Rebecca Black:

Slik gikk det med «Friday»-sangeren

Ble verdensberømt som 13-åring.

DEN GANG DA: Rebecca Black ble et internettfenomen med låta «Friday». Berømmelsen kostet henne imidlertid mye. Foto: NTB Scanpix
DEN GANG DA: Rebecca Black ble et internettfenomen med låta «Friday». Berømmelsen kostet henne imidlertid mye. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): I 2011 ga den da 13 år gamle Rebecca Black ut låta «Friday», med tilhørende musikkvideo.

Black hadde lenge hatt en drøm om å bli popstjerne og sangen var ment som hennes debutsingel. Ingen kunne imidlertid forutse det som skulle komme.

Låta fikk nemlig alt annet enn positiv respons. I kommentarfeltet på Youtube haglet kritikken og millioner av mennesker ga videoen en tommel ned på nettstedet.

Det som skulle markere starten på den håpefulle ungjentas artistkarriere, ble i stedet en brutal virkelighetssjekk. Videre fulgte hån og latterliggjøring av det som ble stemplet som «den verste sangen noensinne». Enkelte gikk så langt som å drapstrue 13-åringen, noe som førte til at hun på et tidspunkt levde under politibeskyttelse.

- Ble så stort

Sju år er gått siden låta ble gitt ut. Black, som nå er 20 år gammel, forteller i et intervju med CNN at hun så det nødvendig å trekke seg tilbake fra rampelyset.

- Jeg klarte ikke å forstå hvordan noe så lite, kunne bli så stort. Tidvis klarte jeg ikke å gjøre annet enn å gråte, sier 20-åringen.

Tross den negative oppmerksomheten rundt «Friday», fikk Black på mange måter sin søte hevn i form av millioninntekter. Og der det finnes penger å tjene, finnes også mennesker som vil melke suksessen for det den er verdt.

I 2013 ga Black ut låta «Saturday», og hun valgte igjen å stå i stormen. Overfor CNN påstår 20-åringen at hun var under intenst press fra agenter og managere.

- Det var bare flere og flere mennesker som fortalte meg hva jeg måtte gjøre, og ikke gjøre. Det var agenter som fortalte meg at jeg måtte klippe håret og gå ned i vekt, hvem ber en 13 år gammel jente om å gå ned i vekt? Jeg mistet meg selv i det hele, det var som om jeg spilte en karakter.

Samtidig som Black opplevde et økende press fra dem rundt seg, begynte brukere på sosiale medier å spre usanne rykter. I mai 2011 plantet noen et falskt rykte på internett om at hun var blitt gravid.

- Å våkne til et rykte om at du er gravid, er ikke moro. Jeg er jo fortsatt i den alderen hvor jeg gleder meg over å ha blitt kysset for første gang, sa hun til TV-kanalen ABC den gang.

Til slutt satte foreldre, og Black selv, foten ned. Hun måtte ta en pause fra det hele.

- Min feil

«Friday» ble sett hele 200 millioner ganger før den ble slettet fra Youtube. Det var imidlertid ikke mobbing som fikk videoen fjernet, men en krangel om rettighetene.

Videoen ble seinere lastet opp igjen, og har i skrivende stund nærmere 120 millioner visninger. Black snakket ut om de tøffe tilbakemeldingene allerede samme år som låta ble sluppet. I et intervju fra 2011 fortalte hun at hun følte seg mobbet av de hatske kommentarene som florerte på internett.

- Jeg tenkte at det var min feil og at jeg ikke skulle ha gjort dette. Jeg synes ikke jeg er den verste sangeren, men jeg er heller ikke den beste, sa Black den gang.

Selv om Black fikk et brutalt første møte med underholdningsbransjen, har ikke dette stoppet henne i å oppnå sin drøm om å bli artist.

I fjor ga hun blant annet ut sin første EP, titulert «The Great Divide».

​LES OGSÅ: Saksøkt på grunn av datterens fødsel

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer