«Johnny og Johanna»:

Slik gikk det med «Johnny og Johanna»-skuespillerne

Det er gått 13 år siden den populære tenåringsseriens slutt. Dette gjør skuespillerne i dag.

«JOHNNY OG JOHANNA»: Michael Hansson og Maiken Riskild ble store stjerner etter at de spilte hovedrollene i NRK-serien «Johnny og Johanna». Nå er de gjenforent. Video: Ingebjørg Iversen. Reporter: Martine Johansen. Programledere: Kine Falch og Jonas Hammer. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I år er det 15 år siden NRK-serien «Johnny og Johanna» rullet over tv-skjermene. I serien fant foreldrene til de to hovedpersonene, Johnny og Johanna, kjærligheten - og gjennom tre sesonger, fra 2004 til 2006, fikk seerne følge deres liv som familie.

Tv-serien fikk raskt en stor fanskare, og også utenfor landets grenser fikk den oppmerksomhet. Serien ble blant annet solgt og vist i land som Sverige, Nederland, Tyskland og Bulgaria. Siden seriens slutt har skuespillerne gått forskjellige veier.

Dette gjør «Johnny og Johanna»-skuespillerne i dag.

Når Se og Hør møter de to hovedrolleinnehaverne i serien, Michael Hansson (28), som spilte Johnny i de to siste sesongene, og Maiken Kolle Riskild (27), som spilte Johanna, tar vi del i en gjenforening.

«JOHNNY OG JOHANNA»: Michael Hansson og Maiken Kolle Riskild var å se i hovedrollene i NRKs dramaserie «Johnny og Johanna». I dag lever de helt forskjellige liv, og har lagt skuespillerkarrieren på hylla. Foto: Martine Johansen/ Anne Liv Ekroll/ NRK
«JOHNNY OG JOHANNA»: Michael Hansson og Maiken Kolle Riskild var å se i hovedrollene i NRKs dramaserie «Johnny og Johanna». I dag lever de helt forskjellige liv, og har lagt skuespillerkarrieren på hylla. Foto: Martine Johansen/ Anne Liv Ekroll/ NRK Vis mer

De to tidligere skuespillerne har nemlig ikke har sett hverandre siden «Johnny og Johanna» tok slutt.

I NRKs dramaserie spilte de stesøsknene Johnny og Johanna, og lot seerne ta del i utfordringene som fulgte ved nettopp å leve i en moderne familie. I dag har derimot begge lagt skuespillerkarrieren på hylla og lever helt forskjellige liv.

DEN GANG DA: Her er Maiken Kolle Riskild og Michael Hansson avbildet i 2004. Mye har forandret seg siden den gang. Foto: Anne Liv Ekroll/NRK
DEN GANG DA: Her er Maiken Kolle Riskild og Michael Hansson avbildet i 2004. Mye har forandret seg siden den gang. Foto: Anne Liv Ekroll/NRK Vis mer

Johnny

Michael Hansson spilte rollen som Johnny fra han var 13 til 15 år, og overfor Se og Hør legger han ikke skjul på at han fikk mye oppmerksomhet på tidspunktet da serien gikk på tv - gjerne i form av telefonsamtaler fra ivrige jenter.

For mange ble Hansson raskt en «pikenes Jens» i seriens storhetstid.

Derfor er det kanskje ikke så rart at han kunne funnet på å bruke deltakelsen i NRK-serien som et sjekketriks. 28-åringen legger ikke skjul på at det nok har bidratt til en viss grad, men han velger å unngå og svare på om han faktisk har brukt rollen for å få damer.

STOR FORSKJELL: Siden tv-seriens slutt i 2006 har Michael Hansson utdannet seg, og lever i dag et liv utenfor rampelyset. Foto: Anne Liv Ekroll/NRK/ Martine Johansen
STOR FORSKJELL: Siden tv-seriens slutt i 2006 har Michael Hansson utdannet seg, og lever i dag et liv utenfor rampelyset. Foto: Anne Liv Ekroll/NRK/ Martine Johansen Vis mer

- Nei, jeg har ikke brukt det aktivt som et sjekketriks. I hvert fall ikke noe jeg er villig til å innrømme her. Med tiden har det blitt mer en fun fact, egentlig, sier Hansson, og legger til at enkelte kan synes han er mer sjarmerende hvis de har hatt et forhold til serien.

Etter at «Johnny og Johanna» tok slutt trakk Hansson seg helt unna rampelyset, og bestemte seg for å legge opp som skuespiller for godt. Gjennom store deler av ungdomsskolen hadde han drevet med tv-innspilling ved siden av skolen, men da han begynte på videregående måtte han ta et valg.

- Det var lett å kunne drive med «Johnny og Johanna» ved siden av ungdomsskolen fordi det ikke var absolutte krav om tilstedeværelse der - som det ble på videregående, sier 28-åringen, og legger til:

- Hvis jeg skulle engasjert meg i noe den gang måtte jeg ha droppet et år, og da havner du fort bakpå og blir ikke lenger en del av kullet ditt.

STORSJARMØR: Her er Michael Hansson avbildet i rollen som Johnny i tv-serien i 2006. Foto: Anne Liv Ekroll/NRK.
STORSJARMØR: Her er Michael Hansson avbildet i rollen som Johnny i tv-serien i 2006. Foto: Anne Liv Ekroll/NRK. Vis mer

Ikke noe «voldsomt talent»

Når 28-åringen ser tilbake på tv-serien i dag, mener han selv at han ikke har et «voldsomt talent», og innrømmer at det kanskje var like greit at han la karrieren bak seg.

I dag jobber Hansson i rådgivningsselskapet First House i Oslo, og har en master i finans fra Norges Handelshøyskole i Bergen. Hos First House jobber han med PR og kommunikasjon, og stortrives.

- Jeg føler virkelig at jeg har funnet noe jeg både passer til og noe jeg har muligheten til å vokse innenfor, og hvor man får mye energi. Jeg trives enormt, sier han.

STORTRIVES: Michael Hansson jobber i dag i rådgivningsselskapet First House. Foto: Martine Johansen
STORTRIVES: Michael Hansson jobber i dag i rådgivningsselskapet First House. Foto: Martine Johansen Vis mer

Når det kommer til kjærlighetslivet kan Hansson avsløre at han nylig er blitt singel etter å ha vært i et langvarig forhold. Ellers på fritiden gjør han ting han selv mener han ikke kan - som vinstudier og golf.

Saken fortsetter nedenfor.

Overveldende

28-åringen innrømmer at han ble svært overveldet da han fikk hovedrollen som Johnny. Han husker spesielt godt den første scenen som ble spilt inn, noe han beskriver som sitt første og beste minne fra «Johnny og Johanna».

- Det var tilfeldig at jeg fikk hovedrollen, så jeg gikk hele tiden og var litt redd for at de skulle trekke det tilbake. Så når første scenen var gjort tenkte jeg «ok, I sealed the deal», forteller han.

- Kjenner du deg igjen i Johnny?

- Johnny var 14 år, så jeg har forhåpentligvis litt andre interesser enn han i dag. Men ja, jeg kjenner meg litt igjen. Jeg tror både jeg har formet karakteren og den har formet meg. Vi spiller begge gitar, og ingen av oss kommer fra en A4-familie med mor, far, barn, hund og Volvo. Jeg tror imidlertid han var litt mer pappadalt, mens jeg var en mammadalt i oppveksten, sier han.

PIKENES JENS: Michael Hansson innrømmer at han formet karakteren Johnny like mye som den formet ham. Her er 28-åringen avbildet i tv-serien. Foto: Anne Liv Ekroll/ NRK
PIKENES JENS: Michael Hansson innrømmer at han formet karakteren Johnny like mye som den formet ham. Her er 28-åringen avbildet i tv-serien. Foto: Anne Liv Ekroll/ NRK Vis mer

- Ser du noen gang på serien?

- I den grad man ser tilbake på det, er det for å vise en kompis eller en ny kollega som ikke visste om det. Men, det betyr ikke at jeg er flau over det. I hvert fall ikke nå, men det har kanskje vært perioder i livet hvor det var mer nære og litt flauere å se seg selv. Nå har jeg såpass avstand til det at det egentlig er en morsom periode som jeg er stolt av at jeg har fått ta del i, avslutter 28-åringen.

BARNESTJERNER: Tidlig på 2000-tallet fikk flere barnestjerner sitt gjennombrudd. Nå har alle blitt voksne - kjenner du dem igjen? Musikk: Epidemic Sound. Bilder: NTB Scanpix / Instagram Vis mer

Johanna

Maiken Kolle Riskild fikk rollen i dramaserien som Johanna i en alder av 12 år. Hun hadde før dette vært å se i NRKs barne-tv-serie «UHU».

Til Se og Hør forteller 27-åringen at hun følte seg ferdig med skuespill etter «Johnny og Johanna» sin slutt i 2006. Dette var spesielt fordi hun da hadde vært mye borte fra skolen helt fra femteklasse på barneskolen til åttendeklasse på ungdomsskolen.

- Jeg følte at det hadde vært kjempegøy og at jeg hadde lært masse, men jeg trengte tid til å slappe av. Så bare dabbet det av. Men jeg har danset masse, så det ble på en måte den retningen jeg gikk i stedet, forteller Riskild.

ENDRET RETNING: Maiken Kolle Riskild spilte rollen som Johanna i NRK-serien. Etter tv-seriens slutt byttet hun ut skuespill til fordel for dans. Foto: Anne Liv Ekroll/NRK/ Martine Johansen
ENDRET RETNING: Maiken Kolle Riskild spilte rollen som Johanna i NRK-serien. Etter tv-seriens slutt byttet hun ut skuespill til fordel for dans. Foto: Anne Liv Ekroll/NRK/ Martine Johansen Vis mer

Helt unna rampelyset har hun derimot ikke vært. I 2014 dukket hun nemlig opp i musikkvideoen til Robin og Bugge, noe hun beskriver som en morsom opplevelse - til tross for at det var en litt annen dansestil enn det hun vanligvis holder på med.

Dans er nemlig både en hobby og lidenskap for 27-åringen, som både titt og ofte deler videoer av dansing på Instagram-profilen sin.

- Jeg har danset mest hipp hop, og jeg har vært to år i Paris hvor jeg bare danset. Jeg får så mye glede av å danse, og jeg føler meg så heldig som kan ha en slik hobby og lidenskap ved siden av jobben. Jeg tror jeg har byttet ut skuespill med dans, rett og slett, fortsetter Riskild.

UTDANNET SEG: I dag er Maiken Kolle Riskild ferdig utdannet og har både en bachelor og en mastergrad. Her avbildet i rollen som Johanna i tv-serien. Foto: Anne Liv Ekroll/ NRK
UTDANNET SEG: I dag er Maiken Kolle Riskild ferdig utdannet og har både en bachelor og en mastergrad. Her avbildet i rollen som Johanna i tv-serien. Foto: Anne Liv Ekroll/ NRK Vis mer

Riskild ble nettopp ferdig med en master i markedsføringsledelse, og fra før av har hun en bachelorgrad i kreativitet, innovasjon og forretningsutvikling fra Høyskolen Kristiania i Oslo. Nylig begynte 27-åringen i en ny jobb i et mediebyrå på Aker Brygge i Oslo.

- Det er kjempedeilig å være i jobb og å kunne ha ettermiddagene og helgene fri. Man kan ta seg en ferie uten dårlig samvittighet, forteller Riskild til Se og Hør.

Det er imidlertid ikke bare på jobbfronten at det går bra for den tidligere skuespilleren, også på kjærlighetsfronten lykkes hun. 27-åringen kan nemlig avsløre at hun har hatt kjæreste i tre år. Selv om hun er ordknapp om forholdet til sin utkårede, beskriver hun tilværelsen med kjæresten som «veldig koselig».

- Synes det er veldig rart

Da serien rullet over tv-skjermene var det nok mange fans som lurte på om Riskild noen gang var betatt av Hansson, men det var ikke tilfellet.

- Jeg må si at jeg holdt meg profesjonell gjennom hele serien. Jeg tror kanskje jeg fikk litt nok av alle de andre jentene som tok kontakt, svarer 27-åringen.

NY JOBB: Maiken Kolle Riskild forteller til Se og Hør at hun nylig begynte i en ny jobb i et mediebyrå på aker brygge i Oslo. Foto: Martine Johansen
NY JOBB: Maiken Kolle Riskild forteller til Se og Hør at hun nylig begynte i en ny jobb i et mediebyrå på aker brygge i Oslo. Foto: Martine Johansen Vis mer

På spørsmål om Riskild kunne tenke seg å ta opp skuespillerkarrieren igjen forteller hun at hun absolutt kunne vurdert det hvis det var snakk om en eventuell danserolle.

- En kjempefin opplevelse

Når hun i dag ser tilbake på sin storhetstid i rollen som Johanna, er det med blandede følelser.

- Jeg synes det er veldig rart. Det var et helt annet liv. Jeg tror at det ikke var flaut årene etter, men litt sånn når man har blitt tenåring, og ser tilbake på da man var 11/12 år gammel og bare: «Åh, nei». Men nå synes jeg det er koselig, og det var jo kjempefin opplevelse, sier Riskild, og legger til at hun heller ikke søker opp gamle episoder for å mimre tilbake til tv-seriens tid.

VELDIG RART: I dag synes Maiken Kolle Riskild det er veldig rart å se tilbake på tv-serien, og beskriver det som et helt annet liv. Foto: Anne Liv Ekroll/NRK
VELDIG RART: I dag synes Maiken Kolle Riskild det er veldig rart å se tilbake på tv-serien, og beskriver det som et helt annet liv. Foto: Anne Liv Ekroll/NRK Vis mer

- Hva er ditt beste minne?

- Det må nok være avslutningsfesten. Vi fikk tildelt bøker hvor alle hadde skrevet til hverandre, også tok de masse polaroidbilder for å blant annet sjekke at håret var riktig i hver scene, og de bildene tok de med i boken, svarer 27-åringen.

Slik har det gått med noen av de andre skuespillerne i den velkjente NRK-serien:

CHRISTIAN: Alexander Langset var 14 år gammel da han var med i tv-serien, og forteller til Se og Hør at han kjente seg igjen i rollen som Christian. Foto: Anne Liv Ekroll/NRK/Privat
CHRISTIAN: Alexander Langset var 14 år gammel da han var med i tv-serien, og forteller til Se og Hør at han kjente seg igjen i rollen som Christian. Foto: Anne Liv Ekroll/NRK/Privat Vis mer
KONRAD: Mikkel Dahr Nygaard gikk på ungdomsskolen på tidspunktet tv-serien ble spilt inn. Han forteller til Se og Hør at han ikke kjente seg igjen i rollen, spesielt med tanke på at Konrad var en bølle. Foto: Anne Liv Ekroll/NRK/Privat
KONRAD: Mikkel Dahr Nygaard gikk på ungdomsskolen på tidspunktet tv-serien ble spilt inn. Han forteller til Se og Hør at han ikke kjente seg igjen i rollen, spesielt med tanke på at Konrad var en bølle. Foto: Anne Liv Ekroll/NRK/Privat Vis mer
REKA: Annette Roth har drevet med revy siden seriens slutt, men ikke noe skuespill utover det. Foto: Anne Liv Ekroll/NRK/Privat
REKA: Annette Roth har drevet med revy siden seriens slutt, men ikke noe skuespill utover det. Foto: Anne Liv Ekroll/NRK/Privat Vis mer

LES OGSÅ: Forsvant fra rampelyset: - Jeg er gammel og feit

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer