Kjartan Salvesen:

Slik gikk det med den glemte «Idol»-vinneren

Forsvant gradvis fra rampelyset etter seieren i 2004.

VANT IDOL: Kjartan Salvesen forsvant gradvis fra rampelyset etter at han vant «Idol» i 2004. Dette gjør han i dag. Foto: NTB scanpix.
VANT IDOL: Kjartan Salvesen forsvant gradvis fra rampelyset etter at han vant «Idol» i 2004. Dette gjør han i dag. Foto: NTB scanpix. Vis mer
Publisert

Det populære TV 2-programmet «Idol» har vært å se på tv-skjermen gjennom ti sesonger. Et program hvor deltakere fra hele landet har konkurrert om å bli Norges nye musikkidol.

Det velkjente tv-programmet har skapt flere store stjerner, som fortsatt lever av musikken i dag. Stjerner som Sandra Lyng, Astrid S, Kurt Nilsen og Eva Weel Skram har alle blitt fostret opp i programmet.

Samtidig har flere av deltakerne også forsvunnet fra rampelyset i årenes løp, deriblant 42 år gamle Kjartan Salvesen.

Forsvant fra rampelyset

Kjartan gikk helt til topps og vant «Idol »i 2004, sesong to av sangkonkurransen. I motsetning til flere andre tidligere vinnere har det riktignok ikke vært like mye oppmerksomhet rundt 42-åringen i etterkant.

TÅREVÅT SEIER: Da Kjartan Salvesen gikk av med seieren i «Idol » i 2004 måtte han ty til tårene. Her sammen med Margaret Berger. Foto: Gunnar Lier/NTB scanpix
TÅREVÅT SEIER: Da Kjartan Salvesen gikk av med seieren i «Idol » i 2004 måtte han ty til tårene. Her sammen med Margaret Berger. Foto: Gunnar Lier/NTB scanpix Vis mer

Etter seieren er det trygt å si at Kjartan gradvis forsvant fra rampelyset, og i et nylig intervju med Dagbladet forteller han om hvorfor.

SANGFUGL: Her opptrer Kjartan Salvesen i femte finalerunde under Idol- sendingen på TV 2 i 2004. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SANGFUGL: Her opptrer Kjartan Salvesen i femte finalerunde under Idol- sendingen på TV 2 i 2004. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Kjartan landet nemlig i stedet jobben som markedssjef for fotballaget Viking, og har deretter stiftet familie. 42-åringen har i dag fire sønner, to fra et tidligere forhold - og to barn med sin nåværende kone, Cathrine Salvesen.

Cathrine giftet han seg med i 2014 i vakre Toscana, og den gang hadde han bare lovord å si om sin vakre brud.

- Tårene kom før Cathrine kom ned trappen. Snakk om å bli truffet av lynet. Hun så ut som en engel fra Toscana i nydelig kjole, avslørte Kjartan overfor Se og Hør.

GIKK TIL TOPPS: «Idol»-seieren i 2003 ble begynnelsen på en stor musikkarriere for bergenseren Kurt Nilsen. Video: TV 2 Vis mer Vis mer

Gjorde comeback

Et år etter bryllupet bestemte 42-åringen seg for å gjøre et aldri så lite comeback i musikkverdenen. Kjartan er nemlig en del av bandet Stavangerkameratene.

Stavangerkameratene er en norsk gruppe fra Stavanger som startet opp i 2015. Bandet består av Kjartan Salvesen, tidligere «X Factor»-deltaker Tommy Fredvang (36), tidligere «Idol»-vinner Glenn Lyse (44) og Ole Alexander Mæland (39).

- Det har jo eksplodert de siste årene med Stavangerkameratene. Jeg drev litt med musikk på si etter «Idol», men ikke på langt nær slik jeg gjør nå, sier Salvesen til Dagbladet.

Men selv om bandet gjør stor suksess har Kjartan valgt å beholde jobben som markedssjef for fotballklubben ved siden av bandet.

I intervjuet roser han kona Cathrine, som gjør at han får holde på med både bandet og beholde jobben.

Det var ikke akkurat planlagt at de fire kameratene skulle starte et band sammen. Det var nemlig en helt tilfeldig opptreden i 2015 som ble starten på Stavangerkameratene.

- Vi føler alle at vi har fått en ny sjanse, og det skal man ikke ta for gitt i livet. Men der er hard jobbing og til tider veldig krevende, fortalte Kjartan i et intervju med VG i oktober.

42-åringen fortalte videre at det må inngås kompromisser for at de fire gutta skal fungere som et band.

- Alle har helt ulike personligheter. Vi krangler og diskuterer så fillene fyker, akkurat som et ektepar. Men vi har en ydmykhet og en musikalsk kjærlighet til alt vi får oppleve sammen, sa Kjartan til avisen.

RØRT: «Idol»-vinner Øystein Hegvik ble helt satt ut da han gikk seirende ut av den populære sangkonkurransen. Vis mer

Vant for moren

Kjartan var bare ni år gammel da moren først oppdaget at hun hadde kreft. Syv år senere fikk hun et tilbakefall, men denne gangen med et dødelig utfall.

I et intervju med Det Nye i 2007 snakket han om hvordan tapet av moren har preget ham.

- Det er jo litt klisjé. Men når noe er så sterkt, blir det til at man skriver om det. Snakker om det. Og drømmer om det. Dette har preget meg i 15 år, fortalte Kjartan den gang.

MISTET MOREN: Tapet av moren har preget Kjartan mye og det tok fem år før han klarte å prate om sorgen. Foto: Heiko Junge/NTB scanpix
MISTET MOREN: Tapet av moren har preget Kjartan mye og det tok fem år før han klarte å prate om sorgen. Foto: Heiko Junge/NTB scanpix Vis mer

42-åringen reagerte med å trekke seg vekk fra familien, ble aggressiv og lot skolegangen seile sin egen sjø. Vennene ble hans trygge holdepunkt, som Kjartan festet og gråt sammen med.

Etter hvert fant han også trøst i å skrive dikt og spille gitar.

Det var først fem år etter morens død at han klarte å prate om sorgen.

- Alle de årene fikk jeg en dårlig følelse hver gang jeg hørte kreft eller død, sa han til bladet.

LES OGSÅ: Kysset 19-årig «Idol»-deltaker på munnen - mot hans vilje

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer