«Grey's Anatomy»:

Slik gikk det med «Grey's Anatomy»-stjernene

Tung depresjon, livsstilsblogging og hjernesvulst. Etter å ha blitt skrevet ut av tv-serien har«Grey's Anatomy»-stjernene gått ulike veier.

POPULÆR SERIE: «Grey's Anatomy» har vært å se på norske tv-skjermer siden 2006. Denne uken hadde den 14. sesongen premiere på amerikansk tv. Foto: TOUCHSTONE TELEVISION / NTB scanpix
POPULÆR SERIE: «Grey's Anatomy» har vært å se på norske tv-skjermer siden 2006. Denne uken hadde den 14. sesongen premiere på amerikansk tv. Foto: TOUCHSTONE TELEVISION / NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Forrige uke hadde den14. sesongen av tv-serien «Grey's Anatomy» premiere i USA. Sykehusserien har rullet over tv-skjermen siden 2005, og har i flere sesonger vært ABCs mest sette tv-serie.

I ekte sykehusånd er serien, som har vært fast inventar på TV 2s tirsdagssendinger siden 2006, spekket med høydramatiske ulykker, bisarre personskader, kjærlighetsrelasjoner og personlig drama mellom karakterene.

  • NB! Saken inneholder spoilere om handlingen i tv-serien!

Utallige turnus- og overleger er skrevet inn i serien, men enda flere har i årenes løp forsvunnet på brutale måter. Mens flere av skuespillerne hadde legerollen som sitt gjennombrudd, og har vært å se i store film- og tv-prosjekter siden, har andre valgt å gå helt andre veier.

Hva skjedde egentlig med skuespillerne fra Seattle Grace, seinere kjent som Grey Sloan Memorial Hospital?

Ble livsstilsblogger

Katherine Heigl (38), som spilte legen Izzy Stevens fra 2005 til 2010, rømte i serien etter å overlevd en hjernesvulst, for deretter å bli dumpet av sin ektemann Alex Karev, spilt av Justin Chambers (47).

I virkeligheten forlot skuespilleren settet før kontrakten egentlig hadde gått ut, for å tilbringe mer tid sammen med sin familie. Fra sitt hjemsted i fjellene i Utah driver Heigl livsstilsbloggen «thoseheavenlydays», og har i tillegg sitt eget dyrevernsfond.

Saken fortsetter nedenfor.

Til tross for at skuespilleren har fokusert på et tilbaketrukket liv med familien, har Heigl vært å se i en rekke mer eller mindre suksessrike filmer. Blant annet «Knocked Up» (2007), og «Life As We Know It» (2010), i tillegg til tv-seriene «State of Affairs» (2014–15) og «Doubt» (2017).

Turnerer med ektemannen

Lexie Grey, spilt av Chyler Leigh (35), dukket opp i seriens fjerde sesong som hovedpersonen Meredith Greys (Ellen Pompeo) hittil ukjente halvsøster.

Hun måtte bøte med livet i en dramatisk flystyrt etter fire sesonger, sammen med sin nye kjæreste, Mark «McSteamy» Sloan. Kjekkasen, spilt av Eric Dane (44), hadde på sin side sjarmert sine legekolleger siden seriens andre sesong i 2006.

Chyler «Lexie» Leigh er også artist, og har brukt våren og sommeren til å turnere USA og Europa med sin ektemann Nathan West i bandet East of Eli. Tv-kjæresten Eric «McSteamy» Dane har på sin side vært nødt til å ta en pause i innspillingen av sin tv-serie «The Last Ship» denne våren, grunnet en tung depresjon.

Saken fortsetter nedenfor.

I et intervju med Today forklarte Dane i sommer at han også skal ha slitt med depresjoner tidligere. Denne gangen hadde imidlertid depresjonen ført til at han ikke klarte å stå opp av senga om morgenen, og han måtte få medisinsk hjelp for å få bukt med sykdommen.

Dane skal nå ha gjenopptatt produksjonen av tv-serien som vises på kanalen TNT.

Tilbake på TV

SLITT MED DEPRESJON: Eric Dane skal ha slitt med depresjon den siste tiden, men skal nå på nytt være i gang med innspillingene av tv-serien «The Last Ship». Foto: NTB Scanpix.
SLITT MED DEPRESJON: Eric Dane skal ha slitt med depresjon den siste tiden, men skal nå på nytt være i gang med innspillingene av tv-serien «The Last Ship». Foto: NTB Scanpix. Vis mer

En annen kjekkas som nylig sjekket ut av serien, er skuespiller Patrick Dempsey (51). Han har spilt Meredith Greys utkårede Derek «McDreamy» Sheperd i hele ti år, inntil hjernekirurgen han spilte mistet livet i en bilulykke.

Dempsey rakk innimellom opptakene av sykehusserien å spille inn flere filmer, deriblant «Made of Honor» (2008) og «Transformers 3» (2011). Siden han offisielt takket for seg i «Grey's Anatomy» har han imidlertid holdt seg unna tv-skjermen.

I august avslørte han at han planlegger å returnere til tv-skjermen, som hovedpersonen i tv-serien «The Truth About the Harry Quebert Affair».

Ble syk

McDreamys ekskone i serien, Addison Montgomery, spilt av skuespiller Kate Walsh (49), forlot i 2012 tv-serien for godt, etter å ha kombinert rollen som Addison i både «Grey's Anatomy» og spin-off-serien «Privat Praksis» i flere år.

Skuespilleren har de seinere årene gjort suksess i «The Perks of Being a Wallflower» og den omdiskuterte Netflix-serien «13 Reasons Why».

I et intervju med magasinet Cosmopolitan avslørte hun at hun for to år siden ble diagnostisert med hjernesvulst, og ble operert kun 3 dager etter.

Saken fortsetter nedenfor.

Mistet jobben

Isaiah Washington (54), som spilte rollen som Preston Burke, sluttet i serien ved at han forlot sin kjære Cristina Yang (Sandra Oh) ved alteret i 2007. I virkeligheten var det en helt annen grunn til at Isaiah sluttet i rollen som dr. Burke.

Han ble nemlig sparket etter å ha kommet med den nedsettende kommentaren «faggot», altså «soper», om en medspiller under en krangel på settet med kollega Patrick «McDreamy» Dempsey.

SPILTE LEGE: Det er hele ti år siden Isaiah Washington fikk sparken i rollen som Preston Burke i den poulære sykehus-serien. Foto: NTB Scanpix.
SPILTE LEGE: Det er hele ti år siden Isaiah Washington fikk sparken i rollen som Preston Burke i den poulære sykehus-serien. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Han har både før og i etterkant av «Grey's Anatomy» gjort suksess som produsent, men har de siste årene spilt karakteren Thelonious Jaha i tv-serien «The 100» (2014-). Tidligere i år ble han også utnevnt til ambassadør for en av Canadas største filmfestivaler for fargede, «Toronto Black Film Festivals».

Washingtons kommentarer skal ha vært myntet på kollegaen T.R. Knight, bedre kjent som Dr. George O'Malley.

Ble skviset ut

T.R Knight (44) hadde kort tid i forveien stått fram som homofil. I et intervju med Entertainment Weekly forklarte skuespilleren at han i 2009 gradvis ble skviset ut av serien av produsent Shonda Rhimes (47), uten å vite hva som skulle skje med rollefiguren hans.

Han hevdet i intervjuet at hun var motstander av at Knight skulle stå offentlig fram som homofil på dette tidspunktet, noe produsenten selv har benektet.

Nesten et tiår etter den dramatiske exiten fra sykehusserien må man uansett tro at sårene er leget. For i år er Knight tilbake i en ny serie av den samme produsenten, nemlig «The Catch». Han har tidligere spilt i serier som «The Good Wife» (2009–2016) og «11.22.63» (2016).

Saken fortsetter nedenfor.

Til tross for at manusforfatteren og produsenten Shonda Rhimes står bak flere suksessrike serier, som spin-off serien «Privat praksis» (2007-2013), og den politiske trilleren «Scandal» (2012-), skal hun ikke ha planer om å avslutte suksess-serien med det første.

Med andre ord vil nok flere turnusleger både dukke opp og dukke under i årene som kommer.

LES OGSÅ: Sandra Oh nekter for «Grey's Anatomy»-comeback

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer