20 ÅR SIDEN: Mara Wilson sjarmerte hele verden i rollen som den smarte jenta Matilda. I år er det 20 år siden filmen ble gitt ut.  Foto: Mary Evans Picture
20 ÅR SIDEN: Mara Wilson sjarmerte hele verden i rollen som den smarte jenta Matilda. I år er det 20 år siden filmen ble gitt ut. Foto: Mary Evans PictureVis mer

Slik gikk det med «Matilda»-stjernen

Det er 20 år siden skuespiller Mara Wilson ble verdensberømt. Da var hun kun ni år gammel.

SEOGHØR.NO: I 1996 kom filmen «Matilda» ut, som handler om den svært intelligente jenta Matilda, som oppdager at hun har overnaturlige krefter.

Filmen er basert på en bok av Roald Dahl, og hovedrollen ble spilt av skuespiller Mara Wilson (29), som altså var kun ni år gammel da filmen ble spilt inn. 

Wilson ble verdensberømt nærmest over natten for rollen, men ifølge IMDb har hun i ettertid kun vært å se i mindre roller. 

29-åringen uttalte tidligere i år overfor nettstedet People at hun har lagt skuespillerkarrieren på hylla, og at hun de siste årene har fokusert på skriving. 

Onsdag dukket hun opp på TV-programmet «Lorraine» for å promotere sin nye bok «Where Am I Now?», og barnestjernen var nesten ugjenkjennelig.

Saken fortsetter nedenfor.

BLITT VOKSEN: Onsdag gjestet Mara Wilson TV-programmet «Lorraine». Hun snakket blant annet om filmsuksessen «Matilda» - som ble utgitt i 1996.  Foto: wenn.com
BLITT VOKSEN: Onsdag gjestet Mara Wilson TV-programmet «Lorraine». Hun snakket blant annet om filmsuksessen «Matilda» - som ble utgitt i 1996. Foto: wenn.com Vis mer

Ville slutte med skuespill etter «Matilda»

Under intervjuet med programleder Lorraine Kelly (56), fortalte hun blant annet om den enorme suksessen hun fikk gjennom 90-tallsfilmen. 

- Jeg planla aldri å bli berømt. Jeg vokste opp i Los Angeles og skuespill var nesten bare som en hobby, sa hun ifølge The Sun.

Like etter «Matilda» var spilt inn, mistet Wilson moren sin av kreft. Under TV-programmet fortalte hun at motspiller Danny DeVito (71) - som spilte faren hennes i filmen - var en stor støtte.

- Danny DeVito tok med filmen og viste den til min dødende mor da hun lå på sykehuset og ikke hadde mulighet til å se den på noen annen måte. 

Saken fortsetter nedenfor.

STOR SUKSESS: Mara Wilson spilte rollen som vesle Matilda, mens Danny DeVito og Rhea Perlman spilte foreldrene hennes, Mr. og Mrs. Wormwood. De to er gift i virkeligheten.  Foto: TRISTAR PICTURES / Album
STOR SUKSESS: Mara Wilson spilte rollen som vesle Matilda, mens Danny DeVito og Rhea Perlman spilte foreldrene hennes, Mr. og Mrs. Wormwood. De to er gift i virkeligheten. Foto: TRISTAR PICTURES / Album Vis mer

- Noen ganger føler jeg at jeg burde ha sluttet med skuespill etter «Matilda» og sluttet mens jeg var på topp - og i tillegg hadde jeg ikke mamma der lenger, sa hun videre. 

Wilson har også spilt i filmene «Mrs. Doubtfire» og «Miracle on 34th Street».

Saken fortsetter nedenfor.

- Hun ser så annerledes ut

Mara Wilsons TV-opptreden har ikke gått upåaktet hen i sosiale medier, og mange har uttrykket hvor annerledes de mener at hun ser ut i dag.

- Elsker Mara Wilson på @reallorraine! Min barndom, har en person skrevet på Twitter med emneknaggene #matilda, #MrsDoubtfire og #miracleon34thstreet.

- OMG! Det er godt å se Mara Wilson som spilte Matilda med Danny DeVito på «Lorraine». Hun ser så annerledes ut! Elsket den filmen, skriver en annen. 

- Kan ikke tro det er du som spilte Matilda, spiller du fremdeles?

Kom ut av skapet

Kort tid etter den grusomme skytetragedien på en nattklubb i Orlando i juni, valgte Wilson å stå frem og fortelle at hun liker både menn og kvinner. 

Det gjorde hun via en rekke Twitter-meldinger, blant annet delte hun et bilde av seg selv på en homseklubb, ifølge Huffington Post. 

«Meg på en homseklubb da jeg var atten. Jeg blir flau over å se på det nå ...», skrev hun.

Wilson utdypet at opplevelsen som en heterofil på homseklubb var fantastisk, og etter en kommentar om hvorvidt hun er lesbisk, forklarte hun at hun er bifil.

LES OGSÅ: Derfor nekter NRK å oversette «Skam»