«Glee»:

Slik gikk det med «Glee»-stjernene

Dødsfall, sykdom og skandaler er bare noe av det skuespillerne har opplevd.

STJERNELAG: Ungdomsserien «Glee» gikk på skjermen fra 2009 til 2015. I ettertid har skuespillerne fra serien opplevd litt av hvert på hver sin kant. Foto: NTB Scanpix
STJERNELAG: Ungdomsserien «Glee» gikk på skjermen fra 2009 til 2015. I ettertid har skuespillerne fra serien opplevd litt av hvert på hver sin kant. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I 2009 kom den amerikanske ungdomsserien «Glee» inn i TV-tilbudet med et brak. Show-koret «New Directions» på William McKinley High School sang, danset og underholdt en hel verden med en miks av hitlåter og egne sanger.

Stjernene i musikalkomedien ble raskt lagt merke til blant publikum. Ikke bare for sine prestasjoner, men også for privatlivet. Mer om dette snart.

Innimellom musikken ble samfunnstemaer som seksualitet, etnisitet, forhold og lagarbeid tatt opp i megasuksessen.

Eventyret endte imidlertid i 2015 etter seks år på skjermen.

Selv om det er fem år siden serien gikk på TV, har mange av seriens hovedskuespillere sørget for å holde seg synlige i rampelyset.

Så, hvor i livet er «Glee»-stjernene nå, fem år etter?

VILL REALITY: TV-programmet «The Swan» fra 2004 fikk mye kritikk. Se hvorfor! Video: Rød Løper Vis mer

Anklaget for rasisme

Lea Michele (33) bar rollen som hovedkarakteren Rachel Berry gjennom seriens alle seks sesonger. Hun hadde imidlertid vært i rampelyset lenge før den tid. Stjernen debuterte nemlig på Broadway som den unge Cosette i musikalen «Les Misérables» da hun var bare åtte år gammel.

Sangfuglen ble nylig anklaget for å ha mobbet medskuespilleren Samantha Marie Ware (28) på «Glee»-settet.

Dette skjedde etter at Ware hadde oppdaget at Michele hadde publisert et medfølende Twitter-innlegg i kjølvannet av George Floyds dødsfall.

«Ler meg i hjel. Husker du da du gjorde min første TV-opptreden til et rent helvete? Jeg kommer i hvert fall aldri til å glemme det. Jeg tror du fortalte alle at hvis du fikk muligheten, ville du drite i parykken min», hevdet Ware.

Dabier Snell (25) kastet seg også på. Han hevdet at Michele ikke lot ham sitte ved samme bord som de andre skuespillerkollegene fordi han «ikke hørte til der».

ANKLAGET FOR RASISME: Lea Michele gjorde seg bemerket som Rachel Berry i den populære TV-serien. Nylig ble hun anklaget for rasisme av en tidligere kollega. Foto: NTB Scanpix
ANKLAGET FOR RASISME: Lea Michele gjorde seg bemerket som Rachel Berry i den populære TV-serien. Nylig ble hun anklaget for rasisme av en tidligere kollega. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Michele beklaget oppførselen sin i et innlegg på Instagram og skrev at hun aldri har dømt andre basert på bakgrunnen eller hudfargen deres.

Kjæresten døde

Stjernen er for øvrig gift med Zandy Reich og sto brud i september i fjor. De to ble et par i 2017 etter å ha kjent hverandre i flere år.

Før forholdet med Reich opplevde Michele å miste sin daværende kjæreste og «Glee»-kollega Cory Monteith. Han døde i 2013 uten forvarsel på et hotellrom i Vancouver. Stjernene var et par fra 2011 og frem til Monteiths død i 2013.

Michele har i ettertid avslørt at hun har en tatovering til minne om den avdøde kjæresten på siden av hofta.

View this post on Instagram

3/9/19❤️

A post shared by Lea Michele (@leamichele) on

I april i år kunngjorde skuespilleren at hun venter sitt første barn med ektemannen. I forkant av graviditeten meddelte Michele at hun led av hormonsykdommen polycystisk ovariesyndrom (PCOS), noe som kan gjøre det vanskelig å bli gravid. Men Michele lyktes likevel og ifølge kilder til People skal hun og ektemannen ha ønsket å bli foreldre så lenge de har vært sammen.

View this post on Instagram

So grateful 💛

A post shared by Lea Michele (@leamichele) on

I tiden etter «Glee» har superstjernen gitt ut tre studioalbum, to bøker og vært på turne med «Glee»-kollega Darren Criss (33). Videre har hun også vært å se i rollen som Hester Ulrich i «Scream Queens», som Valentina Barella i «The Mayor» og i «Same Time, Next Christmas».

Vis mer

Flere dødsfall

Som nevnt ble Micheles kjæreste Cory Monteith funnet død i 2013. Han døde av en overdose, bare 31 år gammel.

Kanadieren hadde rollen som Finn Hudson i «Glee» og var med fra første sesong og frem til sin død. Monteith slet med rus allerede som 13-åring, og la seg inn på en rehabiliteringsklinikk seks år senere.

En dødelig blanding av alkohol og heroin ble funnet i blodet hans under obduksjonen, og livet til 31-åringen sto ikke til å redde da helsepersonell først ankom åstedet.

GIKK BORT: Cory Monteith døde av en overdose i 2013. Han ble bare 31 år gammel. NTB Scanpix
GIKK BORT: Cory Monteith døde av en overdose i 2013. Han ble bare 31 år gammel. NTB Scanpix Vis mer

Også livet til en annen «Glee»-stjerne fikk et tragisk utfall. I 2018 ble Mark Salling (35), kjent som Noah «Puck» Puckerman i «Glee», funnet død ved en elvebredd i Los Angeles, ifølge Us Weekly.

Det skulle ifølge politiet den gang ikke ligge noe kriminelt bak.

Skuespilleren hadde året før erklært seg skyldig i en grov overgrepssak, der han var i besittelse av mange tusen overgrepsbilder av barn. Han skal også ha tatt medisiner mot depresjon, ifølge en dommer.

Dommen lød på mellom fire og syv år i fengsel. I tillegg måtte Salling registrere seg som sexforbryter, og fikk ikke kommunisere med mindreårige.

SKYLDIG: Mark Salling erkjente straffskyld i en grov barneovergrepssak i 2017. Foto: NTB Scanpix
SKYLDIG: Mark Salling erkjente straffskyld i en grov barneovergrepssak i 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hollywood-stjernen ble også beskyldt for seksuelt overgrep av ekskjæresten Roxanna Gorzela i 2013. Salling skal ha presset henne til å ha ubeskyttet samleie uten hennes samtykke.

Den avdøde stjernen skal ha vært koblet til «Glee»-kollegaen Naya Rivera (33) fra 2007 til 2010 og Disney-stjernen Denyse Tontz (25) i 2014.

SETTES UT: Zac Efron blir satt ut når han besøker «Ellen DeGeneres Show». Se hvorfor! Video: TV3 Vis mer

Arrestert for vold mot ektemannen

Man kommer heller ikke utenom Naya Rivera (33) når man snakker om skandaler. Rivera spilte rollen som Santana Lopez i serien.

Rivera var forlovet med Big Sean (32) fra 2013 til 2014. Senere møtte hun skuespilleren Ryan Dorsey (36). De ble gift i 2014, og fikk sønnen Josey Hollis i 2015.

I 2017 ble 33-åringen imidlertid arrestert for vold mot ektemannen. Hun skal ha slått ham i hodet og i ansiktet da de kranglet om noe vedrørende sønnen.

Kausjonen ble satt til 1000 dollar, og hun ble løslatt på såkalt «PR bond» etter at en dommer mente at hun ikke utgjorde noen fare for samfunnet.

ARRESTERT: Naya Rivera ble arrestert i 2017 etter at hun skal ha slått sin daværende ektemann i hodet og i ansiktet. Foto: NTB Scanpix
ARRESTERT: Naya Rivera ble arrestert i 2017 etter at hun skal ha slått sin daværende ektemann i hodet og i ansiktet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Like etter arrestasjonen ville Rivera skilles fra ektemannen. Skilsmissen ble endelig tatt ut i 2018.

De senere årene har det vært forholdsvis stille rundt stjernens privatliv. Rivera har imidlertid uttalt seg om feiden mellom henne og Lea Michele i boken «Sorry Not Sorry: Dreams, Mistakes, and Growing Up» fra 2016.

I boken skrev Rivera at hun og Michele nærmest konkurrerte mot hverandre. Micheles karakter skal ha fått større og større plass i serien, og da Riveras karakter etter hvert fikk mer tyngde skal Michele ha blitt sjalu og sett rødt.

Videre har stjernen slått seg opp som eier av «Jojo and Izzy», et klesmerke med kjønnsnøytrale barneklær, som hun lanserte i 2018. Hun har også medvirket i komedien «Mad Families», i TV-serien «Devious Maids» og i danseprogrammet «Step Up: High Water».

Prominente karrierer

Antagonisten i «Glee», den frekke cheerleaderen Quinn Fabray, ble spilt av Dianna Agron (34). Mens «Glee» pågikk skal Agron ha vært linket til blant andre «Gossip Girl»-stjernen Sebastian Stan (37), Alex Pettyfer (30) og Thomas Coquerel (30).

Hun fant imidlertid lykken med Mumford & Sons' hovedgitarist, Winston Marshall (32), i 2015. De ga hverandre sine «ja» i 2016 og paret er i skrivende stund fortsatt gift.

Agron later til å ha holdt seg unna rykter og skandaler, og holder en forholdsvis lav profil.

GODT GIFT: Dianna Agron har vært gift med Mumford & Sons-medlem Winston Marshall siden 2016. Foto: NTB Scanpix
GODT GIFT: Dianna Agron har vært gift med Mumford & Sons-medlem Winston Marshall siden 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I tiden etter «Glee» har blondinen tatt på seg roller i indiefilmer som «The Crash», «Novitiate» og «Hollow in the Land». Hun var også å se i Sam Smiths musikkvideo for «I’m Not the Only One».

Ellers har hun medvirket i «Ralph Breaks the Internet», «Berlin, I Love You» og «Against the Clock». Under innspillingen av «Glee» spilte hun også mot skuespillerlegenden Robert De Niro (76) i «The Family». Ifølge IMDb vil hun også figurere i den kommende dramafilmen «The Laureate».

View this post on Instagram

When Stephan puts you in the good light...

A post shared by Dianna Agron (@diannaagron) on

I likhet med mange andre stjerner er skuespilleren aktiv på Instagram. Nylig har hun delt bilder relatert til Black Lives Matter-bevegelsen, samt delt promotering for «The Laureate», selfies av seg selv, og bilder med nære og kjære.

En annen som også har hatt stor suksess i ettertid av serien er Matthew Morrison (41). Han ble kjent som Will Schuester, musikklæreren til korgruppen i serien. I likhet med medskuespiller Lea Michele, debuterte han på Broadway i ung alder og ble allerede i 2005 nominert til en Tony-pris for beste mannlige skuespiller for rollen sin i «The Light in the Piazza».

Under «Glee»-perioden ble Morrison sammen med Renee Puente (35), og de giftet seg i 2016. Ett år senere kunne de ønske sønnen Revel James Makai (3) velkommen til verden.

Morrison skal for øvrig ha datet Lea Michele før «Glee»-suksessen begynte.

Stjerneskuespilleren skal ikke ha vært innblandet i noen skandaler eller lignende. Men han tok likevel til Twitter i 2018 etter å ha blitt rasende på produsentene av filmen «Crazy Alien» som han medvirket i.

En hund ble angivelig utsatt for en brutal behandling på filmsettet der den ble låst i et bur, kastet opp i luften og snurret rundt. Til slutt ble den kastet i elven.

« … Jeg er fullstendig knust over å se et dyr bli behandlet på denne måten. Hadde jeg vært på settet eller visst om dette, ville jeg gjort alt i min makt for å stoppe dette. Jeg har ringt produsentene for å uttrykke mitt raseri over saken», skrev han på Twitter den gangen.

FAMILIE: Matthew Morrison er gift med Renee Puente. Sammen har de sønnen Revel James Makai. Foto: NTB Scanpix
FAMILIE: Matthew Morrison er gift med Renee Puente. Sammen har de sønnen Revel James Makai. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den talentfulle skuespilleren har tilsynelatende gjort det bra de siste fem årene. Han har sluppet flere album og medvirket i «Younger», «The Good Wife» og «Grey's Anatomy».

41-åringen vendte tilbake til scenen i 2016 i oppsetningen av musikalen «Finding Neverland».

Han dukket også opp i «American Horror Story» i fjor, og han var for øvrig nylig «dansekaptein», eller dommer, i BBCs danseprogram «The Greatest Dancer».

Blitt forfatter

30-årige Chris Colfer var nokså ung, bare 19 år, da han fikk rollen som homofile Kurt Hummel i «Glee». Publikum og kritikere elsket ham, og det hele resulterte i en rekke nominasjoner og priser for hans rolletolkning av Hummel.

Også Colfer ser ut til å holde en noe lav profil i etterkant av TV-serien. I 2013 skal han ha vært sammen med Will Sherrod (37). Om Colfer er i et forhold nå vites ikke.

I skrivende stund later det til at den unge stjernen har tatt pennen fatt og satset på et forfatterskap. Han utga sin første bok, «The Land of Stories: The Wishing Spell», allerede i 2011. Siden har han gitt ut 14 bøker.

Colfer la imidlertid ikke skuespillerkarrieren helt på hylla etter «Glee»-dagene. Han har de seneste årene nemlig dukket opp i filmen «Absolutely Fabulous», i TV-serien «Julie's Greenrom» og i realityserien «Drag Race».

FORFATTER: Den tidligere «Glee»-stjernen Chris Colfer har slått seg opp som forfatter. Foto: NTB Scanpix
FORFATTER: Den tidligere «Glee»-stjernen Chris Colfer har slått seg opp som forfatter. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Som om ikke det var nok er Colfer filantrop, og har engasjert seg i saker omhandlende mobbing og støtte til LHBTI-bevegelsen. Det vises på Instagram-kontoen hans, hvor han nylig delte et promobilde for dokumentaren «Coming together: Standing Up to Racism».

View this post on Instagram

😍😍😍😍

A post shared by Chris Colfer (@chriscolfer) on

LES OGSÅ: Var veldig ubehagelig å jobbe med

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer