«Coyote Ugly»:

Slik gikk det med denne gjengen

Norsk kjæreste, arrestasjon og drama. Stjernene har hatt nok å holde på med de siste 20 årene.

20 ÅR: Filmen «Coyote Ugly» spilte inn flere milliarder kroner på verdensbasis da den utkom i 2000. Nå har den blitt hele 20 år, og i den anledning er det på tide med et tilbakeblikk på skuespillerne som gjorde filmen berømt. Foto: REUTERS/ Patrick Demarchelier/ NTB Scanpix
20 ÅR: Filmen «Coyote Ugly» spilte inn flere milliarder kroner på verdensbasis da den utkom i 2000. Nå har den blitt hele 20 år, og i den anledning er det på tide med et tilbakeblikk på skuespillerne som gjorde filmen berømt. Foto: REUTERS/ Patrick Demarchelier/ NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Utallige romaner, filmer og serier har tatt for seg unge mennesker som reiser fra bygda for å gjøre det stort i New York. Noen klarer det, andre blir slukt av storbyens mas, og enkelte kommer faktisk ikke levende ut av oppholdet i metropolen.

Plottet til «Coyote Ugly» fra år 2000 er heldigvis ikke så mørkt, men den tar for seg mye av den ovennevnte tematikken.

Violet drar håpefull til storbyen, og ender etter en rekke tilfeldige hendelser opp som danser på baren filmen er oppkalt etter. Det er bakteppet for en film proppet full av drama, intriger, kjærlighet, dansing og musikk. Filmen bød også på eviggrønne «Can't Fight the Moonlight» av LeAnn Rimes, som har blitt en klassiker.

I august var det hele 20 år siden vi ble kjent med Violet, Lil, Zoe, Kevin og resten av gjengen i filmen, og det har naturlig nok skjedd mye i livene til skuespillerne som foreviget rollene siden den gang.

Arrestert

Det er ingen tvil om at Piper Perabo (43) spilte den viktigste rollen i filmen for 20 år siden, da hun med kløkt klarte å gjøre historien til småbyjenta Violet levende på skjermen. Det var Perabos store gjennombrudd, og i den følgende tiden var hun en av USAs desidert største stjerner.

Røde løpere, intervjuer i de heiteste tenåringsmagasinene og en rekke filmroller kom hennes vei etter å ha debutert på lerretet.

IKONISK: Denne dansescenen, hvor skuespiller Piper Perabo drar i gang kalas, er kanskje den mest uforglemmelige fra filmen. Foto: NTB scanpix
IKONISK: Denne dansescenen, hvor skuespiller Piper Perabo drar i gang kalas, er kanskje den mest uforglemmelige fra filmen. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Det fikk meg virkelig inn enkelte dører, og jeg har laget filmer i 20 år nå på grunn av den filmen. Det virker som folk fortsatt assosierer meg med den. Det er litt merkelig, for jeg danser egentlig ikke på barer, lo hun overfor Variety tidligere i år, ifølge E! Online.

Hun har siden vært å se i blant annet «Cheaper by the Dozen» og skrekkfilmen «The Cave», men har ikke klart å generere like mye oppmerksomhet som hun altså gjorde for to tiår siden.

Mange har trolig sett henne i dramaserien «Covert Affairs», der hun i fem sesonger har spilt en FBI-agent. Dette ble hun nominert til en Golden Globe for.

Når hun ikke er å finne foran kameraet, driver hun med politisk aktivisme. Hun er faktisk såpass radikal at hun en rekke ganger har blitt arrestert, blant annet da hun protesterte mot nominasjonen av dommer Brett Kavanaugh i 2018.

SKUESPILLER: Piper Perabo lever fortsatt av skuespilleryrket, og er på siden politisk aktivist. Her på Tribeca filmfestival i 2019. Foto: NTB scanpix
SKUESPILLER: Piper Perabo lever fortsatt av skuespilleryrket, og er på siden politisk aktivist. Her på Tribeca filmfestival i 2019. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hun ble også arrestert i 2019, da hun deltok på superstjernen Jane Fondas klimaprotest. Hun er uttalt demokrat, og har hatt sitt å si om Trump.

Privat har hun siden 2014 vært gift med regissør Stephen Kay. De har ingen barn sammen, men hun er stemor for en datter han har fra et tidligere forhold.

Norsk kjæreste

Da filmen kom ut i august 2000, var det ikke vanskelig å markedsføre den med ett bestemt navn - Tyra Banks (46). Modellen var på tidspunktet en av verdens mest kjente og best betalte, og det skapte derfor overskrifter at hun plutselig skulle være å se i en film.

TYRA BANKS: Supmermodellen på premieren av «Coyote Ugly» i juli 2000. Foto: Reuters/ NTB scanpix
TYRA BANKS: Supmermodellen på premieren av «Coyote Ugly» i juli 2000. Foto: Reuters/ NTB scanpix Vis mer

Banks spilte Zoe, som i sin første scene viser frem en stor bunke sedler på en restaurant. Disse hadde hun fått i tips for å danse på Coyote Ugly, og ga Violet ideen om å søke jobb der.

Et 14 år gammelt klipp fra TV-serien «America's next top model» har blitt hentet opp igjen, og nå har programleder Tyra Banks sett seg nødt til å beklage for hendelsen. Vis mer

Selv om Banks allerede var et stort navn i bransjen før hun dukket opp i filmen, ble hun utvilsomt enda mer berømt de kommende årene. Braksuksessen «America's Next Top Model» ble lansert i 2003, og har gått i 24 sesonger.

Serien har også vunnet en rekke priser, og er trolig det unge voksne i dag husker modellen aller best for. I nyere år har hun fått kritikk for enkelte ting hun sa eller måten hun oppførte seg på, noe hun har beklaget.

SUPERSTJERNE: Tyra Banks er et navn de fleste kjenner og har et forhold til. Supermodellen var allerede berømt da «Coyote Ugly» ble spilt inn. Foto: NTB scanpix
SUPERSTJERNE: Tyra Banks er et navn de fleste kjenner og har et forhold til. Supermodellen var allerede berømt da «Coyote Ugly» ble spilt inn. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hun har tidligere vært i et forhold med den norske fotografen Erik Asla. Paret, som møttes i New York i forbindelse med «Top Model»-innspilling, hadde vært kjærester i om lag fem år da de gikk hver til sitt i oktober 2017.

I løpet av sitt forhold fikk Asla og Banks også et barn sammen. Etter flere prøverørsforsøk, fikk de to sønnen York Banks Asla (4) via surrogatmor i 2016. Banks er for tiden i et forhold med Louis Bélanger-Martin, en kanadisk forretningsmann.

- For gammel

Alle som har sett «Coyote Ugly», husker Maria Bello (53) i rollen som Lil. Hun var den tøffe eieren av baren, som ikke lot seg pille på nesen av noen. Det var hun som ga Violet en sjanse, og aldri angret på avgjørelsen om å ansette henne.

MARIA BELLO: Skuespilleren avbildet i år 2000. Foto: NTB scanpix
MARIA BELLO: Skuespilleren avbildet i år 2000. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hun var derimot ikke å se i like mange dansende scener som resten av gjengen. Nylig avslørte hun at produksjonen mente hun var for gammel til det, som 32-åring.

- Sannheten er at den filmen ble laget av menn, sant? Mannlige produsenter, en mannlig regissør. Jeg vet ikke hvor informasjonen om dansingen kom fra, men den nådde meg. Det var ikke snakk om å diskutere det, for jeg kom ikke til å vinne, sa hun til Variety.

Heldigvis har ikke alderen vært noe problem senere for skuespilleren, som har hatt en rekke roller siden den gang. Hun har blant annet spilt i filmer som «The Cooler» og «Grown Ups». Hun har også vært med i «NCIS».

MED FORLOVEDEN: Maria Bello og Dominique Crenn på rød løper sammen. Foto: NTB scanpix
MED FORLOVEDEN: Maria Bello og Dominique Crenn på rød løper sammen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Stjernen veksler mellom å bo i Los Angeles og San Francisco. I sistnevnte by bor forloveden hennes, kokken Dominique Crenn. Hun er den eneste kvinnelige kokken i USA som har tre Michelin-stjerner. De kan altså bare beskrives som et realt stjernepar.

«Forhatt»

Da Bridget Moynahan (49) kom til settet for å spille rollen som Rachel, var hun allerede godt kjent som skuespiller. Personen hun foreviget før hun spilte i kultklassikeren for 20 år siden, var imidlertid alt annet enn populær.

Hun var nemlig med i HBO-suksessen «Sex og singelliv», der hun spilte Natasha - som Big skulle gifte seg med. De fleste var selvsagt på lag med Carrie, og kunne ikke fordra Natasha. Derfor ble hun en forhatt kvinne.

DEN GANG DA: Bridget Moynahan avbildet på den tiden «Coyote Ugly» kom ut. Foto: NTB scanpix
DEN GANG DA: Bridget Moynahan avbildet på den tiden «Coyote Ugly» kom ut. Foto: NTB scanpix Vis mer

I ettertid er det nok flere som har fått sympati for henne. I 2007 ble hun nemlig gravid med sin daværende kjæreste, NFL-proffen Tom Brady. Han bestemte seg imidlertid for å gå fra henne mens hun var gravid. Før hun rakk å føde hadde ryktene begynte å svirre om at han hadde funnet kjærligheten med den brasilianske supermodellen Gisele Bündchen - noe som viste seg å stemme.

Nyheten vakte stor oppsikt internasjonalt. Og tabloidpressen jaktet stadig på nye vinklinger rundt det påståtte «trekantdramaet».

- Å gå gjennom det å være gravid og å få barn er utrolig personlige og intime øyeblikk, fortalte Moynahan i fjor, og fortsatte:

NYERE TID: Bridget Moynahan avbildet på rød løper i 2019. Foto: NTB scanpix
NYERE TID: Bridget Moynahan avbildet på rød løper i 2019. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg hadde biler som fulgte etter meg, og menn som gjemte seg i buskene utenfor huset mitt. Som nybakt mamma ønsker du å beskytte barnet ditt. Denne type oppmerksomhet føltes som en trussel.

Hun er i disse dager gift med forretningsmannen Andrew Frankel, som hun ga sitt «ja» i 2015. Skuespillerkarrieren holder hun også ved like, blant annet i filmer som «I, Robot» og «John Wick». Det er nok muligens tv folk kjenner henne best fra, som Erin Reagan i serien «Blue Bloods».

Musikkvideo-babe

Den siste av de fem hovedkvinnene filmen sentrerer seg rundt er Izabella Miko (39), som spilte Cammie i blockbusteren. Det var for øvrig hennes første rolle i en amerikansk film, for fram til det punktet hadde hun hovedsakelig jobbet i hjemlandet Polen. Debuten på skjermen gjorde hun i 1988, i filmen «Pan Kleks w Kosmosie».

KJENT SCENE: Izabella Miko (t.v.) i en av filmens mest kjente scener, sammen med Tyra Banks og Bridget Moynahan. Foto: Frank Masi/ Touchstone/ Kobal/ REX/ NTB scanpix
KJENT SCENE: Izabella Miko (t.v.) i en av filmens mest kjente scener, sammen med Tyra Banks og Bridget Moynahan. Foto: Frank Masi/ Touchstone/ Kobal/ REX/ NTB scanpix Vis mer

Hun har spilt i en rekke filmer siden, men har ikke klart å gjenskape suksessen fra den 20 år gamle filmen. Hun er nok trolig best kjent for å ha vært med i to musikkvideoer for The Killers. I 2005 dukket hun nemlig opp i videoen for låta «Mr. Brightside», som utvilsomt er en av bandets største hits.

Ellers har hun vært å se i gjesteroller i serier som «Law & Order: SVU» og «Criminal Minds». I disse dager er hun mest aktiv som klimaforkjemper.

PÅ RØD LØPER: Izabella Miko på «The Spy Who Dumped Me»-premieren i Los Angeles i 2018. Foto: NTB scanpix
PÅ RØD LØPER: Izabella Miko på «The Spy Who Dumped Me»-premieren i Los Angeles i 2018. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hun driver en videoblogg, der hun snakker om miljøet og hva folk kan gjøre for å gjøre en forskjell. Hun er for tiden singel, men har tidligere vært i et forhold med den spanske forretningsmannen Luis Astorquia. Det ryktes for øvrig også at hun har hatt en flørt med Alexander Skarsgård, men det var i 2009 og varte bare i noen måneder.

39-åringen har ingen barn.

LES OGSÅ: Får folk til å sperre opp øynene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer