Heather Locklear:

Slik gikk det med «Melrose Place»-stjerna

Skuespillerkarrieren havnet fullstendig i skyggen av skandalene.

90-TALLSSTJERNE: Heather Locklear var et kjent ansikt på 90-tallet, med serier som «Dynastiet» og «Melrose Place». I dag får hun derimot mest oppmerksomhet for sine mange skandaler. Foto: NTB Scanpix
90-TALLSSTJERNE: Heather Locklear var et kjent ansikt på 90-tallet, med serier som «Dynastiet» og «Melrose Place». I dag får hun derimot mest oppmerksomhet for sine mange skandaler. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Se og Hør): Hun var 90-åras ukronede serie-dronning. Krimserien «T.J Hooker» satte Heather Locklear (56) på kartet i USA. Her til lands ble hun norske tenåringers store idol gjennom serier som «Dynastiet» og i rollen som den skruppelløse Amanda Woodward i serien «Melrose Place».

På 2000-tallet gikk det stadig lengre tid mellom hver gang vi så Locklear på tv-skjermen eller på lerretet, og da hun først dukket opp, var det langt ifra i noen potensielle Oscar-kandidater.

Foruten å ha lagt flere stormfulle skilsmisser bak seg, har hun ifølge CNN vært arrestert gjentatte ganger og stadig vært i medienes søkelys. ​

De siste åra har 90-tallsdronninga vært mer kjent for sine mange offentlige skandaler enn for sine skuespillerprestasjoner.

KJENT SERIE: Tv-serien «Melrose Place» var svært populær, og ble her til lands vist på TV3 gjennom store deler av 90-tallet. Foto: NTB Scanpix
KJENT SERIE: Tv-serien «Melrose Place» var svært populær, og ble her til lands vist på TV3 gjennom store deler av 90-tallet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Angrep politiet

Søndag 25. februar skal politiet i Thousand Oaks, California ha rykket ut til Locklears hjem etter melding om husbråk. Det var TMZ som først omtalte arrestasjonen.

Ifølge nettstedet var det Locklears bror som meldte fra om husbråket, og politiet skal ha observert flere synlige merker etter vold på Locklears nye kjæreste, Chris Heisser.

Men da politiet ankom stedet, var den tidligere «Dynastiet»-stjerna langt ifra villig til å samarbeide. Da en av politibetjentene forsøkte å arrestere skuespilleren, skal hun ha svart med å rope ukvemsord, for så å ha gått til angrep mot en kvinnelig politibetjent.

ARRESTERT: Heather Locklear ble arrestert og siktet for vold mot kjæresten og en politibetjent i sitt hjem i California sist måned. Foto: Mega / NTB Scanpix
ARRESTERT: Heather Locklear ble arrestert og siktet for vold mot kjæresten og en politibetjent i sitt hjem i California sist måned. Foto: Mega / NTB Scanpix Vis mer

Ifølge nettstedet ble Locklear arrestert, men løslatt mot en kausjon på 20 000 dollar, rundt 160 000 kroner, neste morgen.

Det er ikke bevist hvorvidt 56-åringen var under påvirkning av noen narkotiske midler da hendelsen skjedde, men kjæresten skal ha blitt arrestert en times tid senere samme kveld for fyllekjøring.

Uten å gå direkte inn på sin mentale tilstand, har Heather erkjent overfor Entertainment Tonight at hun de siste åra har gjennomgått en vanskelig tid.

- Akkurat nå holder jeg på å samle noen løse tråder knyttet til visse problemer, slik at jeg kan gi full gass i 2017, sa hun også i en offisiell uttalelse for et drøyt år tilbake.

Mange trodde at Locklear nå hadde kommet til hektene, og at hun på nytt hadde funnet kjærligheten. Sistnevnte tema har nemlig vært et turbulent kapittel for 56-åringen.

Ble sammen med venninnen

Det virket rosenrødt tilbake i 1986, da Locklear giftet seg med rockestjerna Tommy Lee (55).

- Jeg har bare tenkt å gifte meg en gang, så jeg planlegger at dette skal vare, uttalte hun til People kort tid etter bryllupet, ifølge E!Online.

Slik ble det ikke.

Etter syv år som mann og kone, var rockestjerna utro, og det endte i en skilsmisse. Lee fikk senere to barn med Pamela Anderson, men skilte seg også fra henne.

Ett år etter at skilsmissen med Lee var et faktum, giftet Locklear seg med Bon Jovi-gitaristen Richie Sambora (58).

I 1997 fikk paret dattera Ava (20), Locklears eneste barn. Men heller ikke dette ekteskapet skulle holde. I 2006 tok skuespilleren ut skilsmisse, noe som angivelig skal ha kommet overraskende på både ektemannen og parets venner.

MED DATTEREN: Heather Locklear sammen med sitt eneste barn, datteren Ava. Foto: NTB Scanpix
MED DATTEREN: Heather Locklear sammen med sitt eneste barn, datteren Ava. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Bruddet med Sambora skal ha gått fint for seg den første tida, og paret mestret den delte omsorgen for datteren. Men det var inntil det ble kjent at Sambora hadde datet Locklears venninne, skuespiller Denise Richards (47).

Locklear spilte på daværende tidspunkt med venninnas eksmann, Charlie Sheen (52), i filmen «Spin City» da forholdet ble kjent. Det ble en real skittentøyvask i Hollywood.

Flere skilsmisser til tross, Locklear ga ikke opp menn av den grunn. De kommende årene datet Locklear flere skuespillere, og i 2011 var hun nær ved å gifte seg en tredje gang, den gang med «Melrose Place»-medskuespiller Jack Wagner (58).

SKILT FOR ANNEN GANG: Locklear tok i 2006 ut skilsmisse fra ektemannen Richie Sambora. Sammen har de datteren Ava. Foto: NTB Scanpix
SKILT FOR ANNEN GANG: Locklear tok i 2006 ut skilsmisse fra ektemannen Richie Sambora. Sammen har de datteren Ava. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Rømte fra rehab

I mars 2008 skal ambulansen ha blitt tilkalt skuespillerens hjem i Los Angeles av Locklears egen psykiater. Psykiateren skal nemlig ha fryktet at Locklear hadde tatt en overdose av reseptbelagte medikamenter.

Det viste seg å være falsk alarm, men kort tid etter ble Locklear innlagt ved den medisinske klinikken Sierra Tucson i Arizona, grunnet angst og depresjon.

HAR SLITT: Skuespilleren har vedgått at hun tidvis har slitt både med narkotika og psykisk. Foto: NTB Scanpix
HAR SLITT: Skuespilleren har vedgått at hun tidvis har slitt både med narkotika og psykisk. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hun la seg inn på en medisinsk klinikk for en grundig gjennomgang av eventuell diagnose og for behandling, skal «Melrose Place»-stjernens representant ha uttalt kort tid etter.

Oppholdet skulle i utgangspunktet vare i en måned, men ifølge Aftonbladet rømte Locklear etter to uker.

Da hun var ute av klinikken, ga kilder nær skuespilleren sprikende uttalelser om Locklears tilstand. Mens enkelte, ifølge nettstedet E! Online, mente hun så ut til å ha det fint, hevdet andre at hun kom til å dø innen kort tid dersom hun ikke endret livsstil.

Ble dømt

Det gikk ikke mer enn fem måneder før Locklear ble arrestert for å ha kjørt i påvirket tilstand. Dette etter at et vitne hadde meldt fra til politiet om uansvarlig kjøring.

- Rundt klokken 16.30 så et kvinnelig øyevitne Heather Locklear kjøre uforsvarlig da hun forlot en parkeringsplass i Montecito. Vitnet sa at Heather ruset motoren høylytt mens hun flere ganger rygget over et par solbriller, fortalte talsperson ved California Highway-patruljen, Tom Marshall, til People, den gang.

Kort tid etterpå så vitnet at 47-åringen stoppet på motorveien like bortenfor og forlot bilen.

- Vitnet ringte nødnummeret fordi hun var bekymret for Locklears sikkerhet, og da en politimann kom til stedet, ble hun funnet sittende i bilen, som mer eller mindre blokkerte hele veien, sa Marshall.

Den populære skuespilleren skal ha virket desorientert og svekket, og ble derfor fraktet til politistasjonen hvor hun måtte gjennomgå en rekke tester.

Locklear ble ilagt en bot på 700 dollar, og dømt til tre års betinget fengsel.

Bråk i hjemmet

Episoden sist måned er ikke første gang hvor politiet har måttet rykke ut til Locklears hjem. I 2011 ble også politiet oppringt. Locklear og «Melrose Place»- skuespiller Jack Wagner hadde nylig avlyst bryllupet, men paret bodde fortsatt sammen.

De to skal også ha begynt å slåss etter en kraftig krangel, men ingen av partene ønsket å anmelde hendelsen. En uke før henleggelsen ble bekreftet, ble Locklear innlagt på sykehus da en av hennes søstre mente hun var i fare for å skade seg selv.

Samme år ble hun også arrestert for å ha kjørt ned et skilt på en parkeringsplass, men ble aldri siktet.

BRØT FORLOVELSEN: Locklear var i flere år sammen med sin tidligere medskuespiller fra «Melrose Place», Jack Wagner, men i 2011 brøt paret forlovelsen. Kort tid etter måtte politiet rykke ut til deres hjem etter en voldsom krangel. Foto: NTB Scanpix
BRØT FORLOVELSEN: Locklear var i flere år sammen med sin tidligere medskuespiller fra «Melrose Place», Jack Wagner, men i 2011 brøt paret forlovelsen. Kort tid etter måtte politiet rykke ut til deres hjem etter en voldsom krangel. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I åra etterpå virket det som at det gikk bedre med Locklear. Hun spilte i flere filmer, blant en liten rolle i «Scary Movie 5».

Hun ble avbildet flere ganger med eksmannen, Richie Sambora, og dattera deres Ava.

- Tiden leger alle sår. Jeg mener, jeg elsker fremdeles Heather og jeg vet at hun elsker meg. Hun er mora til dattera mi, hva kan jeg si?, sa Sambora til People i 2014.

Krangel med kjæresten

På starten av 2017 uttalte skuespilleren at hun hadde bestemt seg for å fokusere på helsen sin, men i september samme år ble Locklear fraktet til sykehus etter at hun kjørte Porschen sin i en grøft.

Politiet var raskt ute med å fortelle at det verken var narkotika eller alkohol inne i bildet.

Alt virket rosenrødt mot slutten av fjoråret, etter at hun ble gjenforent med ungdomskjæresten, Chris Heisser. Hun delte flere romantiske bilder av ham i sosiale medier, men med sist måneds hendelse skulle det altså vise seg at det var mye som skjedde bak lukkede dører.

Thankful for you

Et innlegg delt av Heather Locklear (@heatherlocklear)

De siste dagene har flere utenlandske medier imidlertid skrevet at Heather Locklear skal ha sjekket inn på avrusning etter hendelsen sist måned, men dette er foreløpig ikke bekreftet.

Dersom det stemmer, blir dette sjette gang hun sjekker inn på en medisinsk klinikk for å få hjelp, ifølge E! News.​​

LES OGSÅ: - Jeg håper vi får flere barn