Sarah Michelle Gellar:

Slik gikk det med «Buffy»-stjernen

Sarah Michelle Gellar la kometkarrieren på is for å selge bakeprodukter.

SATSET PÅ NOE NYTT: Skuespiller Sarah Michelle Gellar var en av 90-tallets mest kjente stjerner. Dette gjør hun i dag. Foto: NTB Scanpix
SATSET PÅ NOE NYTT: Skuespiller Sarah Michelle Gellar var en av 90-tallets mest kjente stjerner. Dette gjør hun i dag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Hun var på alles lepper etter at tv-serien «Buffy the Vampire Slayer» først så dagens lys i 1997.

20 år gammel ble Sarah Michelle Gellar et tenåringsidol over natta i rollen som den fryktløse vampyrjegeren Buffy Anne Summers.

To år etter premieren ble hun kåret til verdens mest sexy kvinne. New York-jenta prydet forsiden på internasjonale magasiner, dukket stadig opp i tv-intervjuer og på eksklusive rød løper-arrangementer, og hadde pressen hakk i hæl hvor enn hun gikk.

STOR SUKSESS: «Buffy the Vampire Slayer», eller «Buffy, vampyrenes skrekk» som den het her til lands, ble sendt på TVNorge. Serien har vunnet en rekke priser i USA. Foto: NTB Scanpix
STOR SUKSESS: «Buffy the Vampire Slayer», eller «Buffy, vampyrenes skrekk» som den het her til lands, ble sendt på TVNorge. Serien har vunnet en rekke priser i USA. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Da «Buffy the Vampire Slayer» var kommet til veis ende i 2003, gikk Gellar blant annet videre til spillefilmer som «Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed» og «The Grudge». Den store filmsuksessen uteble, og hun tok karrieren inn i tv-formatet.

Selv om Gellar, som i dag er 41 år gammel, var involvert i flere film- og tv-prosjekter, falt interessen rundt henne i takt med tida. Oppmerksomheten nådde aldri samme nivå som da hun var «hele verdens vampyrjeger».

KOLLEGER: Sarah Michelle Gellar og Robin Williams spilte sammen i tv-serien «The Crazy Ones», som ble kansellert etter bare en sesong. Her avbildet i 2013. Foto: NTB Scanpix
KOLLEGER: Sarah Michelle Gellar og Robin Williams spilte sammen i tv-serien «The Crazy Ones», som ble kansellert etter bare en sesong. Her avbildet i 2013. Foto: NTB Scanpix Vis mer

41-åringen medvirket blant annet i tv-serien «The Crazy Ones», side om side med den nå avdøde Robin Williams. Programmet ble imidlertid tatt av lufta etter bare én sesong.

Hun har siden lånt sin stemme til flere animasjonsproduksjoner, deriblant «The Simpsons» og «American Dad».

2015 markerer året der Gellar tok et nytt karrieresteg, da hun startet sitt eget varemerke kalt Foodstirs.

Selskapet fokuserer hovedsakelig på sunn bakst, og tilbyr blant annet oppskrifter og nødvendige ingredienser som er ferdigpakket.

Å gå fra lerretet til bakeprodukter, er ikke bare bare, skal man tro 41-åringen. Overfor Forbes har Gellar forklart at det har vært en bratt læringskurve.

- Folk tror at det å gjøre tv-prosjekter er tøft. Vel, prøv å starte din egen forretning. Det går i ett, 24 timer i døgnet, sju dager i uka.

Ble mor for første gang

Gellar sørger imidlertid for å få tilbrakt nok tid med familien. Privat har skuespilleren nemlig giftet seg med Freddie Prinze jr. (42), hvor paret har fått to barn sammen.

GIFT: Freddie Prinze jr. (42) og Sarah Michelle Gellar (41) har vært gift i 16 år. Sammen har de to barn. Her avbildet i 2000. Foto: NTB Scanpix
GIFT: Freddie Prinze jr. (42) og Sarah Michelle Gellar (41) har vært gift i 16 år. Sammen har de to barn. Her avbildet i 2000. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Når får man virkelig tilbrakt kvalitetstid sammen? Det er alltid rundt kjøkkenbordet, og det å bake er synonymt med å skape minner for min del, fortalte Gellar til People i fjor.

Det var under innspillingen av filmen «I Know What You Did Last Summer» i 1997 at hun møtte Prinze jr. for første gang, og 1. september 2002 giftet paret seg i Mexico.

It’s the freakin weekend, baby I’m about to have me some fun

A post shared by Sarah Michelle (@sarahmgellar) on

I 2009 ble 41-åringen mor til datteren Charlotte Grace (8), og tre år senere fikk hun og ektemannen også sønnen Rocky James (5).

Å bli mamma var ikke bare enkelt for filmstjernen. I et innlegg på Instagram har Gellar tidligere fortalt at hun ble rammet av fødselsdepresjon da hennes førstefødte kom til verden.

«Å få barn er fantastisk, det forandrer livet, og man er sjelden forberedt på det. Jeg elsker barna mine over alt på denne jord. Men som mange andre kvinner, ble jeg rammet av fødselsdepresjon etter at mitt første barn ble født», skrev hun til et bilde av datteren i fjor.

Måtte operere kjeven

Videre forklarte skuespilleren at hun søkte profesjonell hjelp, noe som fikk henne på rett vei igjen.

«(...) Hver dag siden har vært den beste gaven jeg kunne bedt om. Til dere som går gjennom dette, vit at du ikke er alene og at det faktisk blir bedre».

Det foregikk heller ikke uten utfordringer da hun skulle føde for andre gang. I 2013 fortalte Gellar at fødselen av sønnen Rocky ble dramatisk, og at hun skrek så mye at hun skadet kjeven.

- Sann historie. Jeg måtte operere kjeven i etterkant, sa skuespilleren under innspillingen av «The Late Show with David Letterman», ifølge Contactmusic.

Saken fortsetter under:

SATSER PÅ BAKING: Sarah Michelle Gellar har lagt skuespillerkarrieren på is, og har startet eget bakeselskap. Her avbildet i 2017. Foto: NTB Scanpix
SATSER PÅ BAKING: Sarah Michelle Gellar har lagt skuespillerkarrieren på is, og har startet eget bakeselskap. Her avbildet i 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg fikk så dårlig samvittighet fordi jeg skrek så høyt. Jeg tenkte at jeg kom til å skremme bort alle andre kvinner som var der for å føde sitt første barn, fortsatte hun.

Hvorvidt Gellar vil returnere til filmlerretet i framtida, gjenstår å se. Det meste later imidlertid til at hun framover vil fokusere fullt ut på bakeselskapet.

LES OGSÅ: - Oppførselen min var utilgivelig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer