«Jackass»:

Slik gikk det med «Jackass»-gutta

20 år er gått siden Johnny Knoxville og resten av gutta sjokkerte TV-seerne for første gang.

DEN GANG DA: Johnny Knoxville (midten) sammen med Steve-O (t.v.) og Ehren McGhehey på verdenspremieren av «Jackass: Number Two» i Hollywood i 2006. Foto: Reuters/ NTB scanpix
DEN GANG DA: Johnny Knoxville (midten) sammen med Steve-O (t.v.) og Ehren McGhehey på verdenspremieren av «Jackass: Number Two» i Hollywood i 2006. Foto: Reuters/ NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Hi, I'm Johnny Knoxville and welcome to Jackass». Frasen har blitt sagt hundrevis av ganger som introduksjon til den spinnville humorserien «Jackass». Serien gikk på MTV fra 2000 til 2002, og følger en gjeng profesjonelle stuntmenn og ekstremsportutøvere.

Senere fulgte også flere filmer, og denne høsten er det ti år siden den tredje og foreløpig siste filmen i rekka, «Jackass 3D», tok verden med storm med sjokkerende ablegøyer og elleville innslag - som ofte endte med brukne bein, hjernerystelse og testikler i klem.

Det er nå, til fansens store glede, bekreftet at det kommer en fjerde «Jackass»-film i løpet av høsten 2021, ifølge blant andre Daily Mail.

VILLE: Gutta fra «Jackass» er kjent for sine elleville stunts. Her med en gigantisk slange. Foto: NTB Scanpix
VILLE: Gutta fra «Jackass» er kjent for sine elleville stunts. Her med en gigantisk slange. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det er trolig få som har utsatt seg for så mye unødvendig skade som gjengen fra «Jackass». Det er derimot svært få som har utløst så mye latter på andres bekostning, og gutta klarte i en årrekke å skape humor av de farligste og villeste ting.

Det har imidlertid ikke vært uten konsekvenser. Våghalsene i gjengen har vært gjennom litt av hvert, og har opp gjennom åra sett seg nødt til å takle en rekke nedturer - inkludert både rehab og dødsfall. Nedenfor kan du lese om hvordan det har gått med «Jackass»-gjengen.

EKSPLOSJON: Det er ikke bare dyr de leker seg med. Her kjører de gjennom en eksplosjon med handlevogn. Foto: NTB Scanpix
EKSPLOSJON: Det er ikke bare dyr de leker seg med. Her kjører de gjennom en eksplosjon med handlevogn. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Steve-O

Gruppas løse kanon, Stephen Glover (46) eller Steve-O, er trolig den av gutta som er mest villig til å gjøre alt for latter - til tross for skadene som følger. I løpet av «Jackass»-åra var Steve-O kjent som en villmann, og var som regel involvert i de mest bisarre stuntene.

MISTET TANN: En tann mindre er bare noe av skadene Steve-O har pådratt seg gjennom åra. Foto: NTB Scanpix
MISTET TANN: En tann mindre er bare noe av skadene Steve-O har pådratt seg gjennom åra. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Fiskekrok gjennom kinnet, sniffing av wasabi og oppskyting av en utdo full av avføring er bare noen av tingene han har gjort, til stor glede for publikum.

- Jeg brukte mye kokain. Det var ikke en stor greie sammenlignet med det jeg gjorde med nesa mi regelmessig. Det gjorde ikke så vondt som jeg trodde det skulle gjøre. Det lønnet seg til slutt fordi jeg spydde, har han tidligere sagt til Rolling Stone, der han refererte til wasabi-sniffingen.

Nylig var han nok en gang å se i internasjonal presse, etter at han teipet seg fast til en gigantisk reklameplakat. Det skal han ha gjort for å promotere sin nye komediespesial «Gnarly».

Spøken gikk imidlertid noe galt, og politi og brannvesen måtte hjelpe 46-åringen med å komme seg løs etter 90 minutter. Det skriver blant andre CBS Los Angeles.

- Det ble brukt mange ressurser på det, sier Brian Bixler ved politiet i Los Angeles.

TEIPET FAST: Steve-Os siste stunt gikk ikke etter planen. Video: Newsflare / NTB Scanpix Vis mer

Ifølge CBS Los Angeles rykket det totalt ut 21 betjenter fra politi og brannvesen, og Steve-O kom seg nokså helskinnet og trygt ned igjen.

Siden «Jackass 3D» ble gitt ut har 46-åringen blant annet jobbet som standupkomiker, skrevet en selvbiografi og laget en YouTube-kanal, der han har 5,5 millioner abonnenter.

Han har imidlertid ikke alltid klart å holde seg i skinnet, og har flere ganger vært i trøbbel med loven. Rus- og alkoholproblemer har vært en gjenganger, i tillegg til at han har bipolar lidelse.

IGLE: I den andre filmen festet Steve-O en blodigle på øyet. Foto: NTB Scanpix
IGLE: I den andre filmen festet Steve-O en blodigle på øyet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I 2015 ble han også dømt til 30 dager i fengsel, etter at han tente på fyrverkeri og plasserte en oppblåsbar hval i SeaWorld. Hendelsen skal han ha gjort for å protestere mot parkens dyrevelferd.

- Med tanke på at jeg har blitt en edru, hundeadopterende veganer, må jeg si at jeg er klar for å havne i fengsel. Ikke bare fordi det vil rette oppmerksomhet mot spekkhoggerne i fangenskap, men også fordi det er fint å la folk vite at jeg ikke har mista ferdighetene mine. Hva kan jeg si, jeg er en jackass, sa han den gang, ifølge LA Times.

9. mars 2018 kunne Steve-O markere 10 år som edru. Samme året forlovet han seg med stylist og designer Lux Wrigt (32).

Johnny Knoxville

Som lederen av gruppa er Johnny Knoxville (49), hvis fulle navn er Philip John Clapp, kanskje seriens mest kjente ansikt utad. Han er også den som trolig har lettest for å gjennomføre noen av de villeste stuntene, og er tilsynelatende ikke redd for noe.

Et av hans mest populære innslag er det såkalte «Penis-Breaking Motorcycle Backflip», der han som tittelen tilsier; brekker penisen under en baklengs salto på motorsykkel. Fansen har også lagt sin elsk på hans mange stunt med okser, som skal være noe av det han selv liker best.

MANN MOT OKSE: Johnny Knoxville er ofte å se i ringen mot en okse, noe som tilsynelatende skal være noe av det han liker best. Foto: NTB Scanpix
MANN MOT OKSE: Johnny Knoxville er ofte å se i ringen mot en okse, noe som tilsynelatende skal være noe av det han liker best. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det er noe med okser som Knoxville ikke får nok av. Han elsker det. Han smiler og ler. Det er som et monster som er ekte, og som virkelig vil drepe deg, har Dave England, medlem av gjengen, tidligere uttalt til Rolling Stone.

De siste åra har han blant annet vært å se i «Bad Grandpa», som er en spin-off fra «Jackass», der Knoxville spiller den løsslupne bestefaren Irving Zisman. I tillegg har han vært å se i en rekke gjesteroller, samt lånt ut stemmen sin i «Teenage Mutant Ninja Turtles»-filmen fra 2014.

BESTEFAR: Rollen som Irving Zisman har blitt en favoritt blant fansen. Foto: NTB Scanpix
BESTEFAR: Rollen som Irving Zisman har blitt en favoritt blant fansen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
BITT: I den første filmen lot han en alligatorunge bite han i brystvorta. Foto: NTB Scanpix
BITT: I den første filmen lot han en alligatorunge bite han i brystvorta. Foto: NTB Scanpix Vis mer

At han har roet seg noe de siste åra kan skyldes at han nå er trebarnsfar. Han har nemlig barna Madison (24), Rocko Akira (10) og Arlo Clapp (8). Madison fikk han med sin første kone, Melanie Lynn Clapp. Paret skilte seg i 2008, etter et 13 år langt ekteskap. I 2010 giftet Knoxville seg med Naomi Nelson, som han deler de to yngste barna med.

Bam Margera

Den tidligere stuntmannen og skateboarderen Bam Margera (40), har trolig stått for noen av de mest latterfremkallende innslagene i serien og filmene. Han var nemlig et mareritt av en sønn, som gjerne plaget foreldrene Phil og April.

MARERITT: Bam Margera var spesielt kjent for å plage foreldrene, Phil og April. Her er familien avbildet i 2010. Foto: NTB Scanpix
MARERITT: Bam Margera var spesielt kjent for å plage foreldrene, Phil og April. Her er familien avbildet i 2010. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Med et kamera i hånden har han stormet inn og revet klærne av faren mens han sitter på do, plassert fyrverkeri i farens bil og hentet inn en levende alligator på kjøkkenet. Sistnevnte fikk mora til å banne for første gang. Slike innslag gjorde at han etter hvert fikk et eget MTV-program, kalt «Viva la Bam».

SLANGE: Gutta i «Jackass» har ikke vært fremmed for å leke seg med farlige dyr. Her er Bam Margera låst inn i en henger sammen med en slange. Foto: NTB Scanpix
SLANGE: Gutta i «Jackass» har ikke vært fremmed for å leke seg med farlige dyr. Her er Bam Margera låst inn i en henger sammen med en slange. Foto: NTB Scanpix Vis mer

40-åringen har hatt store problemer med alkohol i flere år, og har vært innlagt på avrusning hele fem ganger for misbruket sitt. Misbruket er noe som skal ha forverret seg etter at et av nøkkelmedlemmene i «Jackass»-ensemblet, Ryan Dunn, døde.

Stjerna har vært gift med Nicole Boyd Margera, også kalt Nikki, siden 2013. I 2017 fikk de sønnen Phoenix Wolf.

Ryan Dunn

Som nevnt innledningsvis har den gærne gjengen vært truffet av flere tragiske nyheter, deriblant den knusende nyheten om Ryan Dunns dødsfall. Han ble 34 år gammel.

DØD: Ryan Dunn døde i en bilulykke i 2011. Her er han avbildet med Dave England, Spike Jonze og Bam Margera i 2010. Foto: NTB Scanpix
DØD: Ryan Dunn døde i en bilulykke i 2011. Her er han avbildet med Dave England, Spike Jonze og Bam Margera i 2010. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Komikeren og stuntmannen var en av hovedmedlemmene i gjengen, og han spilte en stor rolle i alle de elleville stuntene. Av og til kunne man se Dunn si ja til å gjennomføre de stuntene til og med Steve-O nektet å gjøre.

Blant annet har han puttet en lekebil i rektum.

- Vi dro til to forskjellige legekontor for å få røntgenbildet. Det ene ble ikke så bra. Så gikk vi til et annet sted, og det ble helt gull, har Knoxville tidligere uttalt om det famøse røntgenbildet til Rolling Stone.

LEKEBIL: Et av Ryan Dunns mest kjente stunt var da han puttet en lekebil inn i rektum. Foto: NTB Scanpix
LEKEBIL: Et av Ryan Dunns mest kjente stunt var da han puttet en lekebil inn i rektum. Foto: NTB Scanpix Vis mer

20. juni 2011 døde Dunn og Zachary Hartwell, en produksjonsassistent på den andre «Jackass»-filmen, etter at førstnevnte mistet kontrollen over bilen, krasjet inn i et tre og bilen brast i flammer.

I obduksjonsrapporten kom det fram at Dunn hadde alkohol i blodet, og lå over promillegrensa for lovlig kjøring, ifølge The Guardian.

Dunn etterlot seg kjæresten Angie Cuturic, som han hadde vært i et forhold med fra 2002 og fram til sin død.

Chris Pontius

Våghalsen Chris Pontius (46) har vært med i gjengen helt siden første episode så dagens lys, og har definitivt fått sin del av blåmerker og skader.

Han er imidlertid kanskje best kjent for sitt alias «Party Boy», og han har flere ganger laget innslag der han danser, stripper eller gjør stunts i trange tangatruser.

PARTY BOY: Pontius var som regel å se på denne måten, med minimalt av klær på kroppen. Her er han avbildet med Steve-O. Foto: NTB Scanpix
PARTY BOY: Pontius var som regel å se på denne måten, med minimalt av klær på kroppen. Her er han avbildet med Steve-O. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter siste «Jackass»-film ble sluppet har Pontius medvirket i flere andre tv-serier og filmer. Blant annet har han vært å se i Netflix-komedien «Game Over, Man!».

I 2004 giftet han seg med Claire Nolan, før de skilte lag i 2013. Senere har han gått inn i et forhold med Mae, hvis etternavn foreløpig er ukjent, og i desember i fjor kunne paret ønske sønnen Axe velkommen til verden, ifølge Live Rampup.

ZULU AWARDS: Den danske «Date mig nøgen»-programlederen Ibi Støving delte ut pris uten en tråd under torsdagens Zulu Awards. Video: Rød Løper Vis mer

Dave England

Dave England (50) er en tidligere profesjonell snowboarder som, i likhet med enkelte av de andre gutta, har gått over til å bli våghals i stedet.

Han er aller best kjent for å gjøre stunt som involverer avføring, da han har en spesiell «gave» der han kan bæsje nærmest på kommando og på de mest bisarre stedene.

«Jackass»-fansen har spesielt lagt sin elsk på innslagene der han setter seg ned og gjør «nummer to» i en butikk.

View this post on Instagram

The old me

A post shared by Dave England (@daveengland) on

Da Johnny Knoxville gjestet «The Daily Show with Jon Stewart» fortalte han at England kun har én testikkel som følge av en snowboard-ulykke. Det var noe gruppa senere beviste i et innslag i den andre «Jackass»-filmen, der England fester en blodigle til skrotum, ifølge Cinema Blend.

Ulykka har imidlertid ikke gått utover 50-åringens evne til å få barn. Han har nemlig de fire barna, Roan, Ruby, Clyde og Van Alexander, sammen med kona, Johanna England.

LURES TRILL RUNDT: I den nye NRK-serien «HAIK» lurer Astrid S noen av sine aller største fans. Video: NRK / Rød Løper Vis mer

Wee-Man

- Wee-Man er magisk. Når han er på skjermen er alt magisk. Han kan gjøre hva han vil. Jeg er helt sikker på at han kunne drept noen foran politiet, og politiet ville sagt «åh, kult. Bra jobbet, Wee-Man!»

Slik beskrives den profesjonelle skateboarderen Wee-Man (47), eller Jason Acuña, av Dave England. Hos fansen er han også en stor favoritt, og mye av grunnen til det skal være hans kortvoksthet. Han har nemlig stort sett vært å se i innslag sammen med Preston Lacy, som kan sies å være av en litt annen størrelse.

JAGET: Et av duoens kjennetegn er å jage hverandre nedover gata. Foto: NTB Scanpix
JAGET: Et av duoens kjennetegn er å jage hverandre nedover gata. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Grunnet hans lavere høyde blir han ofte satt til å gjøre ting de andre ikke får gjort, og han har blant annet blitt brukt som bowlingkule. Et av hans kjennetegn kan sies å være et spark i eget hode.

I en årrekke har det versert rykter om at 47-åringen døde etter et stunt, der han skal ha satt seg fast inne i en vaskemaskin. Ryktene stemmer imidlertid ikke, og Wee-Man lever det ville liv den dag i dag.

I 2012 var han å se i julefilmen «Elf-Man», og i 2014 var han å se i filmen «Behaving Badly» sammen med Selena Gomez. I senere tid har han også beveget seg inn i restaurantbransjen, og driver i dag Chronic Tacos-kjeden som investor, ifølge Cinema Blend.

Når det gjelder privatlivet holder han kortene tett til brystet, og det er ikke kjent om han har kone eller barn.

Preston Lacy

Som andre halvdel av den populære duoen Wee-Man og Preston, finner vi Preston Lacy (51). Han er stuntmann, men er i tillegg kjent for å ha skrevet flere av de minnerike sketsjene som «Jackass»-gutta har gjennomført.

DUO: Preston Lacy er ofte å se sammen med Wee-Man. Foto: NTB Scanpix
DUO: Preston Lacy er ofte å se sammen med Wee-Man. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Han selv er imidlertid kanskje best kjent for sine heftige raseriutbrudd, spesielt når de andre i gjengen ler av ham.

I motsetning til de andre medlemmene har ikke Lacy dukket opp i stort annet enn «Jackass», annet enn en liten gjesterolle i ulike serier. I tiden etter den siste filmen har 50-åringen fokusert på stand up-komedie, der han har turnert rundt på festivaler og klubber, ifølge Cinema Blend.

Ehren McGhehey

Ehren McGhehey (43), ofte omtalt ved kallenavnet «Danger Ehren», er en av våghalsene som er mest kjent for å bli skadet og miste tennene nokså regelmessig.

TANNLØS: Ehren McGhehey er ofte å se slik som dette, altså med en manglende fortann. Foto: NTB Scanpix
TANNLØS: Ehren McGhehey er ofte å se slik som dette, altså med en manglende fortann. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Han er også ofte utpekt som et offer for resten av gjengen, og befinner seg ofte i situasjoner der de andre rotter seg sammen mot ham.

Spesielt kjent er spøken der McGhehey får limt på kjønnshår i ansiktet, i forbindelse med at han skulle spille en taxipassasjer som var terrorist.

Etter «Jackass 3D» har han medvirket i flere tv-serien, deriblant «Ridiculousness», samt jobbet som stuntmann for filmen «All Hell Breaks Loose» fra 2016. McGhehey er tilsynelatende singel, og har ingen barn.

LES OGSÅ: Ekskona får halve formuen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer