«Jakten på kjærligheten»:

Slik gikk det med «Jakten»-paret

- Tenk at det skulle ende så bra?

TRAFF BLINK: Jørgen Heen Brovold falt pladask for Sofie Magnussen. Nå har de tatt forholdet et steg videre. Foto: TV 2
TRAFF BLINK: Jørgen Heen Brovold falt pladask for Sofie Magnussen. Nå har de tatt forholdet et steg videre. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

I idylliske omgivelser i Isfjorden finner vi gården til sauebonden Jørgen Heen Brovold (31). Under fjorårets sesong av «Jakten på kjærligheten» åpnet han dørene - og hjertet sitt - for frierne som gjerne ville se om gårdslivet (og Jørgen) var noe for dem.

Fire friere flyttet inn på gården, og det tok ikke lang tid før Jørgen falt pladask for Sofie Magnussen (28). De varme følelsene skulle fort vise seg å være gjensidige, og i programmets siste episode kom det frem at de valgte å satse videre på hverandre.

Men hvordan gikk det egentlig med turtelduene etter innspillingen?

FØRSTE KYSS: Årets første «Jakten»-kyss er her. Video: Rød Løper / TV 2 Vis mer

Tok forholdet et steg videre

Ett år har gått siden TV-teamet forlot dem. Trærne som omringer gården begynner sakte, men sikkert, å fylles med varme høstfarger. Ute løper lammene som kom i vår.

Den enslige kaffekoppen på kjøkkenbenken har fått en make, og gårdsarbeidet blir ikke utført alene lenger.

- Det stemmer, jeg har flyttet inn. Det er veldig hyggelig at vi nå kan kalle oss samboere. Overgangen fra kjærester til samboere har også vært ganske overkommelig, for å være ærlig. Det var mye pendling i starten av forholdet vårt, og etter hvert ble det bare naturlig at jeg flyttet inn på gården sammen med Jørgen, kan en forelsket Sofie fortelle.

Jørgen, på sin side, smiler fra øre til øre når han forteller den hyggelige nyheten om at kjæresten nå er fast inventar på gården hans.

- Ting er kjempebra! Det at «Jakten»-deltakelsen har endt i noe sånt - og at det fortsatt går bra - nei, man drømmer jo om det og jeg er utrolig takknemlig for at det ble sånn, innrømmer han.

SENDT HJEM: Allerede i andre episode måtte «Jakten»-bonden Martin Amundrød sende hjem to håpefulle friere. Reporter: Thea Hope. Video: Nora Skavhaug/ Rød Løper, TV 2 Vis mer

- Prioriterer hverandre

Sofie har rukket å etablere seg i Isfjorden. Hun har fast jobb i et regnskapsbyrå, og hjelper flittig til på gården når hun er ferdig for dagen. Jørgen bruker nesten all sin tid på gården - samt i hjemmetjenesten. Begge deler er nesten like viktig for ham å holde på med.

- Men vi er også flink til å bruke tid med og på hverandre. Sofie har også vært gull å ha her - av flere årsaker. Hun er utrolig flink til å hjelpe til på gården. Hun er sjeldent god med dyrene mine, og oppriktig interessert i hvordan gårdsdriften fungerer.

ROMANSE: Linni Meister og Morten Rognstad kliner til på direkten etter å ha vunnet prisen for årets romanse under Reality Awards 2022. Video: Dagbladet TV / Rød Løper Vis mer

Han smiler mot kjæresten og sier;

- Det er noe jeg virkelig setter pris på.

- Ingen ble overrasket

Det er et stykke fra Sofies hjemby til gården som ligger i Møre og Romsdal. Likevel kom ikke nyheten om at hun ville flytte på seg som et sjokk for de nærmeste.

- Nei, egentlig ikke. Jeg tror faktisk ikke det var noen som ble overrasket da jeg sa at jeg skulle flytte inn til Jørgen.

TV-DATER: En av årets friere i «Jakten på kjærligheten» har prøvd å finne kjærligheten i et annet datingprogram tidligere. Video: Rød Løper Vis mer

Hun fortsetter:

- Vi har tatt det steg for steg. Vi brukte litt tid på å bli ordentlig kjent med hverandre etter at vi kom ut av den «Jakten»-boblen. Det tror jeg har styrket oss som par, og vi har rukket å bli tryggere på hvem vi er innad i vår relasjon før vi flyttet sammen.

- «Jakten»-boblen?

- Ja, man havner jo inn i den. Det tror jeg er uunngåelig for alle som medvirker i programmet. Og så er det jo noe eget med å bli kjent med hverandre på privaten samtidig programmet ruller og går på TV, svarer paret lattermildt.

«Jakten på kjærligheten»-paret giftet seg lørdag 17.06.2023. Video: Svend Åge Madsen Vis mer

Jørgen legger til at de var blitt et kjærestepar da programmet ble vist på skjermen, noe som både var utfordrende og spennende for duoen.

- Vi måtte holde forholdet vårt litt skjult for «alle» føltes det ut som. Da måtte vi snike oss rundt på tunet, gjemme biler og luske rundt for å ikke avsløre oss. Det var spennende, men vi er veldig glad for at det ikke er sånn lenger.

Kommer med råd til årets deltakere

De har vært på begge sider av bordet. Sofie som frier. Jørgen som bonde. De forteller at de begge har ulike opplevelser og erfaringer med det å skulle date på TV, men at de sammen har lært seg hvilke styrker de kan spille på - som en enhet.

- Ja, jeg hadde det jo litt «luksus» kan man si. Damene kom jo til meg! Men som bonde har man litt andre ting å ta hensyn til, det er en del vanskelige valg som må tas og det er ikke noe hyggelig å skulle såre noen.

KLEINT: «Jakten på kjærligheten» er i gang, og bonde Martin gruer seg spesielt til å se én ting på tv. Reporter: Thea Hope. Video: Nora Skavhaug/Rød Løper og TV 2 Vis mer

Jørgen tar en kort kunstpause før han forteller at det ganske tidlig ble klart for han at det var Sofie han hadde lyst til å satse på en fremtid sammen med. Det var ikke bare-bare å holde hemmelig for de andre.

- Nei, det er mye følelser involvert hele veien, og mye man må tenke på. Jeg var nok litt vanskelig å lese da det sto på, men så er det jo en kunst i det å skulle opptre naturlig i en unaturlig setting.

- For meg var det litt vanskelig at det skulle være så offentlig. I startfasen av en relasjon er man jo gjerne litt privat. Det er jo en del ting man ikke deler med andre, så jeg syntes det var litt krevende å være ærlig å åpen foran kamera på enkelte ting, innrømmer Sofie.

FØRSTE DATE: Ungkar Amadou Secka tar med seg Sara Berge Holmberg på date i «Ungkaren», og det kan først se ut som vi skal få sesongens første kyss. Reporter: Kine Falch. Video: Celina Morken / TV Norge Vis mer

Til årets «Jakten»-friere, har hun likevel et råd:

- Forsøk å holde hodet kaldt og stol på deg selv. Går det bra, er det ingenting som er bedre. Skulle det ikke gå bra, er det ikke verdens undergang det heller.

LES OGSÅ: Bryter tausheten: - Alvorlig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer