Edward Schultheiss:

Slik gikk det med «Himmelblå»-Kim

Ny karriere og kjærlighetsbrudd.

ÅTTE ÅR SIDEN: Skuespiller Edward Schultheiss ble for alvor kjent da han spilte rollen som Kim, Marits (spilt av Line Verndal) bestevenn og fiktive ektemann. Bildet er tatt i 2010. Foto: NRK
ÅTTE ÅR SIDEN: Skuespiller Edward Schultheiss ble for alvor kjent da han spilte rollen som Kim, Marits (spilt av Line Verndal) bestevenn og fiktive ektemann. Bildet er tatt i 2010. Foto: NRK Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Fra 2008 til 2010 var skuespiller Edward Schultheiss (41) på alles lepper i rollen som Kim i NRK-serien «Himmelblå».

I tiden etter har han vært å se i blant annet julekalenderen «Julekongen» og i komedien «Jakten på Berlusconi», men ellers har det vært relativt stille rundt 41-åringen.

I et nytt intervju med VG forteller skuespilleren at han har valgt å gå en annen karrierevei. De siste årene har han studert ambulansefag og vært lærling ved Smestad ambulansestasjon.

Gjenkjent av pasienter

Det har imidlertid ikke vært helt uproblematisk å kombinere de to forskjellige yrkene.

- Jeg har forresten opplevd et par ganger at pasienter har kviknet til litt idet de har kjent meg igjen. Men det omvendte hendte også en gang: Vi kom til en pasient som hadde falt, da han så meg smalnet øynene, også spurte han: «Hva faen, dette var noe tull»., sier Schultheiss til avisen, og utdyper:

- Da bare trakk jeg meg rolig ut på gangen og kollegaen min tok over. Det er ikke så ofte jeg blir kjent igjen lenger, altså.

På tross av sitt nye yrke, har han ikke lagt skuespillerkarrieren på hylla, og i sommer er han aktuell i filmen «Vann over ild».

Saken fortsetter nedenfor.

MOTSPILLERE: Edward Schultheiss og Line Verndal spilte bestevenner i «Himmelblå» på NRK. Foto: NRK
MOTSPILLERE: Edward Schultheiss og Line Verndal spilte bestevenner i «Himmelblå» på NRK. Foto: NRK Vis mer

Samlivsbrudd

Siden «Himmelblå»-suksessen har det også skjedd flere ting i Edwards private liv. Han og Silje Waldenstrøm har gått hver til sitt.

De har barna Julia (12) og David (7) sammen.

- Nå har jeg barna annenhver helg, og det er alltid veldig fint. Ekskona er verdens beste mamma, og vi samarbeider godt. Når barna ønsker det reiser jeg til dem og bor i huset i Telemark. Men det er tøft å forlate dem søndag kveld, så det blir noen tårer i bilen på veien hjem, sier han til VG.

For åtte år siden flyttet familien nemlig til Lunde i Telemark, der han drev en lokal pølsekiosk i en liten periode.

- Jeg fikk tilbud om en NRK-jobb i Oslo, og den jobben kunne jeg ikke si nei til. Det lar seg ikke kombinere på den måten jeg hadde trodd og håpet på det skulle. Jeg skulle gjerne ha drevet kiosken videre, men kan dessverre ikke være på to steder samtidig, sa Schultheiss til Varden i 2011, ifølge Drammens Tidende.

Storsuksess

«Himmelblå» var basert på den engelske TV-suksessen «Two Thousand Acres of Sky», og hadde i snitt nærmere én million seere.

Etter at «Himmelblå» ble avsluttet etter tre sesonger i 2010, fortalte Schultheiss at han var redd for å bare bli forbundet med rollen som Kim.

- Jeg er redd for å få «Kim-stempelet», og at bransjen skal forbinde meg for mye med ham i forhold til roller. Når man spiller en rolle over så lang tid er det lett å bli forbundet med den rollefiguren, sa han til Dagbladet.

41-åringen har imidlertid spilt flere roller før NRK-suksessen. I 2002 spilte han i filmen «Folk flest bor i Kina», året etter spilte han i «Buddy» og i 2006 spilte han i filmen «Sønner».

I tillegg har han lang fartstid som standup-komiker, selv om det aldri var drømmejobben hans:

- Det er skuespiller jeg alltid har hatt lyst til å være. Jeg har egentlig aldri hatt lyst til å være komiker, men jeg jobba jo med det i nesten åtte år. Det var kult og gøy det òg, da, men det er skuespiller jeg vil være, har han tidligere sagt til Se og Hør.

LES OGSÅ: Kunne ikke snakke med kjæresten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer