«Love Island»:

Slik gikk det med «Love Island»-parene

Fant kjærligheten på TV, men hvordan går det nå?

FANT KJÆRLIGHETEN: Ellinor Selsø Håkonsen og Cristian Borge Olsen, Bruna Camargo og Nicklas Andre Nikolaisen og Andrea Sveinsdottir og Morten Dahlhaug fant alle kjærligheten på TV. Hvordan går det i dag? Foto: TV3
FANT KJÆRLIGHETEN: Ellinor Selsø Håkonsen og Cristian Borge Olsen, Bruna Camargo og Nicklas Andre Nikolaisen og Andrea Sveinsdottir og Morten Dahlhaug fant alle kjærligheten på TV. Hvordan går det i dag? Foto: TV3 Vis mer
Publisert

Det er over to måneder siden første sesong av den norske versjonen av «Love Island» var ved veis ende. I finalen var det Andrea Sveinsdottir (24) og Morten Dahlhaug (26) som stakk av med seieren - og hverandre.

Paret har siden den gang delt hverdagen sammen, og fått forholdet til å fungere utenfor villaen på Gran Canaria.

Ellinor Selsø Håkonsen (25) og Cristian Borge Olsen (27) og Bruna Camargo (23) og Nicklas Andre Nikolaisen (23) havnet på henholdsvis andre- og tredjeplass og gikk også ut av programmet som kjærester.

Men hvordan har det egentlig gått med de tre finaleparene fra «Love Island» 2018?

TV-VILLA: Den ferske programlederen, Tone Damli, viser fram villaen hvor håpefulle «Love Island»-deltakere skal bo. Video: Marie Røssland Vis mer

- Måtte faktisk snakke sammen

Da Se og Hør møtte Andrea og Morten etter hjemreise hadde de stor tro på at de to var ment for hverandre, og nylig kunne de avsløre at de skal bli samboere.

Paret hadde den gang ikke tatt stilling til om de ville slå seg til ro på Sørlandet eller i hovedstaden, men nå er fremtidsplanene lagt.

Neste stopp på reisen for de to turtelduene er Kristiansand, i nærheten av Mortens hjemsted Lindesnes, men akkurat når de blir samboere er foreløpig ikke bestemt.

Til Se og Hør forteller paret nå at det var spesielt å finne kjærligheten på TV.

- Det er veldig hyggelig å kunne se tilbake på reisen vår, helt fra første gang vi møtte hverandre og til vi ble kjærester. Jeg gråter fortsatt hver gang jeg ser finaleepisoden hvor Morten spør om vi skal bli sammen, sier Andrea, og fortsetter:

- Vi ble også kjent på en annen måte enn hva man ofte blir nå i 2018. Vi hadde ingen telefoner eller distraksjoner: Vi måtte faktisk snakke sammen og være sammen 24 timer i døgnet. Vi sov jo også sammen i rundt en måned uten å gjøre noe seksuelt, noe som kanskje også er litt uvanlig i dag, men som jeg egentlig tror er veldig positivt.

FLYTTER: Andrea og Morten flytter sammen til Kristiansand neste år. Akkurat når de blir samboere har de foreløpig ikke bestemt. Foto: Privat
FLYTTER: Andrea og Morten flytter sammen til Kristiansand neste år. Akkurat når de blir samboere har de foreløpig ikke bestemt. Foto: Privat Vis mer

Rykter og usannheter

Selv om Andrea mener det bare har vært positivt å treffe sin første kjæreste på TV, legger hun ikke skjul på at det kan dukke opp irritasjonsmomenter og problemer etter hvert. Dette er imidlertid ikke hennes eller kjærestens skyld, mener hun.

- Vi ble «tvunget» til å bli et offentlig par og da kan det være at det med tiden oppstår mye rykter og usannheter i sosiale medier, men foreløpig har det vært 99 prosent positivt, fortsetter hun.

- Dere har bestemt dere for å bli samboere etter litt over to måneder som kjærester - hva tenker dere om at det går såpass fort frem?

- Vi bodde jo sammen døgnet rundt i en liten villa og føler at de drøyt fem ukene vi «datet» på «Love Island» kan sammenlignes med noen måneder dating her hjemme i Norge, sier hun lattermildt og fortsetter:

- Så er det jo avstanden … Det er slitsomt med pendling og vi savner hverandre såpass mye at begge føler det riktige steget for oss er å flytte sammen. Personlig tenker jeg at det er like greit å finne ut av hvordan det funker å bo sammen så tidlig som mulig, og vi har jo faktisk bodd sammen i seks uker «innelåst» allerede så jeg tror det skal gå kjempebra.

FØRSTE JUL: Andrea og Morten går inn i sin første jul som kjærester. På nyåret har de spennende planer. Foto: Privat
FØRSTE JUL: Andrea og Morten går inn i sin første jul som kjærester. På nyåret har de spennende planer. Foto: Privat Vis mer

Fremtidsplaner

Det har utelukkende vært suksess for Andrea og Morten, men å finne kjærligheten på TV er ikke optimalt for alle. 24-åringen oppfordrer andre til å bare hoppe i det - så lenge man er trygg på seg selv og forberedt på at offentlighetens søkelys vil være til stede i etterkant.

- Tenker man over det, så mener jeg at det bare er fint å finne kjærligheten på TV, legger hun til.

De to turtelduene ser nå frem til bli samboere neste år, og hvis de skal se så langt frem i tid som fem år, har i hvert fall Andrea planene klare.

- Vi er samboere i en leilighet som vi eier, men kikker på hus. Vi er forlovet og har verdens søteste valp.

BLE KJÆRESTER PÅ TV: Andrea Sveinsdottir og Morten Dalhaug fant kjærligheten på «Love Island». Se og Hør har møtt det ferske paret. Reporter: Henriette Eilertsen Video: Helén Skogstad Vis mer

Brudd etter to måneder

Det har imidlertid ikke bare vært en dans på roser for alle finaleparene. For kort tid siden avslørte nemlig Ellinor og Cristian at forholdet deres hadde tatt slutt, og de kunne begge fortelle at det ikke var bare bare å returnere til Norge.

Overfor Se og Hør fortalte Ellinor at hun fremdeles hadde følelser for Cristian, men at det ble vanskelig å få forholdet til å fungere i lengden.

- Det ble annerledes da man kom hjem til hverdagen, sier hun og fortsetter:

- Siden det føltes rart og vanskelig allerede nå, så blir man usikker på hvordan det skal vare livet ut.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Spekulasjoner

25-åringen innrømmer videre at det var ubehagelig å dele nyheten om at de hadde gått hver til sitt.

- Det er klart det er vanskelig, for jeg er fortsatt forelsket i Cristian, sier hun åpenhjertig.

Tidlig i forholdet spekulerte flere på om det hele kun var et pr-stunt. Dette avkrefter Ellinor raskt.

- Dere ble ikke sammen for å vinne?

- Langt ifra. Det har vært ekte hele veien. Følelsene var og er ekte. Men det å være forelska er ikke alltid nok, understreker hun.

DETTE ER «LOVE ISLAND»: Realitykonseptet «Love Island» er helt nytt i Norge, og deltakerne sliter litt med å forklare reglene. Video: Marie Røssland Vis mer

Press fra utsiden

Cristian fortalte i likhet med Ellinor at det var vanskelig å få det til å fungere da de kom hjem fra Gran Canaria. Overgangen fra å ha levd oppå hverandre i flere uker, til å måtte pendle tre timer hver vei for å se hverandre, ble en stor belastning.

Cristian fortalte også om et vanskelig press fra utsiden, både om hvor perfekte de var for hverandre og om at folk beskrev dem som et «goals»-par.

- Jeg har fremdeles følelser for henne, men jeg prøver å ikke tenke så mye på det for å komme meg videre, sier han.

Brudd to uker etter finalen

Tidligere denne måneden kunne også Bruna og Nicklas avsløre at de hadde gått hver til sitt etter realityprogrammet.

Ikke alt gikk som de hadde sett for seg da de returnerte til Norge.

- Inne på villaen var man oppå hverandre hele tiden, og levde i en boble. Da vi kom hjem fikk vi ikke sett hverandre like mye, og vi fikk kanskje litt mer tid til å tenke. Vi skled fra hverandre, og mistet følelser rett og slett, sier Bruna til Se og Hør og legger til:

- Det var litt tungt, siden vi hadde blitt veldig glad i hverandre der inne.

I dag snakker ikke duoen sammen lenger.

- Vi har ikke noe kontakt i dag, utenom de arrangementene som arrangeres i forbindelse med «Love Island». Når vi treffes har vi en fin tone, men for min del er det enklere å ikke ha kontakt med ham, rent følelsesmessig, forklarer Bruna til Se og Hør.

Det har ikke lykkes Se og Hør å komme i kontakt med Nicklas Andre Nikolaisen.

LES OGSÅ: - Søker en donor med ekstremt godt utseende

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer