Dennis Quaid:

Slik gikk det med «Foreldrefellen»-stjernen

Utroskap, rusmisbruk, skilsmisser og rollesvikt har preget livet til Dennis Quaid.

STORSJARMØR: Dennis Quaid har hatt en karriere mange bare kan drømme om. Likevel har ikke livet alltid vært like lett. Foto: NTB Scanpix
STORSJARMØR: Dennis Quaid har hatt en karriere mange bare kan drømme om. Likevel har ikke livet alltid vært like lett. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske skuespilleren Dennis Quaid (64) har sjarmert mange pikehjerter i senk gjennom en suksessrik karriere. Mange forbinder ham med filmer som «Foreldrefellen», «The Day After Tomorrow», «Dine, mine og våre» og «A Dog's Purpose».

Tirsdag 9. april markerer stjernens 65-årsdag, så da er det på sin plass med et lite tilbakeblikk på livet hans - som på ingen måte kun er en rosenrød suksesshistorie.

Privat har han hatt sitt å stri med, og kan se tilbake på et liv med både skitne skilsmisser og rusproblemer. Blant annet har stjernen tidligere avslørt hvordan han mistet flere roller i det som skulle vise seg å bli suksessfilmer.

Tatt på fersken

I et intervju med W Magazine har han tidligere fortalt hvor vanskelig det var å gå gjennom en offentlig skilsmisse med skuespillereksen, Meg Ryan (57), og at det føltes som «døden» der og da, ifølge ABC News.

Ryan ble nemlig tatt på fersken i å være utro med Russell Crowe, og skapte raskt overskrifter verden over.

Både sjokk, sinne og depresjon tok over Quaids hverdag, og til magasinet fortalte han hvordan han ble endret som person etter bruddet.

- Når du går gjennom et brudd blir hele identiteten din knust. Derfor var det som døden. Det er døden. Ved siden av å miste et barn, er det å gå gjennom et brudd det vanskeligste man må gjøre, innrømmet han.

BEDRE FORHOLD: Dennis Quaid og Meg Ryans ekteskap varte i ti år fra 1991 til 2001. I dag har de et bedre forhold enn rett etter skilsmissen. Foto: NTB scanpix
BEDRE FORHOLD: Dennis Quaid og Meg Ryans ekteskap varte i ti år fra 1991 til 2001. I dag har de et bedre forhold enn rett etter skilsmissen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Utroskap og rus

Quaid og Ryan var gift i ti år fra 1991 til 2001, og har sønnen Jack (26) sammen. Tross en skitten skilsmisse i medienes søkelys, ble de omsider enige om omsorgsfordelingen av sønnen da han var ni år gammel.

Siden den gang har de to eksene, som ikke var på talefot, også opparbeidet et fungerende forhold.

- Vi var sammen i tretten år og har et barn sammen. Hun kjenner meg som ingen andre. Meg og jeg kommer alltid til å være sammen, vi vil alltid være koblet til hverandre. Det er bare sånn det er, fortalte han til magasinet.

Før Meg Ryan var stjernen gift med skuespilleren P. J. Soles (68) fra 1978 til 1983. I 2004 giftet han seg med Kimerly Quaid, som han fikk tvillingene Zoe Grace og Thomas Boone (11) med, før de tok ut separasjon for to år siden.

TILBAKEBLIKK: Mange husker Quaid for rollen hans i «Foreldrefellen». Her sammen med Lindsay Lohan (foran) og avdøde Natasha Richardson i 1998. Foto: NTB Scanpix
TILBAKEBLIKK: Mange husker Quaid for rollen hans i «Foreldrefellen». Her sammen med Lindsay Lohan (foran) og avdøde Natasha Richardson i 1998. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det har tidligere vist seg at Quaid har slitt med kjærligheten, men for om lag to år siden traff han den 32 år gamle fransk-kanadiske modellen Santa Auzina.

I et intervju med The Times i desember avslørte stjernen intime detaljer om sitt forhold med modellen, og lettet på sløret om det villeste stedet de har hatt samleie.

- Det var i en heis, avslørte han.

- Det var riktignok heisen opp til leiligheten min, ikke i en offentlig bygning, la han til.

TREJDE EKTESKAPET: Etter Meg Ryan og P. J. Soles var Dennis Quaid gift med Kimberly Quaid. Her sammen i 2011. Foto: NTB Scanpix
TREJDE EKTESKAPET: Etter Meg Ryan og P. J. Soles var Dennis Quaid gift med Kimberly Quaid. Her sammen i 2011. Foto: NTB Scanpix Vis mer
NY FLAMME: For to år siden falt Quaid for den unge modellen Santa Auzina. Foto: NTB Scanpix
NY FLAMME: For to år siden falt Quaid for den unge modellen Santa Auzina. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sjekket seg selv inn på rehab

Paret møttes kort tid etter at han søkte om separasjon fra Kimberly Quaid i 2016, og romansen gikk imot 64-åringens opprinnelige plan.

- Jeg hadde tenkt til å bare være singel ... Men så dukket Santa opp, sa han.

- Jeg er romantisk. Det er gøy å være singel til en punkt, men jeg liker å være i et forhold. Det gjør jeg virkelig, fortsatte han.

I samme intervju lettet stjernen på sløret om sin tunge tid som rusmisbruker, hvor kokain til stadighet sto på menyen. Én hendelse skulle imidlertid snu opp ned på det hele.

- På et tidspunkt tok jeg to gram kokain om dagen. Jeg var heldig, sa han og fortsatte:

- Det kom til et punkt hvor jeg fikk et øyeblikk der jeg så meg selv død, og at jeg hadde mistet alt jeg hadde jobbet for. Det var da jeg sjekket med selv inn på rehab.

I etterkant holdt stjernen seg edru og borte fra både narkotika og alkohol i hele ti år.

SUKSESS: Dennis Quaid har fått en egen stjerne på den berømte Hollywood Walk of Fame. Foto: NTB Scanpix
SUKSESS: Dennis Quaid har fått en egen stjerne på den berømte Hollywood Walk of Fame. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Gikk glipp av flere roller

Rusmisbruket preget likevel karrieren hans i aller høyeste grad. Flere store roller gikk forbi, og i etterkant har «Foreldrefellen»-stjernen innsett feilene sine. Misbruket førte nemlig til flere dårlige beslutninger, og blant annet takket han nei til flere viktige roller.

- Jeg takket nei til rollen i «Big». Jeg slår meg selv for det, har han uttalt.

Rollen gikk derimot til Tom Hanks, og filmen ble raskt en seermagnet.

- På den tiden var det tre andre filmer med lik historie som «Big». Jeg trodde den skulle floppe, men det gjorde den ikke. Jeg burde tatt den rollen, fortsatte han.

Richard Geres rolle i «An Officer and A Gentleman» står blant andre også på lista over roller Quaid mistet.

Tross dårlige avgjørelser tidligere i karrieren, booker Quaid fremdeles store roller som skuespiller.

LES OGSÅ: - Forberedt på å leve på mastercardet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer