«Grease»:

Slik gikk det med «Grease»-stjernene

Kultklassikeren ble en favoritt blant mange. Hva skjedde med skuespillerne når glansdagene var over?

KLASSIKER: «Grease» var og er en favorittfilm blant mange, til tross for at den hadde premiere for nesten 40 år siden. Foto: Stella Pictures
KLASSIKER: «Grease» var og er en favorittfilm blant mange, til tross for at den hadde premiere for nesten 40 år siden. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Kultklassikeren «Grease» fra 1978 huskes fortsatt godt av mange musikalglade fans der ute. Den bød på fengende låter, spennende handling og kjente skuespillere. Handlingen foregikk dessuten på 1960-tallet, et tiår mange holder kjært.

Kjekkasen John Travolta (63) og skjønnheten Olivia Newton-John (68) kapret hovedrollene Danny og Sandy, men filmen hadde aldri blitt den samme uten resten av gjengen.

En av de mest framtredende rollene i filmen er Sandys småfrekke venninne Betty Rizzo, som ble spilt av Stockard Channing (73).

GIFT TRE GANGER: Stockard Channing er ikke stolt av sine tre ekteskap, men angrer ikke. Her er hun avbildet i 2005. Foto: NTB Scanpix
GIFT TRE GANGER: Stockard Channing er ikke stolt av sine tre ekteskap, men angrer ikke. Her er hun avbildet i 2005. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I 2005 ble hun intervjuet i britiske Independent, der hun fortalte at rollen bare var en sommerjobb hun tok for å tjene litt penger.

De fleste ville beskrevet Rizzo som en småfrekk bølle, men Channing mener selv at karakteren hennes var full av motsetninger.

- På den tiden, før pengene i billettluka målte suksess, var sånne type filmer sett ned på i industrien. Jeg måtte gjøre ting på tross av det, sa hun til avisen.

Fortsatte i bransjen

I intervjuet fortalte Channing at hun har vært gift fire ganger - den første gangen da hun bare var 19 år - men har ingen barn.

Ekteskapene er ikke noe hun angrer på. Hun ser simpelthen på dem som erfaringer i livet.

- Jeg er ikke spesielt stolt av statistikken min. Det har vært ganger der jeg har tenkt at: «Det der rotet jeg til». Men jeg har hatt et veldig interessant liv, sa hun.

- Man må leve livet slik man vil leve det.

20 ÅR ETTER: Olivia Newton-John, Stockard Channing og Didi Conn ble gjenforent i 1998 for å se «Grease» igjen. Foto: NTB Scanpix
20 ÅR ETTER: Olivia Newton-John, Stockard Channing og Didi Conn ble gjenforent i 1998 for å se «Grease» igjen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

De siste 20 årene har hun imidlertid vært i et forhold med filmprodusenten Daniel Gillham, og sammen er de ennå aktive i bransjen.

Ifølge IMDb har hun spilt i minst én film eller TV-serie i året siden «Grease» i 1978, men fikk kanskje mest oppmerksomhet for rollen som Abbey i «The West Wing» på tidlig 2000-tallet.

I 2012 spilte hun i den populære TV-serien «The Good Wife», og i år driver hun med intet mindre enn tre prosjekter, inkludert en rolle der hun spiller Elizabeth Taylor i miniserien «Urban Myths».

Dro på kjendis-rehab

Det som gjorde «Grease» spesielt, var miksen av karakterer som seeren kunne bli glad i. Derfor var «comic relief»-rollen som Kenickie - kjekkasen som alltid hadde en sigarett bak øret og Rizzos flørt gjennom filmen - passende.

Det var avdøde skuespiller og modell Jeff Conaway som til slutt kapret rollen. Da han som 60-åring døde i 2011 etter en infeksjon i lungene, hadde han en imponerende CV.

STORHETSTIDEN: Jeff Conaway var en real kjekkas da han var yngre. Foto: NTB Scanpix
STORHETSTIDEN: Jeff Conaway var en real kjekkas da han var yngre. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Før han spilte Kenickie i filmatiseringen, spilte Conaway selveste Danny Zuko i originaloppsettingen av «Grease» på Broadway i New York.

Etter hvert fikk også kollegaen John Travolta, som han delte manager med, en rolle i musikalen, og senere fikk de begge roller i filmen.

Helt siden han var tenåring, hadde han lidd av alkoholisme og rusavhengighet, ifølge en New York Times-artikkel.

Han dro på rehabilitering på 80-tallet og var edru i over 20 år før han fikk et tilbakefall på tidlig 2000-tallet etter en ryggoperasjon som etterlot ham avhengig av smertestillende.

Conaways avhengighet ble kjent etter at han i 2008 deltok i realityprogrammet «Celebrity Rehab with Dr. Drew». Han var ofte ruset i flere av episodene, og skapte overskrifter da han gang på gang truet med å forlate showet.

I en av episodene snakket han om ydmykelsen over å sitte i rullestol etter mange års ryggproblemer, og sa til en av legene at han tenkte på å ta sitt eget liv.

Ifølge New York Times var Conaway gift og skilt tre ganger. En av kvinnene var søsteren til «Grease»-kollegaen Olivia Newton-John, Rona Newton-John. De var gift i fem år før de skilte seg i 1985.

Saken fortsetter nedenfor.

AVHENGIG AV SMERTESTILLENDE: Jeff Conaway, her på prisutdelingen «Fox Reality Channel Really Awards» i 2009, måtte gjentatte ganger inn på rehab for sin avhengighet. Foto: AP/NTB Scanpix
AVHENGIG AV SMERTESTILLENDE: Jeff Conaway, her på prisutdelingen «Fox Reality Channel Really Awards» i 2009, måtte gjentatte ganger inn på rehab for sin avhengighet. Foto: AP/NTB Scanpix Vis mer

Bruddet med hans siste kjæreste, artisten Victoria Spinoza, nådde rampelyset. Ifølge avisen søkte de begge om besøksforbud fra hverandre etter anklager om tyveri og fysisk vold. De hadde på det tidspunktet vært kjærester i sju år og ruset seg jevnlig sammen.

Skuespilleren hadde et par roller før sin død i 2011, men storhetstiden fra 70-tallet kom aldri tilbake.

Ble ansikt utad for autisme-organisasjon

Den livlige karakteren Frenchy, spilt av 66 år gamle Didi Conn, ble med videre i oppfølgeren «Grease 2» i 1982.

A post shared by Paade Mode (@paademode) on

Conn jobber fremdeles som skuespiller, og spilte i TV-serien «Benson» fra 1981 til 1985 og deretter serien «Shining Time Station» fra 1989 til 1995.

Privat har hun vært gift to ganger - første gang i 1975 og deretter i 1982 med sin nåværende ektemann David Shire. Sammen har de sønnen Daniel, som har autisme.

I 2008 ble Conn utnevnt til ansikt utad for organisasjonen Autism Speaks, for sin aktivisme etter at sønnen ble diagnostisert.

Til nettstedet Hello Giggles fortalte hun at det var rart å komme til settet da den nye versjonen av «Grease» skulle spilles inn i fjor. Hun tok seg i å lese replikkene til Frenchy da hun fikk se manuset, og måtte minne seg selv på at det ikke var den karakteren hun skulle spille.

I stedet var det popartisten Carly Rae Jepsen (31) som fikk rollen i live-oppsettingen, og senere skulle det vise seg at de to utviklet et ganske spesielt bånd.

- Da jeg møtte Carly Rae (jeg kaller henne Baby, hun er så søt) så begynte vi bare å gråte, og jeg holdt henne som den datteren jeg aldri fikk. Hun er fantastisk. Alle sammen var fantastiske. Skuespillerne var utrolig flinke og jeg kom meg ikke over det, sa hun til Hello Giggles.

De ble så gode venninner at Conn sendte Jepsen en hjertemedaljong med påskriften «Vi kommer alltid til å være sammen», samt den ikoniske skjorten Frenchy brukte i originalversjonen.

Ble kjent for bever-etterlikning

LÆRERINNE: Jamie Donnelly blir fremdeles spurt om å gjøre bever-scenen fra «Grease» om igjen. Her er hun avbildet i 2015. Foto: NTB Scanpix
LÆRERINNE: Jamie Donnelly blir fremdeles spurt om å gjøre bever-scenen fra «Grease» om igjen. Her er hun avbildet i 2015. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg har alltid følt at Jan var den karakteren som var mest lik publikum, sa skuespilleren Jamie Donnelly (70) til magasinet People i 1998.

70-åringen spilte sjarmerende Jan med musefletter i Pink Ladies - jenta som etterliknet «Bucky Beaver» i den kjente overnattingsscenen.

- Hun var ikke like kul som de andre.

Donnelly spilte i originaloppsettingen av Rocky Horror Show på Broadway, og fikk være med da den ble filmatisert da hun var 30 år gammel.

Etter «Grease» fortsatte hun skuespillerkarrieren med blant annet filmen «Can't Hardly Wait» i 1998, serien «Ray Donovan» i 2014 og filmen «Black Mass» med Johnny Depp i 2015.

Skuespilleren er i dag lærer på en teaterskole for barn i California. Der bor hun med mannen, manusforfatter Stephen Foreman. Sammen har de sønnen Sevi og datteren Madden Rose.

Til People sa hun at barna på teaterskolen ofte spør om hun kan gjøre pysjamasscenen fra «Grease» om igjen.

- Etterlikningen min av «Bucky Beaver». Det er det folk husker, sa hun.

Mistet sønnen

Det er usikkert om «Grease» hadde blitt like populær hvis de ikke var for at filmskaperne fikk de heiteste navnene på den tida som hovedroller.

John Travolta (63) hadde året før spilt i suksessen «Saturday Night Fever», og fansen ville se ham riste på rumpa i nok en musikal.

I årene etterpå ble Travolta en av verdens mest berømte og ettertraktede skuespillere, men ikke uten myteomspunnet, personlig drama.

STJERNEPAR: Sandy og Danny er desidert et av historiens mest populære filmpar. Foto: NTB Scanpix
STJERNEPAR: Sandy og Danny er desidert et av historiens mest populære filmpar. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter «Grease» var det relativt stille fra Travolta, til tross for at han spilte i flere filmer. Mest suksess fikk han imidlertid med komedien «Look Who's Talking» der han spilte mot Kirstie Allie (66) i 1989.

Karrieren skjøt fart igjen da han i 1994 fikk rollen i Tarantinos «Pulp Fiction». Etter det var han tilbake i storfilmene, og spilte blant annet i «Get Shorty» i 1995 og «Face/Off» i «1997».

I 1991 giftet han seg med skuespilleren Kelly Preston (54) og sammen har de datteren Ella Bleu (17) og sønnen Benjamin (7).

På juleferie på Bahamas i 2009 mistet de på tragisk vis sønnen Jett, som bare var 16 år gammel på det tidspunktet. Sønnen hadde hatt sykdommen Kawasakis, som angriper blodårene i kroppen, siden han var to år gammel.

I tillegg kom det fram etter hans død at han hadde autisme.

MISTET SØNNEN: Sønnen til John Travolta og Kelly Preston døde da han bare var 16 år gammel. I ettertid har John pg Kelly vært åpne om å gå til ekteskapsrådgivning. Foto: NTB Scanpix
MISTET SØNNEN: Sønnen til John Travolta og Kelly Preston døde da han bare var 16 år gammel. I ettertid har John pg Kelly vært åpne om å gå til ekteskapsrådgivning. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Flest overskrifter har likevel ekteparets valg av religion skapt. John Travolta, sammen med Tom Cruise (55), er scientologikirkens øverste og mest viktige medlemmer.

Travolta ble scientolog da han fikk boka «Dianetics» i 1975, og etter filmsuksessene ble han religionens ansikt utad.

I 2015 uttalte han seg om scientologi for første gang, etter at dokumentaren «Going Clear» hevdet at kirken hadde ødeleggende hemmeligheter om Travolta som ville bli lekket til media dersom han meldte seg ut.

- Jeg har vært så fornøyd med mine scientologi-erfaringer de siste 40 årene at jeg egentlig ikke har noe å tilføye til dokumentaren, som viser et så negativt bilde av religion, sa han til Tampa Bay Times den gangen.

Fikk brystkreft

Sist, men ikke minst, er den australske skjønnheten Sandy, spilt av Olivia Newton-John (68).

- «Grease» var den største hendelsen i livet mitt. Det påvirket alt, sa hun til People i 1998.

Etter «Grease» satset hun på en sangkarriere med album som gang på gang nådde hitlista. Det var imidlertid albumet «Physical» i 1981 som ble hennes store suksess, og musikkvideoene til platen ga henne en Grammy-pris.

Da hun fikk datteren Chloé i 1985, valgte hun å ta en pause for å tilbringe tid med familien. Sju år senere planla hun et stort comeback med ny plate og turné, men måtte avlyse alt da hun, samme helg som faren døde, ble diagnostisert med brystkreft.

GJENFORENT: John Travolta og Olivia Newton-John dro sammen til Leisure Critics Choice i 2006. Foto: NTB Scanpix
GJENFORENT: John Travolta og Olivia Newton-John dro sammen til Leisure Critics Choice i 2006. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sangerinnen har siden frontet brystkreftkampanjer aktivt, og er ansikt utad for produktet Liv-Kit - et verktøy for å undersøke seg selv for brystkreft.

Det føyer seg bare inn i rekken over andre saker hun har engasjert seg i. Menneskerettigheter, dyrs rettigheter, barnekreft og fra 1998 til 2005 var hun president i foreningen «Isle Of Man Basking Shark Society».

Kjæresten forsvant på fisketur

Olivia Newton-John har tidligere vært åpen om vanskeligheter i privatlivet sitt. Ett år etter at hun skilte seg fra skuespilleren Matt Lattanzi, ble hun sammen med Patrick McDermott. Paret var av og på i ni år, helt til han forsvant på en fisketur i 2005.

Den amerikanske kystvakten konkluderte med at McDermott hadde forsvunnet til sjøs, selv om det lenge ble spekulert i om han hadde iscenesatt sin egen død for å slippe å betale barnebidrag til ekskona. Dette har imidlertid aldri blitt bevist.

Lykken skulle likevel bli komplett på kjærlighetsfronten. I 2008 giftet Newton-John seg i hemmelighet med naturmedisin-gründeren John Easterling. Paret hadde møttes for første gang for over 15 år siden, men ikke blitt kjærester før i 2007.

I slutten av mai i år, annonserte Newton-John at brystkreften var tilbake på sin egen Facebook-side. Da viste smerter i korsryggen seg å være en spredning av kreften.

- Jeg er takknemlig og rørt over støtten jeg har fått fra alle verdenshjørner de siste månedene. Tusen takk, skrev hun på Facebook-siden sin i starten av august.

- Jeg er sikker på at min nye reise vil være en positiv historie som kan inspirere andre.

LES OGSÅ: Slik gikk det med «Heaven Is A Place On Earth»-sangeren

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer