«Dirty Dancing»:

Slik gikk det med «Dirty Dancing»-skuespillerne

Det er 35 år siden premiere, og snart vil det komme enda en oppfølger.

FILMSUKSESS: Mange husker fortsatt Dirty Dancing godt, 35 år etter at filmen kom ut. Foto: Vestron/Kobal/REX/NTB
FILMSUKSESS: Mange husker fortsatt Dirty Dancing godt, 35 år etter at filmen kom ut. Foto: Vestron/Kobal/REX/NTB Vis mer
Publisert

Det er 35 år siden premieren av den legendariske filmen som for lenge siden har fått plass i historiebøkene.

Det er selvfølgelig den romantiske dansefilmen «Dirty Dancing» det er snakk om.

«Dirty Dancing» hadde først premiere 21. august 1987 og ble en stor suksess som dro inn nærmere to milliarder dollar i billettluken.

Siden har filmen blitt tatt frem igjen og igjen over hele verden, og sangen «(I've had) The time of my life» og replikken «Nobody puts Baby in the corner» lever videre i beste velgående.

Cynthia Rhodes og Patrick Swayze i Dirty Dancing. Foto: Vestron/Kobal/REX/NTB
Cynthia Rhodes og Patrick Swayze i Dirty Dancing. Foto: Vestron/Kobal/REX/NTB Vis mer

Er det lenge siden du har sett filmen, eller har du aldri sett den før? «Dirty Dancing» er tilgjengelig på Netflix.

Oppfølger på vei

I 2004 kom oppfølgeren «Dirty dancing: Havana Nights». Til fansens store glede ble det i 2020 bekreftet at det vil komme enda en ny oppfølger av filmen.

Det er også bekreftet at «Dirty Dancing»-stjerna Jennifer Grey (62) vil ta del i filmen - både foran kamera og i produksjonen. Patrick Swayze, som spilte den mannlige hovedrollen i filmen, lever dessverre ikke lenger.

Handlingen i den nye filmen er foreløpig ukjent, men Grey uttaler på «Good Morning America» i mai 2022, ifølge Us Weekly, at det vil bli dans.

- Alt jeg kan si er at vi ikke vil erstatte de som har gått bort - man prøver ikke å gjenskape magi som det. Man gjør noe annet.

Vis mer

Fikk bukspyttkjertelkreft

Med en braksuksess av en film er det naturlig å tenke at verden lå for skuerspillernes føtter i tiden etterpå, men for flere av dem ble det ikke slik.

Det er mange som husker Patrick Swayze godt som hotellets danseinstruktør, Johnny Castle, en rolle som sjarmerte seere over hele verden.

Patrick Swayze døde i 2009, 57 år gammel. Foto: Getty Images/AFP/NTB
Patrick Swayze døde i 2009, 57 år gammel. Foto: Getty Images/AFP/NTB Vis mer

Etter å ha spilt en av de to hovedrollene i «Dirty Dancing» var han å se i flere filmer, blant annet «Ghost» (1990) og «Donnie Darko» (2001).

I mars i 2008 kom imidlertid nyheten om at filmstjernen led av uhelbredelig kreft i bukspyttkjertelen, og verden ble sjokkert av bilder av en svært utmagret Swayze, som var kjent for å være atletisk.

I et TV-intervju med kanalen ABC i januar året etter anslo Swayze selv at det var sannsynlig at han kom til å leve i to år til. Slik gikk det altså ikke.

Swayzes siste prosjekt var TV-serien «The Beast», der han spilte hovedrollen. På grunn av hans stadig dårligere helse var han imidlertid ute av stand til å promotere serien, som ble kansellert i juni i 2009.

Patrick Swayze smiler foran sin stjerne på Hollywood Walk of Fame. Bildet er fra 1997. Foto: AP Photo/ Susan Sterner/NTB
Patrick Swayze smiler foran sin stjerne på Hollywood Walk of Fame. Bildet er fra 1997. Foto: AP Photo/ Susan Sterner/NTB Vis mer

14. september 2009 gikk Swayze bort, bare 57 år gammel. Han etterlot seg kona Lisa Niemi.

Senere har kona uttalt at hans siste ord til henne var at han elsket henne. «Mine siste ord til Patrick? «Jeg elsker deg». Og det var hans siste ord til meg.» uttalte hun.

Mislykket neseoperasjon

Swayzes motspiller Jennifer Grey (62) portretterte Frances Baby. Houseman sin karriere stupte rett etter filmen - og det på grunn av en mislykket neseoperasjon.

Grey har selv tidligere uttalt at karrieren begynte å dale i 1989, altså to år etter at Dirty Dancing kom ut. Etter at hun la seg på operasjonsbordet for å fikse på sin karakteristiske nese, skal hun nemlig ha blitt ugjenkjennelig for fansen.

Jennifer Grey og Patrick Swayze i Dirty Dancing. Foto: Vestron/Kobal/REX/NTB
Jennifer Grey og Patrick Swayze i Dirty Dancing. Foto: Vestron/Kobal/REX/NTB Vis mer

Til Mirror fortalte Grey i 2012 at hun plutselig kunne dra ut hvor som helst uten at noen enset at det var henne.

n/a Vis mer

- Jeg gikk inn i operasjonsrommet som en kjendis og kom ut anonym. Jeg vil alltid være hun kjente skuespillerinnen som ingen kjenner igjen. På grunn av en neseoperasjon, sa hun den gang og omtalte inngrepet som «neseoperasjonen fra helvete».

Jennifer Grey sin skuespillerkarriere tok aldri av etter Dirty Dancing. Foto: AP Photo/Matt Sayles/NTB
Jennifer Grey sin skuespillerkarriere tok aldri av etter Dirty Dancing. Foto: AP Photo/Matt Sayles/NTB Vis mer

Grey fikk kanskje aldri rakettfart på karrieren etter «Dirty Dancing», men kjærlighetslivet hennes har derimot vært preget av høy stjernefaktor. Blant annet har hun vært forlovet med Johnny Depp (59) og vært sammen med skuespiller Matthew Broderick (60).

I 2001 giftet hun seg med skuespiller Clark Gregg (60), som hun var gift med frem til i fjor. De har datteren Stella Gregg (20) sammen.

Karriereskifte

Jane Brucker (64) spilte Lisa Houseman, søsteren til «Baby», i «Dirty Dancing». I ettertid medvirket hun i blant annet dramafilmen «Stealing Home» i 1988 og fulgte på med TV-dramaet «Doctor Doctor» året etter, men så ble skuespillerkarrieren lagt på hylla.

Jane Brucker flyttet seg til andre siden av kameraet etter Dirty Dancing. Foto: PG/Bauergriffin.com/NTB
Jane Brucker flyttet seg til andre siden av kameraet etter Dirty Dancing. Foto: PG/Bauergriffin.com/NTB Vis mer

Hun holdt seg imidlertid i bransjen, og ble isteden manusforfatter - med stor suksess, ifølge Express.

Døde av overdose

Servitøren Robert Gould gjorde seg bemerket som filmens kvinnebedårer. Rollen ble spilt av Max Cantor.

Cantor hadde en tidligere utdannelse fra Harvard, og jobbet også som journalist. I tillegg ble han spådd en lovende skuespillerkarriere for sin innsats i filmen.

Dessverre ble det ikke slik. Han var bare 32 år gammel da han døde i 1991. Ifølge flere medier, blant annet Us Weekly, døde han av en overdose.

DANSER JULA INN: Hugh Grant som dansende statsminister i «Love Actually». Reporter: Marte Nyløkken Helseth Vis mer

Trakk seg tilbake

Cynthia Rhodes (65) gjorde seg også bemerket for sin rolle i både «Flashdance» fra 1983 og «Dirty Dancing» noen år senere, og karrieremessig står sistnevnte igjen som hennes største høydepunkt.

Cynthia Rhodes i 1988. Foto: Bob Grant/REX/NTB
Cynthia Rhodes i 1988. Foto: Bob Grant/REX/NTB Vis mer

Tross at hun var ettertraktet i bransjen var hun blant dem som tok et stort steg tilbake fra rampelyset etter å ha medvirket i sin siste film, «Curse of the Crystal Eye» i 1991.

SPIKEY: Rhys Ifans er for mange best kjent som Spikey i «Notting Hill», men nå blir han å se i HBOs nye storsatsing. Video: Rød Løper/HBO/Universal Studios Vis mer

En av årsakene til at Rhodes trakk seg tilbake, var for å fokusere på livet sammen med sine tre sønner, samt ektemannen og artisten Richard Marx. Paret var gift i 25 år, før de valgte å skilles i 2014, ifølge ABC News.

Holdt sykdommen hemmelig

Faren til «Baby», Dr. Jake Houseman ble spilt av Jerry Orbach. Han medvirket i en rekke populære film- og tv-prosjekter, blant annet «The Golden Girls», som han fikk en Emmy-nominasjon for.

FIKK KREFT: Skuespiller Jerry Orbach ble rammet av kreft, men offentligheten fikk ikke vite noe før det hadde gått ti år. Her er han sammen med Jane Brucker, som også medvirket i Dirty Dancing. Foto: PG/Bauergriffin.com/NTB
FIKK KREFT: Skuespiller Jerry Orbach ble rammet av kreft, men offentligheten fikk ikke vite noe før det hadde gått ti år. Her er han sammen med Jane Brucker, som også medvirket i Dirty Dancing. Foto: PG/Bauergriffin.com/NTB Vis mer

I begynnelsen av 2004 ble det kjent at Orbach var rammet av prostatakreft. Det har i ettertid kommet fram at skuespilleren ble diagnostisert med sykdommen hele ti år i forkant, men at kreften lenge ble holdt i sjakk av behandling.

Offentligheten fikk ikke vite at han kjempet mot sykdommen før noen uker før han døde. Orbach ble 69 år gammel.

Kelly Bishop (78) spilte «Babys» mor i filmen, og har senere hatt en suksessfull skuespillerkarriere.

Blant annet har hun vært å se i alle syv sesonger av den populære TV-serien «Gilmore Girls», som hun forøvrig også returnerte til da «Gilmore Girls: A year in life» kom ut som en miniserie på fire episoder i 2016.

LES OGSÅ: Dette visste du ikke om «Stranger things»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer