LeAnn Rimes:

Slik gikk det med den prisbelønte countrystjernen

- Jeg er sikker på at mange syntes at jeg var fullstendig egoistisk.

VERDENSKJENT: Amerikanske LeAnn Rimes (t.v.) har solgt millioner av album, og regnes som en av countrymusikkens største stjerner. Likevel har privatlivet overskygget karrieren flere ganger. Her med Piper Perabo i filmen «Coyote Ugly». Foto: NTB Scanpix
VERDENSKJENT: Amerikanske LeAnn Rimes (t.v.) har solgt millioner av album, og regnes som en av countrymusikkens største stjerner. Likevel har privatlivet overskygget karrieren flere ganger. Her med Piper Perabo i filmen «Coyote Ugly». Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Så å si så fort hun kunne snakke, begynte den amerikanske artisten LeAnn Rimes (36) å opptre på scenen. Som 14-åring fikk hun platekontrakt med plateselskapet Curb Records, og deretter ballet det på seg for Mississippi-jenta.

De fleste forbinder henne kanskje mest med låta «How Do I Live», eller «Can't Fight the Moonlight» fra filmen «Coyote Ugly» fra 2000.

Hun ble tidenes yngste vinner av en Grammy-pris noensinne - da hun var 14 år gammel - og har i tillegg mottatt hele tolv Billboard Music Awards-priser.

Saken fortsetter nedenfor.

STOR STJERNE: LeAnn Rimes henter hjem priser under Billboard Music Awards i 1997, 15 år gammel. Foto: NTB Scanpix
STOR STJERNE: LeAnn Rimes henter hjem priser under Billboard Music Awards i 1997, 15 år gammel. Foto: NTB Scanpix Vis mer

37 millioner album

- Det er få mennesker jeg kan ringe for å si: «Hei, hva hadde du gjort i denne situasjonen?» De fleste er borte, faktisk. De fleste som starter så ung som jeg gjorde, vel, vi kommer ikke så langt i livet, sa Rimes til Rolling Stone i 2016.

Det er riktignok en stund siden 36-åringen har skapt overskrifter - både når det gjelder karrieren og privatlivet.

Slik har det imidlertid ikke alltid vært.

UNG OG LOVENDE: LeAnn Rimes i 2000. Foto: NTB Scanpix
UNG OG LOVENDE: LeAnn Rimes i 2000. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LeAnn Rimes, eller Margaret LeAnn Rimes Cibrian som hun heter, er født og oppvokst i byen Jackson i Mississippi. Etter å ha opptrådt i en rekke sceneoppsettinger siden hun var bare barnet, hadde hun sitt ordentlige gjennombrudd som 13-åring.

Rimes har gjennom sin karriere solgt over 37 millioner album verden over.

I magasinet Billboard havnet hun på 17. plass i kåringen av 90-og 2000-tallets største artister, i tillegg til at de kåret låta «How Do I Live» som den mest suksessrike låta på 90-tallet.

Utroskapsskandale

Den berømte countrystjernen sto dessuten for fire sanger i filmen «Coyote Ugly» i 2000, «Can't Fight the Moonlight», «Please Remember», «The Right Kind of Wrong» og «But I Do Love You».

I de seinere årene har 36-åringen derimot blitt mer omtalt for sitt privatliv enn for musikken.

Det skulle vise seg at sangstjernen fort ble en favoritt for sladderpressen i 2009, like etter innspillingen av filmen «Northern Lights». Rimes spilte mot skuespiller Eddie Cibrian (45), kjent fra tv-serier som «Ugly Betty» og «CSI», i filmen, og deres profesjonelle forhold utviklet seg til noe mer underveis.

Det var imidlertid ikke denne detaljen i seg selv som fikk paparazzifotografene til å kaste seg rundt. Rimes var nemlig gift med låtskriveren Deane Sheremet på tidspunktet, mens Cibrian var gift med «The Real Housewives of Beverly Hills»-stjerna Brandi Glanville (45).

GIKK FRA HVER SIN EKTEFELLE: LeAnn Rimes og Eddie Cibrian fikk en litt annerledes start på forholdet. Her er de avbildet sammen tidligere i år. Foto: NTB Scanpix
GIKK FRA HVER SIN EKTEFELLE: LeAnn Rimes og Eddie Cibrian fikk en litt annerledes start på forholdet. Her er de avbildet sammen tidligere i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ingen av partene utenfor tok sidespranget særlig bra - spesielt ikke sistnevnte. Det ble fort en offentlig feide, og mye av kranglingen mellom Glanville og Rimes skjedde over Twitter.

Offentlig munnhoggeri

Det skal ha kokt over for 45-åringen da LeAnn Rimes kalte Cibrian og Glanvilles sønner, Mason (15) og Jake (11), for «mine gutter» i en Twitter-melding.

«Noen prøver å komme under huden på meg ved å kalle MINE barn for sine gutter. Så tydelig! De er MINE gutter, Eddies sønner og dine stesønner... Enn så lenge», freste reality-stjerna på Twitter.

Dette var bare én av de mange diskusjonene de to stjernene har hatt offentlig på Twitter. I april delte Brandi Glanville imidlertid et bilde av seg selv og LeAnn Rimes på sin Instagram-profil, så det kan se ut til at de to omsider har begravet stridsøksen.

View this post on Instagram

Peace in #calabasturd hanging for Jakes bday❤️

A post shared by Brandi Glanville (@brandiglanville) on

Det tok lang tid før det roet seg rundt Rimes og Cibrian etter at de ble et par, men i 2010 valgte «How Do I Live»-sangeren for første gang å snakke om utroskapsskandalen i et lengre intervju med bladet Shape Magazine.

- Jeg forstår at folk ble skuffet over meg, spesielt siden jeg vokste opp som «America's Sweetheart». Jeg tror alle forhold er tøffe å komme seg ut av, og jeg tror at måten jeg gjorde det på, var riktig, sa hun, ifølge Huffington Post.

Forlovet og gift etter utroskapen

Hun la videre vekt på at hun for første gang på lenge hadde satt seg selv foran alle andre, og at hun derfor aldri har sett seg tilbake.

- Jeg er sikker på at mange syntes at jeg var fullstendig egoistisk, men sannheten er at det er tider i livet der man bare er nødt til å være egoistisk for å finne ut hva som virkelig gjør en lykkelig, forklarte hun.

LeAnn Rimes og Deane Sheremer var gift i sju år før de i september 2009 kunngjorde at de skulle skille seg.

Under ett år etter skilsmissen ble det kjent at den prisbelønte artisten hadde forlovet seg med Eddie Cibrian. Året etter giftet de seg i California.

I 2012, dagen etter at hun fylte 30 år, innså sangeren at hun hadde fått nok av alt presset og oppmerksomheten rundt privatlivet sitt. Hun valgte derfor å sjekke inn på rehab for å få behandling for angst og stress.

Realityserie floppet

- Jeg er glad og frisk. Jeg vil bare bli enda lykkeligere og friskere på et mer stabilt nivå. Jeg ønsker ikke å våkne opp og ikke tvers igjennom nyte livet mitt og alle de fantastiske tingene rundt meg, sa Rimes til People den gang.

Ifølge Entertainment Online var hun på rehab i omtrent én måned.

- Det er vanskelig å forklare, og jeg ber ikke om sympati. Det er så enkelt og så komplisert at jeg trenger å lære hvordan jeg skal håndtere meg selv og verden, fordi alle ser alltid inn, og jeg trenger å finne ut hvordan jeg skal takle det, sa hun til nettstedet i 2013.

Det virket som at artisten klarte å komme seg til hektene igjen. I 2014 kom ekteparet nemlig med en realityserie, «LeAnn & Eddie», der seerne fikk et innblikk i forholdet deres.

Ifølge Us Weekly ble serien imidlertid tatt av lufta etter kun én sesong.

Spår familieforøkelse

Det er ingen underdrivelse å si at LeAnn Rimes ikke er på toppen av karrieren lenger. Hennes siste utgivelse var en nyinnspilling av flere låter fra stjernas egen katalog, som ble sluppet før sommeren.

Rimes gjorde også en gjesteopptreden som seg selv i filmkomedien «Logan Locky» i fjor, men er ellers sjeldnere å se i offentligheten enn tidligere. Trolig ingen stor sorg for hovedpersonen selv, som med sin eventyrlige suksess antakelig har nok til salt i grøten likevel.

Flere medier spekulerer på at sangeren heller ønsker å prioritere en mulig familieforøkelse de neste årene. En rykteflom ektemannen tidligere har fyrt godt opp under:

- Hun ønsker seg veldig ei lita jente, har han uttalt til Extra, rikitgnok for en del år siden.

LeAnn Rimes legger for øvrig ut på en juleturné om kort tid.

LES OGSÅ: Slik gikk det med «Harry Potter»-stjernene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer