Dannielynn Birkhead:

Slik gikk det med datteren til Anna Nicole Smith

Mistet moren da hun var bare fem måneder gammel.

STOR JENTE: Etter årets Halloween-feiring delte Larry Birkhead (bak, i klovnekostyme) dette bildet av datteren Dannielynn med fansen på Instagram og Twitter. Foto: Skjermdump fra Instagram
STOR JENTE: Etter årets Halloween-feiring delte Larry Birkhead (bak, i klovnekostyme) dette bildet av datteren Dannielynn med fansen på Instagram og Twitter. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): I februar 2007 ble den skandaleombruste Playboy-modellen og skuespilleren Anna Nicole Smith funnet livløs på et hotell i Florida, og hun ble erklært død på sykehuset ikke lenge etterpå.

Stjernen, som bare ble 39 år gammel, døde av en overdose av flere ulike stoffer - og det ble konkludert med at dødsfallet var en ulykke.

Anna Nicole etterlot seg datteren Dannielynn (11), som bare var fem måneder og én dag gammel da moren døde.

GIKK BORT: I starten av mars 2007 ble det holdt en minnegudstjeneste for Anna Nicole Smith i Nassau på Bahamas. Foto: Splash News/ NTB scanpix
GIKK BORT: I starten av mars 2007 ble det holdt en minnegudstjeneste for Anna Nicole Smith i Nassau på Bahamas. Foto: Splash News/ NTB scanpix Vis mer

Mistet moren - og storebroren

Livet til Dannielynn har for øvrig vært preget av mer enn én tragedie. Bare tre dager etter hun ble født, døde halvbroren hennes Daniel Wayne Smith, bare 20 år gammel.

Anna Nicole Smith fikk sønnen Daniel med sin første ektemann, Billy Wayne Smith, som hun var gift med fra 1985 til 1993. Daniel var på sykehuset og besøkte moren og sin nyfødte lillesøster på fødeavdelingen da han falt om og døde.

Dødsårsaken var en tilfeldig overdose, og minnet altså urovekkende mye om det som skulle bli morens dødsårsak - knappe fem måneder senere.

Det var heller ikke bare tragisk død som skulle prege Dannielynn helt i starten av livet. Etter at hun kom til verden, begynte Anna Nicole å krangle om farskapet med ekskjæresten sin, Larry Birkhead (44).

TURBULENT START PÅ LIVET: Larry Birkhead og Dannielynn sammen på en basketballkamp i Los Angeles i 2008. Foto: AP/ NTB scanpix
TURBULENT START PÅ LIVET: Larry Birkhead og Dannielynn sammen på en basketballkamp i Los Angeles i 2008. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

Larry påstod nemlig hardnakket at han var faren til den lille jenta, mens Anna Nicole insisterte på at det var advokaten Howard K. Stern (49) som var faren. Anna Nicole og Howard utvekslet bryllupsløfter på Bahamas i slutten av september 2006, men seremonien var ikke juridisk bindende.

Den bitre striden om foreldreretten ble avgjort med DNA-resultat etter Smiths død, som viste at Larry var far til lille Dannielynn. Han ble tildelt foreldreretten umiddelbart, og flyttet med datteren til Louisville i Kentucky.

Viser frem datteren

Etter ekskjærestens død og datterens stormfulle start på livet, har Larry Birkhead tilsynelatende omfavnet papparollen med liv og lyst.

Han og Dannielynn - som allerede har prøvd seg som modell - ser ut til å henge sammen som erteris, og den stolte faren har tatt med seg datteren på alt fra røde løpere til basketballkamper, ferieturer og markedsdager.

I 2015: Dannielynn og pappa Larry Birkhead på rød løper i hjembyen Louisville. Foto: NTB scanpix
I 2015: Dannielynn og pappa Larry Birkhead på rød løper i hjembyen Louisville. Foto: NTB scanpix Vis mer
I 2016: Far og datter hånd i hånd på flyplassen i Los Angeles i juli i fjor. Foto: Splash News/ NTB scanpix
I 2016: Far og datter hånd i hånd på flyplassen i Los Angeles i juli i fjor. Foto: Splash News/ NTB scanpix Vis mer

På sosiale medier deler Larry dessuten mange søte bilder av datteren, som ble 11 år for omtrent tre måneder siden.

Under årets Halloween-feiring kledde far og datter seg ut som rollefigurer fra skrekkfilmen «It», og kostymene ble selvsagt dokumentert på Twitter. Der fikk man også se hvor stor Dannielynn er blitt!

Saken fortsetter nedenfor.

I slutten av november i år, nærmere bestemt tirsdag den 28., hadde Anna Nicole Smith fylt 50 år om hun fortsatt var i live. Og i den anledning tok Larry med seg Dannielynn tilbake til Bahamas, der hun ble født 7. september 2006.

- Denne turen er litt spesiell for Dannielynn, fordi hun egentlig ikke vet så mye om stedet hun ble født, sier Larry Birkhead til UsWeekly, som fulgte duoen på reisen til Bahamas.

Ifølge Larry tok han med datteren til Bahamas flere ganger da hun var mindre, og da pleide besøkene å vekke mye oppsikt blant lokalbefolkningen:

- Folk pleide å komme ut mens de rope «folkets prinsesse Dannielynn er her», fordi fødselen hennes her var en så svær greie, og de omfavner henne og kommer bort og spør om bilder og slikt hele tiden, sier Birkhead stolt i intervjuet.

LES OGSÅ: - Kan nekte å gjøre som Diana og Kate

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer