Stine Merete Buer:

Slik gikk det med NRK-profilen

Ingen planer om å gjøre comeback på tv-skjermen.

DETTE GJØR HUN I DAG: NRK-profil Stine Merete Buer har de siste årene ikke vært å se på tv-skjermen. Nå avslører hun hvorfor. Foto: Ole Kaland/ NRK
DETTE GJØR HUN I DAG: NRK-profil Stine Merete Buer har de siste årene ikke vært å se på tv-skjermen. Nå avslører hun hvorfor. Foto: Ole Kaland/ NRK Vis mer
Publisert

48 år gamle Stine Merete Buer startet karrieren sin i NRK som tolvåring, og gjennom tenårene medvirket hun i en rekke programmer for både barn og unge.

I 1996 fikk hun bryne seg på programlederrollen, da hun tok over stafettpinnen for avdøde Vera Micaelsen i ungdomsprogrammet «Go'elg» på NRK.

Hele 65 direktesendinger ledet Buer sammen med medprogramleder Jan-Erik Larssen (49) frem til 1998. Etter suksessen med «Go'elg» fikk 48-åringen ansvaret for manus og regi på serien «Søstrenes verden» i ungdomsprogrammet «Smørøyet».

Siden den gang har hun blant annet ledet ungdomsprogrammet «Reser» sammen med tidligere NRK-profil Stian Barsnes-Simonsen (40), og gjort suksess med «Melonas», et humorprogram hun hadde sammen med komikerne Pernille Sørensen (42) og Kristin Skogheim (49).

Forsvant bak skjermen

Det er ingen tvil om at Buer markerte seg godt på tv-skjermen, men de siste årene har hun derimot vært mindre synlig.

Etter den siste sesongen av sistnevnte tv-program i 2006 har hun i hovedsak jobbet bak kamera.

Det forteller hun i et intervju med Dagbladet, hvor hun utdyper at hun jobber som regissør samt lager dramaserier hovedsakelig for NRK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer