 2008. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg er sjef for en ny, norsk barnekanal, Nordic Family, Norges første og eneste barnekanal ved siden av NRK-systemet. Så det er kjempemoro, sa 40-åringen.

- Så jeg jobber for selskapet Nordic Screens, og brenner jo fortsatt, som jeg alltid har gjort, for barn og unge, og nå er jeg opptatt av å lage kvalitetsinnhold for barn på de plattformene som de faktisk befinner seg på, la han til, og fortalte at den plattformen primært er YouTube.

LES OGSÅ: Dette gjør Bertine Zetlitz nå

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer