Caroline Dina Kongerud:

Slik gikk det med «Bli hos meg»- Dina

Ble superstjerne over natten - dette gjør hun i dag.

POPULÆR: Den norske artisten Dina solgte 20.000 eksemplarer av singelen «Bli hos meg» som kom ut i 2003. Foto: Berit Roald / NTB
POPULÆR: Den norske artisten Dina solgte 20.000 eksemplarer av singelen «Bli hos meg» som kom ut i 2003. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

Den norske artisten Dina, eller Caroline Dina Kongerud (37) som hun egentlig heter, slo gjennom allerede som 17-åring. Det gjorde hun i 2003 med hitlåta «Bli hos meg».

I Norge var låten på topp 10 på VG-lista i 20 uker på rad, inkludert tre uker på førsteplass. Med andre ord - de aller fleste som var ung på 2000-tallet har nok både danset og sunget til låten.

MYSTISK: Artist Astrid Smeplass dukket opp i strålende humør på den årlige Universal Music-sommerfesten, men det var én ting hun ikke ønsket å snakke om. Reporter: Kine Falch. Video: Nora Skavhaug Vis mer

Denne helgen gjør hun et aldri så lite comeback i Telenor Arena i forbindelse med« We Love The 2000's». Der skal hun blant annet dele scene med ingen ringere enn Melanie Jayne Chisholm (48), bedre kjent under artistnavnet Mel C.

For anledningen gjester hun God morgen Norge, hvor vi også får en oppdatering på hva hun gjør i dag.

- Ikke helt forberedt

Som 16-åring gikk hun på Barratt Due, hvor fokuset lå på klassisk musikk i første omgang. Etter hvert begynte hun å skrive egen popmusikk, og fant kjapt ut at det var noe hun syntes var gøy.

Da Kongerud kom i kontakt med Jahn Teigen ble plutselig popstjerne-drømmen ett skritt nærmere. Han hadde nemlig en artiststall hvor hun fikk være med på både kurs og spille live. Der ble hun møtt av plateselskapet Tribe Recors - som var starten på hitlåten.

POPSTJERNE: Artisten Dina var en av hovedstjernene under åpningsshowet for Norway Cup på Ballsletta på Ekeberg i 2004. Foto: Heiko Junge / NTB .
POPSTJERNE: Artisten Dina var en av hovedstjernene under åpningsshowet for Norway Cup på Ballsletta på Ekeberg i 2004. Foto: Heiko Junge / NTB . Vis mer

37-åringen levde et kontrastfylt liv hvor hun sjonglerte mellom å være artist og skoleelev. På et tidspunkt var hun en av de store kjendisene og var også å se i den første sesongen av «Skal vi danse».

Berømmelsen var vel og merke ikke bare en dans på roser, og kjipe nettroll var ofte å se i mailinnboksen.

OSLO 20060115: TV 2s nye program "Skal vi danse".Artist Caroline Dina Kongerud og Gustaf Lundin under søndagens første sending av TV 2s nye  program "Skal vi danse".Foto: Ørn E. Borgen / SCANPIX
OSLO 20060115: TV 2s nye program "Skal vi danse".Artist Caroline Dina Kongerud og Gustaf Lundin under søndagens første sending av TV 2s nye program "Skal vi danse".Foto: Ørn E. Borgen / SCANPIX Vis mer

- De fantes den gangen og. Det var jo en overgang jeg ikke var helt forberedt på, for plutselig hadde jeg en hitlåt som alle hadde en mening om. Det var jo et voldsomt engasjement og jeg fikk blant annet noen drapstrusler inni der. Jeg tenkte bare hvordan en låt kunne engasjere folk så mye, men det gjorde den visst, sier hun.

Videre forteller Kongerud at hun anmeldte noen av drapstruslene. Det skjedde riktignok aldri noe, men hun legger ikke skjul på at det var noen ubehagelige opplevleser.

TRUSLER PÅ LIVET: Kim Wigaard fikk trusler på livet sitt, etter å ha opptrådt i Melodi Grand Prix med kjole. Video: Svend Aage Madsen Klipp: Jakob Geir Grimsmo Vis mer

- Veldig målrettet

Planen til «Bli hos meg»-sangeren var dog ikke å være popstjerne for alltid. I dag jobber hun nemlig som departementansatt.

- Jeg var vel åtte år da jeg bestemte meg for å bli jurist. Det målet hadde jeg jo satt meg. Når låten kom ut gikk jeg enda på videregående, så jeg måtte fullføre og prøve å få gode karakterer. Så var det jo jusstudiet etter det parallelt med artisttilværelsen.

- Hva var det som gjorde at du holdt fast ved juristdrømmen? spør programleder Vår Staude (56).

- Jeg er jo veldig målrettet. Så er jeg også glad i rutiner og struktur, og syntes juss var veldig gøy. Det var ikke så vanskelig, og det måtte gå ved siden av. En stund klarte jeg å gjøre begge deler, svarer hun.

«OLSENBANDEN JR:» «Olsenbanden jr.» herjet på 2000 tallet, så vi har tatt en prat med Lars Andersen, kanskje bedre kjent som «Benny», for å høre hva han gjør på i dag. Vis mer

Kongerud ble jurist og la etter hvert popstjerne-Dina delvis på hylla, og har i dag blitt tobarnsmor.

På spørsmål fra Staude om hun angrer på valgene hun har tatt, svarer hun nei. Hun legger ikke skjul på at hun trives med å være jurist og mamma, men synes likevel det er stas å få være litt artist mellom slaga.

LES OGSÅ: Slik ser hun ut i dag

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer